Suşehri Yabancı Turistleri Ağırladı - Son Dakika
Yerel

Suşehri Yabancı Turistleri Ağırladı

Suşehri Yabancı Turistleri Ağırladı

Ulusal Ajans ve Suşehri İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ortaklaşa düzenlenen "Yetişkinlerde Sağlık Eğitimi" projesi kapsamında 3 ülkeden 16 proje turisti Suşehri'ne geldi.

18.06.2013 17:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ulusal Ajans ve Suşehri İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ortaklaşa düzenlenen "Yetişkinlerde Sağlık Eğitimi" projesi kapsamında 3 ülkeden 16 proje turisti Suşehri'ne geldi.

Romanya, Almanya ve Portekiz ülkelerinden gelen 16 proje turisti yetişkinlerin sağlıklı yaşamasını sağlamak amaçlı düzenlenen projenin amacı ise değişik ülkelerde yetişkinlere yapılan eğitimlerin ve uygulamaların gözlenmesi olduğu belirtildi.

Suşehri Kaymakamı Mehmet Demiral'i ziyaret eden proje turistleri Suşehri Kaymakamı Mehmet Demiral'den tercüman eşliğinde Suşehri hakkında bilgiler aldılar.

Suşehri'nin coğrafi yapısı ve köylerden bahseden Kaymakam Demiral, " İlçemizde iki büyük barajımız mevcut, köylerimiz ise hayvancılık ve tarımsal alanlarla geçimini sağlıyor. Pek çok insanımız büyük şehirlere göç etti özellikle İstanbul'a çok göç veriyoruz bunun sebebi daha iyi hayat şartlarına kavuşmak ve iş bulmak fakat göç eden insanlarımız Suşehri'ni hiç unutmadılar onlarla kontak halindeyiz" dedi.

Daha sonra Suşehri Belediye Başkanı Sedat Sel'i makamında ziyaret eden proje turistleri Suşehri'ne hayran kaldıklarını ve hem dağlara hem de suya sahip olmanın çok şaşırtıcı olduğunu ifade ettiler.

Suşehri Belediye Başkanı Sedat Sel ise açıklamasında, "İç Anadolu değişik bir coğrafi yapıya sahip Karadeniz ve İç Anadolu iklimiyle bezenmiş Suşehri ilçemiz önemli bir coğrafi konumdadır. Üç boyutta yaşam tarzının olduğu tarihi, turistik gezi yerleriyle birlikte besi yetiştiriciliği, tarımsal çalışmalar ve balıkçılık gibi çalışmaların yürütüldüğü ilçemiz eğitim alanında da çok iyi seviyelerdedir."dedi.

Belediye Başkanı Sedat Sel yabancı turistlere Suşehri Belediyesinin hazırladığı el işi dokuma çantalar ve kemik tarak ile birlikte Suşehri'ni tanıtan tanıtım kitapçıklarını hediye etti.Yabancı heyet ise Kaymakam Mehmet Demiral ve Belediye Başkanı Sedat Sel'e kendi ülkelerinden getirdikleri çeşitli hediyeleri takdim ettiler.

Suşehri Belediyesi Aspasya Parkı Sosyal tesislerinde değerlendirme toplantısı yapan yabancı heyet daha sonra Suşehri Belediye Başkanı Sedat Sel'in konuğu olarak Kılıçkaya Barajı Sosyal Tesislerini gezerek Şehr-i Su teknesiyle tekne turuna katıldılar.

Proje hakkında açıklama yapan Suşehri Milli Eğitim Şube Müdürü Serdar Özdemir, "Yetişkinlerde Sağlık Eğitimi Projesinin koordinatörü Portekiz, proje internet üzerinden duyuruya çıktı ve hak kazanan ortaklar proje kapsamında diğer ortakları olan ülkeleri gezerek proje kapsamında değerlendirme toplantıları düzenliyor. Romanya, Portekiz ve Almanya'ya proje ortağı olarak gittik Suşehri'nde yapacağımız toplantıyla bundan sonra hangi ülkeye ve ne zaman gideceğimizi kararlaştıracağız. İlçemize gelen misafirlerimiz burayı çok beğendi misafirperver ve sıcak kanlı olmamız onları daha da mutlu etti."dedi.

Proje koordinatörü Portekizli Elizabeth ise yaptığı açıklamada "Suşehri'ne gelmemiz proje kapsamında bizim için sürpriz bir ziyaret oldu ancak burada karşılaştığımız sıcak ortam bizleri şaşırttı. Çeşitliliğin bol olduğu tarihi yerler gördük. Burası Asya ve Avrupa'nın karşımı bir kültürü barındırıyor. Eğitim öğretim daha uzun yaşlara, yıllara yaymak belirli bir yaşta eğitim öğretimi kesmek değil yaşlılarda da eğitimin devam etmesini sağlamak. Suşehri'nin çok güzel bir doğal yapısı var biz bunları torunlarımıza anlatmamız gerekiyor özellikle Portekiz'de ki nüfusun çok yaşlı olmasından dolayı bu proje hazırlandı. Halkı için bu kadar çok çalışan bir belediye başkanı görmedik Suşehri Belediye Başkanı Sedat Sel'e bizlere gösterdiği ilgi ve alakadan dolayı teşekkür ediyoruz."dedi. - SİVAS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Suşehri Yabancı Turistleri Ağırladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement