Suriyelilere Türkçe Dil Eğitimi - Son Dakika
Güncel

Suriyelilere Türkçe Dil Eğitimi

Ankara Üniversitesi (AÜ) Türkçe ve Yabancı Dil Uygulama ve Araştırma Merkezi (TÖMER) ile Sequa Türkiye Temsilciliği arasında, Türkiye'deki bin 200 Suriyeliye Türkçe dil eğitimi verilmesi için protokol imzalandı.

23.06.2016 17:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara Üniversitesi (AÜ) Türkçe ve Yabancı Dil Uygulama ve Araştırma Merkezi (TÖMER) ile Sequa Türkiye Temsilciliği arasında, Türkiye'deki bin 200 Suriyeliye Türkçe dil eğitimi verilmesi için protokol imzalandı.

Rektörlük binasında gerçekleştirilen törende konuşan Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş, üniversitenin her yıl yaklaşık 30 sosyal sorumluluk projesi gerçekleştirdiğini anlattı.

Türkiye'nin 3 milyona yakın Suriyeli mülteciye ev sahipliği yaptığını belirten İbiş, sığınmacıların büyük çoğunluğunun toplumla adaptasyon konusunda sorun yaşadığını ifade etti. İbiş, "Suriyelilerin sorunlarının başında dil geliyor. Dil konusunda üniversitemizin mültecilere önemli bir katkı sağlayacağına inanıyorum." diye konuştu.

Sequa Türkiye Temsilcisi Aynur Kuytu da Federal Almanya Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Bakanlığının sağladığı fonların yönetimini yaptıklarını belirtti. Kuytu, "TAMEB projesi ile Türkiye'de Suriyeliler ile ilgili mevcut duruma destek sağlamak istiyoruz. Özellikle Ankara Üniversitesinin deneyimlerinden faydalanmak istedik. Önümüzdeki dönemde başka eğitimler için Ankara Üniversitesi ile birlikte çalışacağız." dedi.

Türkçe kursu 5'er aylık dönemler halinde

İmza atılan protokol ile "Türk-Alman İşbirliğinde Mesleki Beceri Geliştirme Projesi (TAMEB)" kapsamında Türkiye'de bulunan 16 yaş üzeri bin 200 Suriyeli kursiyer için başta Ankara olmak üzere İstanbul, Kilis, Mersin, Hatay ve Şanlıurfa'da 5'er aylık dönemler halinde Türkçe kursu düzenlenecek.

Alanında uzman TÖMER okutmanlarınca verilecek söz konusu Türkçe kursları, 20'şer haftalık periyotlarla, haftada 16 saat toplam 320 saatlik A1-A2 düzeyinde dil öğretimini kapsayacak.

Türkçe kursunu başarıyla tamamlayan kursiyerlere, Ankara Üniversitesi TÖMER tarafından sertifika verilecek.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Suriyelilere Türkçe Dil Eğitimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement