Sürücüler çocuklara dağıtılan seyahat karnesi ile gözetlenecek - Son Dakika
Güncel

Sürücüler çocuklara dağıtılan seyahat karnesi ile gözetlenecek

Sürücüler çocuklara dağıtılan seyahat karnesi ile gözetlenecek

Konya'da yaklaşan Ramazan Bayramı nedeniyle polis ve jandarma ekipleri kentin giriş ve çıkış noktalarında uygulamalarını arttırdı.

31.05.2019 18:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Konya'da yaklaşan Ramazan Bayramı nedeniyle polis ve jandarma ekipleri kentin giriş ve çıkış noktalarında uygulamalarını arttırdı. Sürücülerin emniyet kemeri, hız ve kontrollü sürüşünü denetlemek amacıyla araç içeresindeki çocuklara seyahat karnesi dağıtıldı. Dağıtılan karneleri dolduranlara ise Bakanlık tarafından bisiklet hediye edilecek.

Yaklaşan Ramazan Bayramıyla birlikte vatandaşlar tatil ve ziyaret için yollara bugün itibariye çıkıyor. Her yıl onlarca can kaybının yaşandığı yollarda bu bayram can kaybının en az seviyeye indirilmesi için Türkiye genelinde İçişleri Bakanlığı tarafından anlamlı bir etkinlik başlatıldı. Başlatılan proje ile birlikte Konya Valiliği, İl Emniyet Müdürlüğü ve Jandarma Komutanlığı tarafından araçta bulunan çocuklara oyuncak ile seyahat karnesi projesi tanıtıldı. Araçtaki çocuklar, karne ile birlikte arabayı kimin kullandığını ve plakasını yazacak, daha sonra sürücü yayalara yol verdi mi, emniyet kemeri takılı mı, hız kurallarına uyuyor mu şeklinde değerlendirmeye alacak. 31 Mayıs-20 Haziran 2019 tarihleri arasında Ramazan Bayramı tatil dönemi süresince çocuklara yönelik başlatılan "Karnemi dolduruyorum, trafiğe güvenle çıkıyorum" sloganıyla en başarılı 100 karneyi dolduran çocuk, bisikletle ödüllendirilecek. Trafikte çocuklar, araç kullanan ebeveynlerinin yaptığı hataları bu karneye işleyecek.

Proje kapsamında çocuklara karnelerini ve hediyeler dağıtan Konya Valisi Cüneyit Orhan Toprak, "İlköğretim çağındaki yavrularımıza karne veriyoruz, bu sayede anne ve babalarını yani sürücüyü denetleyecekler. Hata yapıp yapmayacakları konusuyla ilgili emniyet kemerini takıyor mu? Hız yapıyor mu? Dikkatsiz araç kullanıyor mu gibi çocuklarımızın rahatlıkla gözlemleyeceği konular bunlar bu konularda dağıtılan karneleri dolduranlara ise bisiklet hediye edilecek" dedi. Uygulama kapsamında durdurulan sürücüler ise projeden oldukça memnun olduklarını dile getirdiler. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Sürücüler çocuklara dağıtılan seyahat karnesi ile gözetlenecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Sosyal medya fenomeni Banu Parlak, Küçükçekmece Adliyesinde icra memuruyla tartıştı
    20:26 Sosyal medya fenomeni Banu Parlak, Küçükçekmece Adliyesinde icra memuruyla tartıştı

    Banu Parlak, borçlu olduğu bir dosyayla ilgili gittiği Küçükçekmece Adliyesinde icra memuruyla tartıştı. Adliyeyi birbirine kattan Parlak, savcı tarafından ifadesinin alınmasının ardından serbest bırakıldı. Banu Parlak'ın köpeği, komşusunun köpeğini parçalayarak öldürmüştü.

  • Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, koruyucu ailelerle iftarda buluştu
    20:25 Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, koruyucu ailelerle iftarda buluştu

    Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünce düzenlenen iftarda koruyucu ailelerle bir araya geldi. Programda konuşan Vali Köşger, Adana'nın koruyucu aile sıralamasında 4. olduğunu belirterek, çocuklara sahip çıkmanın önemini vurguladı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı yetkilileri de programa katıldı.

  • Türk Kızılay Genel Başkanı Hatay'da depremzedelerle iftarda buluştu
    20:23 Türk Kızılay Genel Başkanı Hatay'da depremzedelerle iftarda buluştu

    Türk Kızılay Genel Başkanı Fatma Meriç Yılmaz, Hatay'da düzenlenen iftar programında depremzedelerle bir araya geldi. Yılmaz, çocuklara patlamış mısır ve pamuk şeker dağıttı. Konuşmasında, depremzedelere desteklerinin devam edeceğini belirten Yılmaz, Ramazan ayının birlik ve beraberlik ayı olduğunu vurguladı.

  • Trabzon'da Aile Sağlığı Merkezleri ve 112 Acil Sağlık Hizmet Binaları İnşa Ediliyor
    20:23 Trabzon'da Aile Sağlığı Merkezleri ve 112 Acil Sağlık Hizmet Binaları İnşa Ediliyor

    Trabzon'un Maçka, Çarşıbaşı ve Akçaabat ilçelerinde aile sağlığı merkezleri ile 112 acil sağlık hizmet binalarının inşası devam ediyor. Maçka ilçesindeki inşaatın 15 Nisan'da tamamlanması planlanırken, Akçaabat ilçesindeki iki aile sağlığı merkezi ve acil sağlık hizmetleri binasının tamamlanmasıyla kısa sürede hizmete başlayacağı belirtildi. Çarşıbaşı ilçesinde ise Yavuz Aile Sağlığı Merkezi binasının tamamlanma tarihi 26 Nisan olarak açıklandı.


Advertisement