Suriyelilere İnsani Yardım Devam Ediyor - Son Dakika
Güncel

Suriyelilere İnsani Yardım Devam Ediyor

Şanlıurfa İnsani Yardım Platformu tarafından temin edilen 4 tır yardım malzemesi, Suriye'deki ihtiyaç sahiplerine gönderildi.

18.06.2016 17:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şanlıurfa İnsani Yardım Platformu tarafından temin edilen 4 tır yardım malzemesi, Suriye'deki ihtiyaç sahiplerine gönderildi.

"Sınır Ötesine Yardım Kampanyası" çerçevesinde hayırseverlerin desteğiyle temin edilen gıda, su, ilaç, oyuncak ve giyim malzemeleri Suriye'ye ulaştırılmaya devam ediliyor. Bu kapsamda gönüller tarafından tırlara yüklenen malzemeler, platforma ait Paşabağı Mahallesi'ndeki depo önünde düzenlenen törenle Suriye'ye uğurlandı.

Programa katılan AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Kaçar, görevlilere yardım malzemelerinin tırlara yüklenmesinde yardım etti.

Kaçar, gazetecilere yaptığı açıklamada, savaşın başladığı andan itibaren Türkiye'nin olaya insani bakış açısıyla yaklaştığını ve meselenin çözümü noktasında üzerine düşen görevi yerine getirdiğini belirtti. Suriye'deki savaşın ve zulmün bir an önce bitmesini dileyen Kaçar, şunları kaydetti:

"Türkiye bu meselenin çözümü noktasında gerek ortaya konan siyasi irade, gerekse de bu sorunun oluşturduğu problemlerle mücadele etme, insani yardımlar gönderme noktasında dünya insanlık tarihine adını altın harflerle yazdırdı. Bir yandan devlet buradaki 3 milyon Suriyeliye elindeki bütün imkanları seferber ederek yardım ederken, diğer taraftan sivil toplum kuruluşları gerek sığınmacılara gerekse de sınırın öbür tarafında bombalar altında mağdur olan halka ulaşma noktasında 6 yıldır olağanüstü bir gayret gösteriyor. Bu gayretlerin de Türkiye'de öncülüğünü Şanlıurfa'daki sivil toplum örgütlerimiz yürütüyor. Bu bizi son derece mutlu ediyor."

Şanlıurfa İnsani Yardım Platformu Başkan Yardımcısı Adil Saraç da Suriye'deki iç savaşın 5 yılı aşması nedeniyle oradaki halkın ihtiyaçlarının da arttığını söyledi.

Bugün de sınır ötesine 4 tır yardım malzemesi gönderdiklerini aktaran Saraç, zor olmasına rağmen bugüne kadar Suriye'ye 258 tır yardım ulaştırdıklarını anımsattı.

Saraç, kendilerine destek veren başta Kayseri, Sivas, Malatya, Üsküdar ve Pursaklar belediyeleri olamak üzere tüm hayırseverlere teşekkür etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Suriyelilere İnsani Yardım Devam Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement