Suriyelilere Türkçe Kursu - Son Dakika
Güncel

Suriyelilere Türkçe Kursu

Suriyelilere Türkçe Kursu

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Yenişehir Gençlik Merkezi, Şanlıurfa’da yaşayan Suriyeli mülteciler için Türkçe kursu açıyor.

05.02.2014 11:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Yenişehir Gençlik Merkezi, Şanlıurfa'da yaşayan Suriyeli mülteciler için Türkçe kursu açıyor.

Şanlıurfa Yenişehir Gençlik Merkezi, Suriye'de yaşanan iç savaş sebebiyle ülkemize iltica eden ve burada ikamet eden Suriyeli mültecilere Türkçe öğretmek için harekete geçti. İletişim konusunda büyük sıkıntı çeken, dolayısıyla esnafın da bu Suriyelilerle anlaşmakta güçlük çekmesi sebebiyle açılacak kursun faydalı olacağı bildirildi.

Yenişehir Gençlik Merkezi Müdürü Abdullah Canbeyli, Şanlıurfa Vali Yardımcısı Aylin Kırcı Duman'ın da daha önce gündeme getirdiği bu konuyu hayata geçirmek üzere harekete geçtiklerini söyledi. Canbeyli, "12-20 yaş aralığındaki gençlere yönelik olarak açılacak bu kurs haftada 8 saat olarak verilecek olup, yaklaşık 3 ay sürecek olan bu kursta öğretici olarak edebiyat öğretmeni Ayhan Selçuk Bircan görev alacak. Aramızda yaşayan ve çoğu ile komşu olduğumuz Suriyeli mültecilerle farklı dil konuştuğumuz için anlaşamıyor, birbirimizi anlayamıyoruz. Bu yüzden böyle bir kursun gerekli olduğunu düşündük" dedi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Vekili Murat Önen ise, Yenişehir Gençlik Merkezi'nin duyarlı davranarak güzel bir projeye imza attığını ifade ederek, Suriyelilere Türkçeyi öğretmenin güzel fikir olduğunu vurguladı. - ŞANLIURFA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Suriyelilere Türkçe Kursu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement