SÜRÜCÜ EĞİTMENİNİN ÖLDÜĞÜ YERE MESLEKTAŞLARI KARANFİL BIRAKTI - Son Dakika
Güncel

SÜRÜCÜ EĞİTMENİNİN ÖLDÜĞÜ YERE MESLEKTAŞLARI KARANFİL BIRAKTI

Kader Demirkol'un meslektaşları Kaza değil cinayet.Derya EVREN - Harun UYANIK İSTANBUL, (DHA)- KÜÇÜKÇEKMECE'de sınav sırasında bir otomobilin çarpması sonucu hayatını kaybeden sürücü eğitmeni Kader Demirkol'un meslektaşları, kazanın olduğu yerde Demirkol için tören düzenledi.

31.01.2022 15:49  Güncelleme: 16:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kader Demirkol'un meslektaşları Kaza değil cinayet.

Derya EVREN - Harun UYANIK İSTANBUL, (DHA)- KÜÇÜKÇEKMECE'de sınav sırasında bir otomobilin çarpması sonucu hayatını kaybeden sürücü eğitmeni Kader Demirkol'un meslektaşları, kazanın olduğu yerde Demirkol için tören düzenledi. Kaza yerine karanfil bırakılmasının ardından açıklama yapan İleri Sürüş Teknikleri Uzmanı Mustafa Özkaya, Bütün kurum müdürlerimiz bu sınavlar iptal edilsin diye hafta içinde milli eğitimin kapısını aşındırdılar. Ama milli eğitim kendi sayfalarında ısrarla cuma günü gerekirse kepçe getiririz biz bu sınavı yine de yaptırırız' dediler. Böyle bir ihmalden dolayı bu kaza değil bir cinayettir dedi.

Küçükçekmece Atakent 4. Cadde üzerinde dün sürücü adayları için sınav yapıldığı sırada meydana gelen kazada sürücü eğitmeni Kader Demirkol hayatını kaybetti. Kader Demirkol'un meslektaşları kazanın meydana geldiği yerde toplanarak tören düzenledi. Kaza yerine karanfil bırakan sürücü eğitmenleri adına İleri Sürüş Teknikleri Uzmanı Mustafa Özkaya açıklama yaptı.

ISRARLA 'SINAV YAPARIZ' DEDİLER

Özkaya, Biz bu olayı burada canlı olarak gördük. Bu bir kaza değil resmen cinayettir. Kader hocamızı kaybettik. Cinayete kurban gitti. Hocamızın burada derste olduğunu söylediler. Derste değildi. Biz sınavdaydık. Sınav günü oldu bu kaza. O gün bu yolların tuzlanması gerekiyordu. Gerek belediye gerekse de milli eğitim bunu çok iyi gördü. O kadar ısrara rağmen bu sınavı yine de yaptılar. Bütün kurum müdürlerimiz bu sınavlar iptal edilsin diye hafta içinde milli eğitimin kapısını aşındırdılar. Ama milli eğitim kendi sayfalarında ısrarla 'Cuma günü gerekirse kepçe getiririz biz bu sınavı yine de yaptırırız' dediler. Böyle bir ihmalden dolayı bu kaza değil bir cinayettir. Burayı tuzlaması gereken belediye işini yapmadı. Kaza oldu. Kazadan yarım saat sonra gelip burada tuzlama yaptılar. Kazaya dair bütün delilleri ortadan kaldırıp gittiler. Kader hocamızın acısını paylaşmak için toplandığımız burada maalesef acı bir konudan bahsediyoruz. Sınav sabahı burada 5-6 tane kaza olmasına rağmen sınav iptal edilmedi. Dün akşamki haberlerden sonra milli eğitim açıklama yapmış. Biz bu açıklamayı kesinlikle kabul etmiyoruz. Sınavın hava şartlarından dolayı müsait olduğu gün 23 Ocak'ı göstermişler. 23 Ocak'ta müsait değildi biz iptal ettik demişler. Fakat bu doğru değil. Pazar günü sabahtan itibaren bu yolların hepsi buzdu. Kaza yapan araç da burada kırmızı ışık yandığında durabilmek için frene sert bastı. Alkolüydü yorumları var. Olur ya da olmaz bu bir kaza değildir. Burada vatandaş frene bastığında kayarak gelip vurdu. Bizim değer görmemiz için daha kaç kişinin ölmesi lazım Sesimizi duysunlar. Biz varız bizim bir mesleğimiz var. Biz hayati önem taşıyan bir iş yapıyoruz. Kelle koltukta her gün ders veriyoruz. Derslerde de kaza riskimiz çok fazla dedi.

SÜRÜCÜ EĞİTMENİNİN ÖLDÜĞÜ YERE MESLEKTAŞLARI KARANFİL BIRAKTI
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel SÜRÜCÜ EĞİTMENİNİN ÖLDÜĞÜ YERE MESLEKTAŞLARI KARANFİL BIRAKTI - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beyşehir'deki Gıda İşletmeleri Denetlendi
    18:01 Beyşehir'deki Gıda İşletmeleri Denetlendi

    Konya'nın Beyşehir ilçesinde, gıda üretimi ve satışı yapan işletmeler denetime tabi tutuldu. Beyşehir İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü'ne bağlı gıda kontrol görevlileri, Ramazan Bayramı sonrasında da gıda güvenliğine yönelik denetimlerini sürdürdü. Denetimlerde işletmelerin hijyen ve ürün saklama şartları kontrol edilerek, satışı yapılan ürünlerin son kullanma tarihleri ve kullanılan aletlerin uygunluğu incelendi. Vatandaşlar, herhangi bir sorunla karşılaştıklarında Tarım ve Orman Bakanlığı'na ait 174 Alo Gıda hattını arayabilecekler.

  • Dışişleri Bakan Yardımcısı Burak Akçapar, ABD Dışişleri Bakanlığı yetkilileriyle görüştü
    17:59 Dışişleri Bakan Yardımcısı Burak Akçapar, ABD Dışişleri Bakanlığı yetkilileriyle görüştü

    Dışişleri Bakan Yardımcısı Burak Akçapar, ABD Dışişleri Bakanlığı İdari İşler Müsteşarı ve Siyasi İşler Müsteşar Vekili John Bass ile Ankara'da bir araya geldi. Görüşmede Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ABD ziyaretinin hazırlıkları, ticaret ve savunma sanayi konuları ele alındı. PKK/YPG ve FETÖ ile mücadelede Türkiye'nin beklentisi ABD tarafına bir kez daha iletildi.

  • Silifke'de Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından düzenlenen yarışmalarda öğrencilere ödüller verildi
    17:59 Silifke'de Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından düzenlenen yarışmalarda öğrencilere ödüller verildi

    Silifke İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, ilkokul ve ortaokullar arası şiir yazma ve resim yapma yarışması düzenledi. Göksu Deltası'nda sürdürülebilir tarım için düzenlenen yarışmaya ilkokul ve ortaokul öğrencileri katıldı. Silifke Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde gerçekleştirilen ödül töreninde dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi. Törene, Silifke Kaymakamı, İl Tarım ve Orman Müdürü, Silifke Belediye Başkanı, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

  • Adıyaman Valisi Besni'deki Yarı Olimpik Yüzme Havuzu İnşaatını İnceledi
    17:58 Adıyaman Valisi Besni'deki Yarı Olimpik Yüzme Havuzu İnşaatını İnceledi

    Adıyaman Valisi Osman Varol, Besni ilçesinde yapımı devam eden yarı olimpik kapalı yüzme havuzu inşaatını inceleyerek bilgi aldı. Vali Varol, tamamlandığında sporculara, öğrencilere ve Besni halkına hizmet verecek olan tesisin ilçeye hayırlı olmasını diledi.

  • Mersin'in Tarsus ilçesinde Turizm Haftası etkinliği düzenlendi
    17:58 Mersin'in Tarsus ilçesinde Turizm Haftası etkinliği düzenlendi

    Tarsus Kaymakamı Mehmet Ali Akyüz, Tarsus Müzesi önünde gerçekleştirilen etkinlikte turizmin dünya barışına hizmet ettiğini vurguladı. Tarsus'un tarihi ve turistik potansiyelinin önemine dikkat çekildi. Etkinlikte halk oyunu gösterisi ve eski Tarsus fotoğraflarından oluşan sergi de yer aldı.

  • Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç: YSK'ya olan güvenimizi yitirmek istemiyoruz
    17:54 Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç: YSK'ya olan güvenimizi yitirmek istemiyoruz

    Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç, partisinin MKYK toplantısının ardından yaptığı açıklamada, YSK'ya olan güvenin korunması ve muhafaza edilmesi gerektiğini vurguladı. Ayrıca, yeni anayasa tartışmalarına da açık olduklarını belirtti.

  • SAMDOB, Samsun Müzesi'nde Türk Bestecileri ve Şarkıları Konseri Düzenledi
    17:53 SAMDOB, Samsun Müzesi'nde Türk Bestecileri ve Şarkıları Konseri Düzenledi

    Samsun Devlet Opera ve Balesi (SAMDOB), Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında Samsun Müzesi'nde 'Türk Bestecileri ve Şarkıları' konseri düzenledi. Konserde, birçok Türk şarkısı seslendirildi ve sanatseverler tarafından ilgi gördü.

  • Yiyecek ve İçecek Satılan Yerlerde KDV Oranı Artacak
    17:46 Yiyecek ve İçecek Satılan Yerlerde KDV Oranı Artacak

    Gelir İdaresi Başkanlığı, Katma Değer Vergisi Genel Uygulama Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğin taslağını yayınladı. Buna göre; yiyecek ve içecek satılan yerlerde yüzde 8 olan KDV oranı yüzde 10'a, yüzde 18 olan KDV oranı da yüzde 20'ye çıkartılacak.


Advertisement