Sütçüler ilçesi yaz aylarında nüfusunu 5'e katlıyor - Son Dakika
Güncel

Sütçüler ilçesi yaz aylarında nüfusunu 5'e katlıyor

Sütçüler ilçesi yaz aylarında nüfusunu 5\'e katlıyor

Isparta'nın Sütçüler ilçesi ormanların içerisine yapılan bungalov ev ve izolasyonlu çadırlarla şehir gürültüsünden uzaklaşmak isteyenlerden yoğun ilgi görüyor.

30.07.2021 12:49  Güncelleme: 12:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Isparta'nın Sütçüler ilçesi ormanların içerisine yapılan bungalov ev ve izolasyonlu çadırlarla şehir gürültüsünden uzaklaşmak isteyenlerden yoğun ilgi görüyor. İlçe nüfusu özellikle yaz aylarında kat ve kat artıyor.

Isparta'da merkeze yaklaşık 75 kilometre uzaklıkta doğanın ortasında yer alan Sütçüler ilçesi, eşsiz manzarası ve sakinliği ile dikkat çekiyor. Sütçüler Belediyesi imkanlarıyla ilçeye kazandırılan bungaloc evler ve izolasyonlu çadırlar, şehrin gürültüsü ve kargaşasından kaçmak isteyenler tarafından büyük rağbet görüyor. Gerek temiz havası gerekse de harika manzarasıyla taleplerin arttığı evlerde kalanlar güne kuş sesiyle uyanıyor. Vatandaşlar yaz mevsimiyle birlikte ilçeye büyük ilgi gösteriyor.

"2 haftalık süreçte ilçemizin nüfusu 5'e katlandı"

Sütçüler Belediye Başkanı İsmail Yurdabak, ilçedeki artan talebi karşılamak için çalıştıklarını belirterek, yeni tesisler ve kültür merkezi inşaat çalışmalarının devam ettiğini söyledi. Özellikle yaz aylarında ilçe nüfusunun 5'e katlandığını ifade eden Başkan Yurdabak, "Covid-19 pandemisinden dolayı vatandaşlar bahçe ve tarım işlerine yöneldi. Herkes atasından kalan yerleri toplamaya başladı. Yıllardır bakılmayan bahçeler şimdi yeniden işlenmeye başlandı. Biz de ilçemizi daha yaşanır hale getirmek için yollar yapıyoruz, kilit taşları döşüyoruz, duvarları örüp yollarımızı aydınlatıyoruz. Bayramla birlikte şu son 2 haftalık süreçte ilçemizin nüfusu 5'e katlandı. 11 binin üzerinde merkez nüfusu ciddi şekilde arttı. Araba koyacak yer bulamıyorduk" dedi.

"Bambaşka bir havaya sahip"

Sütçülerin yaz ve kışları ayrı güzelliğine sahip olduğunu kaydeden Yurdabak, "Doğasıyla, manzarasıyla, iklimiyle bambaşka bir havaya sahip. Tabi ki diğer ilçelerimiz de güzel, her birinin ayrı bir özelliği var ama Sütçüler bir başka güzel. İnsanlar buraya geldiği zaman temiz havasını teneffüs ediyor, gelen bir daha gelmek istiyor" diye konuştu.

Festival yapılacak

İlçede son yıllarda festival yapamadıklarına değinen Yurdabak, "İlk yıl şehitlerimiz vardı. İki yıldır da pandemiden dolayı yapamıyoruz. Önümüzdeki yıl inşallah çok güzel bir festival yapmayı planlıyoruz. Isparta'ya gelen her insanın Sütçüler'e uğramasını bekliyoruz. Özellikle Ispartalının gelmesini istiyoruz. İl dışından ve yurt dışından misafirlerimiz geliyor ama kendi memleketimizin insanların gelip, buraları görmesini istiyoruz" diye konuştu.

"Butik otel yapacağız"

Sütçüler Belediye Başkanı İsmail Yurdabak, çadır ve bungalov evlerin büyük ilgi gördüğünü belirterek, "Mustafa Üstün Doğa Tesisleri 18 adet izolasyonlu çadır, 3 adet bungalov ev, 1 adet restoran ve işletme için yaptığımız fiziki mekandan oluşmaktadır. Çadır ve bungalovlarda beş yıldızlı otel konforunda, her şey mevcut. Bu tesis şuanda yüzde yüz kapasiteyle çalışıyor. İl dışından ve yurt dışından misafirler geliyor. Artık yetmiyor. 40 odalı bir butik oteli ilçemize kazandıracağız. Yaz döneminde daha aktifiz. İstanbul, Antalya, Ankara gibi illerde yaşayan hemşehrilerimiz yaz aylarında genellikle buraya geliyorlar" dedi. - ISPARTA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Sütçüler ilçesi yaz aylarında nüfusunu 5'e katlıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Adana'da Mahalli İdareler Seçimleri İçin Tedbirler Değerlendirildi
    16:29 Adana'da Mahalli İdareler Seçimleri İçin Tedbirler Değerlendirildi

    Adana'da 31 Mart 2024 Pazar günü gerçekleştirilecek Mahalli İdareler Seçimleri için alınacak tedbirlerin değerlendirildiği toplantıda, seçim öncesinde, seçim anında ve sonrasında herhangi bir aksaklığa mahal vermemek için alınması gereken önlemler ele alındı. Vali Yavuz Selim Köşger, toplam seçmen sayısının 1 milyon 629 bin 959 kişi olduğunu ve güvenlik personeli, araç ve ekipman sayısını açıkladı. Toplantı sonunda yapılan değerlendirmelerin ardından toplantı sona erdi.

  • Cumhur İttifakı'nın Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayı Aydın Ayaydın, Ortaca'da pazar yeri ziyaretlerinde bulundu
    16:27 Cumhur İttifakı'nın Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayı Aydın Ayaydın, Ortaca'da pazar yeri ziyaretlerinde bulundu

    Aydın Ayaydın, Ortaca ilçesinde kurulan pazarda esnaf ve vatandaşlarla sohbet ederek taleplerini dinledi. Halkın hizmete susadığını ifade eden Ayaydın, seçimlerde destek istedi ve yürütecekleri çalışmalar hakkında bilgi verdi.

  • Adalet Bakanı Yılmaz Tunç: İstanbullu sandıkta hesabını soracak
    16:27 Adalet Bakanı Yılmaz Tunç: İstanbullu sandıkta hesabını soracak

    Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "Bakın o karanlık, daracık odalarda neler çevriliyor görüyor musunuz? Deste deste paraları yığıyorlar.

  • Brezilya'da 33 Katlı Bir Binada Yangın Çıktı
    16:26 Brezilya'da 33 Katlı Bir Binada Yangın Çıktı

    Brezilya'nın Recife kentinde inşaat halindeki 33 katlı bir binada çıkan yangın kontrol altına alındı. Yangının binanın en üst katında başladığı ve tüm binayı sardığı belirtilirken, çevredeki binaların alevlerin yayılma riski nedeniyle tahliye edildiği bildirildi. Yangının kısa devre nedeniyle çıktığı düşünülüyor.

  • Anavatan Partisi, Antalya'da AK Parti adaylarını destekleyecek
    16:25 Anavatan Partisi, Antalya'da AK Parti adaylarını destekleyecek

    Anavatan Partisi, pazar günü yapılacak yerel seçimlerde, AK Parti'nin Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hakan Tütüncü ile Kepez Belediye Başkan adayı Rıza Sümer'i destekleme kararı aldı. Anavatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Semih Narlı, kararın Antalya'nın geleceğine yönelik büyük bir adım olduğunu ve tamamen halkın ihtiyaçları ve talepleri doğrultusunda alındığını belirtti. Narlı, Hakan Tütüncü'nün liderlik becerileri ve tecrübesi ile Rıza Sümer'in vizyonunun Antalya'nın gelişimi için büyük önem taşıdığını vurguladı.

  • İstanbul'un gözde kıyılarından Yenikapı sahilinde çöp birikintileri oluştu
    16:24 İstanbul'un gözde kıyılarından Yenikapı sahilinde çöp birikintileri oluştu

    İstanbul'un gözde kıyılarından Yenikapı Sahili'nde, denizin bir kısmı çöp birikintileriyle kaplandı. Pet şişe, poşet ve diğer çöplerin suyun üzerinde kaldığı görüldü. Vatandaşların yürüyüş yaptığı ve bisiklet sürdüğü sahildeki çöp birikintisi cep telefonu kamerasına yansıdı.

  • Bursa'da Endüstriyel Tasarım ve Yaratıcı Etki Paneli Gerçekleştirildi
    16:23 Bursa'da Endüstriyel Tasarım ve Yaratıcı Etki Paneli Gerçekleştirildi

    Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Türkiye Kreatif Endüstriler Meclisi tarafından düzenlenen 'Turuncu Konuşalım' etkinliği kapsamında Bursa'da 'Endüstriyel Tasarım ve Yaratıcı Etki' başlıklı bir panel gerçekleştirildi. Panelde, Bursa'nın tasarım vizyonu ve liderliği desteklenirken, yaratıcı fikirlerin gelişeceği ortamların önemi vurgulandı. Ayrıca, endüstriyel tasarımın sektörel sorunları, destekler ve yol haritası da ele alındı.

  • Bozkurt Belediyesi Sebze Pazarında İftar Programı Düzenledi
    16:23 Bozkurt Belediyesi Sebze Pazarında İftar Programı Düzenledi

    Bozkurt Belediyesi, binlerce kişinin katılımıyla sebze pazarında iftar programı düzenledi. İftar yemeği sonrası semazen gösterisi, Karagöz ve Hacivat Gölge oyunu, ve illüzyon gösterileri yapıldı. Bozkurt Belediye Başkanı Birsen Çelik, etkinlikte yaptığı konuşmada birlikte unutulmaz bir akşam yaşadıklarını belirtti.

  • Ardahan'ın Posof İlçesinde Doğal Gaz Çalışmaları Tamamlandı
    16:23 Ardahan'ın Posof İlçesinde Doğal Gaz Çalışmaları Tamamlandı

    Ardahan'ın Posof ilçesinde yıllardır özlemi çekilen doğal gaz çalışmaları sona erdi. İlk gazın açılışı yapıldı ve törene yüzlerce kişi katıldı. Posof'a bağlanan doğal gazın açılışı meşalelerle gösterildi.


Advertisement