Suşehri'nde Gençlik Koşusunda Öğrenciler Baygınlık Geçirdi - Son Dakika
Güncel

Suşehri'nde Gençlik Koşusunda Öğrenciler Baygınlık Geçirdi

Suşehri\'nde Gençlik Koşusunda Öğrenciler Baygınlık Geçirdi

Suşehri'nde 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor bayramının 94.yıl dönümü anma programı Sivas caddesi üzerinde kutlandı.

19.05.2013 15:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Suşehri'nde 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor bayramının 94. yıl dönümü anma programı Sivas caddesi üzerinde kutlandı. Gençlik koşusunda sıcağa dayanamayan öğrenciler baygınlık geçirdi.

Hükümet Konağı önünde başlayan anma programında Atatürk Anıtına Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü adına Spor Müdür Vekili Bahtiyar Yılmaz çelenklerini koymasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Çelenk töreninin ardından hükümet konağı önündeki Sivas Caddesi üzerinde anma programı başladı.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü adına spor müdür vekili Bahtiyar Yılmaz yaptı. Yılmaz konuşmasında, "Atatürk'ün 19 Mayıs'ta milli duygular içerisinde Samsun'da attığı ilk adım Türk Milletinin bağımsızlığını kazanmada ve Türkiye cumhuriyetinin kuruluş yılında atılmış en önemli adımdır. Ümitlerin tükenmeye başladığı bir dönemde Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Türk Milleti için bağımlı yaşamaktansa, ölmek daha iyidir' diyerek, Samsun'a çıkması bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinin ateşini yakmıştır. Bu adım ile birlikte Türk Milleti kendi makus tarihini yenerek esaret altında var olunamayacağını ve kutsal vatanımızın ilelebet işgal edilemeyeceğini tüm dünyaya ilan etmiştir. 19 Mayıs 1919'da Samsun'dan yakılan özgürlük ateşi Türkiye Büyüm Millet Meclisinin açılmasıyla birlikte dalga dalga tüm yurda yayılmıştır. Bugünkü varlığımızı ve özgürlüğümüzü çileli ama onurlu bir bağımsızlık mücadelesi verilen o günlere borçluyuz" dedi.

Cadde üzerinde kurulan protokol sandalyeleri ve öğrenciler ortaya ilginç görüntüler oluştururken, kızlar bin 500 ve erkekler 2 bin metre gençlik koşuları gerçekleştirildi. Kızlar bin 500 metre koşusu sonrası bir çok kız öğrenci sinir krizi geçirerek dereceye giremedikleri için çığlıklar atmaya başladı. Erkekler 2 bin metre koşusu sonrası ise öğrencilerden bazıları baygınlık geçirerek asfaltta serildi. Birçok öğrencide koşu bitiş noktasındaki cami şadırvanına koştu. Koşularda dereceye giren öğrencilere ödüllerini ise ilçe idarecileri verdi.

Törende Suşehri Kaymakamı Mehmet Demiral, Suşehri Belediye Başkanı Sedat Sel, Cumhuriyet Savcısı Ercan Türe,Askerlik Şubesi Başkanı Personel Binbaşı Hüseyin Aydın, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Yusuf Küçükbaşol, Daire amirleri, İl Genel Meclis üyeleri, siyasi parti başkanları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve öğrenciler hazır bulundu. - SİVAS

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Suşehri'nde Gençlik Koşusunda Öğrenciler Baygınlık Geçirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement