Suşehri'nin 'İl' Yapılması Talebi - Son Dakika
Yerel

Suşehri'nin 'İl' Yapılması Talebi

Sivas'ın Suşehri İlçesindeki Bazı Yetkililer, İlçenin 'İl' Yapılması İçin Harekete Geçerek Bu Konuda Birlikte Çalışma Kararı Aldı

02.01.2011 10:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sivas'ın Suşehri ilçesindeki bazı yetkililer, ilçenin 'İl' yapılması için harekete geçerek bu konuda birlikte çalışma kararı aldı.

Suşehri'ndeki siyasi partilerin ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ile İl Genel Meclisi ve Belediye Meclisi üyeleri, 2011 yılının ilk gününde Öğretmenevinde düzenlenen toplantıda bir araya geldi. Suşehri Belediye Başkanı Sedat Sel'in başkanlığında dün akşam saatlerinde gerçekleşen toplantıda, yöre halkının Suşehri'nin il yapılması yönündeki talepleri masaya yatırıldı.

Toplantıda, geçmiş dönemlerde Suşehri'ne il sözü veren Başbakanların ve siyasi parti gelen başkanlarının konuşmalarının yer aldığı slyat gösterisi sunuldu.

Yaklaşık 5 saat süren toplantıda, katılımcılar Suşehri'nin il yapılması için tek yumruk ve tek yürek olarak birlikte çalışma kararı aldı. Toplantıda, Suşehri'nin il olması için geniş kitleli bir tertip komitesi kurulması kararlaştırıldı.

Toplantıda konuşan Suşehri Belediye Başkanı Sedat Sel, bu davanın ilçenin milli bir davası olduğunu ve herkesin destek vermesi gerektiğini söyledi.

Bu konunun ilçenin menfatine olduğunu ifade eden Sel, 'Bu konu sadece bizleri değil, tüm Suşehri'ni ilgilendiren bir konudur. 60 yıllık İl sevdamıza, herkesin destek vermesi gerekmektedir. İktidar partisi ve muhalefet ile birlikte, grubu bulunmayan tüm siyasi partilerin, ayrıca sivil toplu kuruluşlarının temsilcileriyle ortak hareket etmemiz gereklidir. 2011 yılının ilk gününde bu konu üzerine bir tertip komitesi kurulması amacıyla bir araya gelmiş bulunmaktayız. 2011 yılı Suşehri için yeni bir miladi yıl olacaktır' dedi.

Çataloluk Beldesi Belediye Başkanı Ercan Güleç ise hafife alınmaması gereken bu konunun milletvekilleriyle paylaşılması gerektiğini söyledi.

AK Parti İlçe Başkanı Rüstem Yüce de Suşehri'nin coğfrafi konumunun önemine değinerek, 'İlçemiz de gelişme ve büyüme açısından her türlü potansiyele sahiptir. Şu anda siyasette de güçlüyüz. Bölge milletvekilimiz sayın Selami Uzun ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Teşkilat Başkanı hemşehrimiz Ekrem Erdem ile her konumuzu paylaşabiliriz. Bu da siyasetteki gücümüzü göstermektedir' diye konuştu.

CHP İlçe Başkanı Arslan Yaylak ise bu konunun ilçenin ortak bir konusu olduğunu, CHP olarak üzerlerine düşen görevi yerine getireceklerini söyledi.

MHP İlçe Başkanı Nazif Karkın da bu konuya komşu ilçelerin de büyük destek verdiğini belirterek, 'Erzican'dan, Amasya'ya kadar olan yaklaşık 400 kilometrelik yol güzergahında il bulunmamaktadır. Bu bölgenin ortak noktasında bulunan, merkezi konumdaki ilçemizin İl olması da bu yaklaşık 400 kilometrelik alandaki boşluğu gidermiş olacaktır' dedi.

BBP İlçe Başkanı Nuh Genç ise İstanbul'da bulunan yaklaşık 80 bin Suşehrili'nin bu davayı desteklediğini belirterek, 'Bu konuda artık yetkililerin sesimizi duymasını ve 60 yıllık sevdamızın bitirilmesini istiyoruz' diye konuştu.

Toplantıya, ilçedeki basın mensupları da yoğun ilgi gösterdi.

(FK-AHM-MHD) - SİVAS

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Suşehri'nin 'İl' Yapılması Talebi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement