Sütle İlgili İddiaları Süt İçerek Protesto Ettiler - Son Dakika
Güncel

Sütle İlgili İddiaları Süt İçerek Protesto Ettiler

Son günlerde Türkiye'de satılan sütlerde antibiyotik kalıntısı ve kanserojen madde bulunduğu iddialarına Türkiye'nin en büyük süt üretim merkezlerinden olan Konya'daki süt üreticileri, sattıkları sütleri içerek tepki gösterdi.

25.01.2012 14:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Son günlerde Türkiye'de satılan sütlerde antibiyotik kalıntısı ve kanserojen madde bulunduğu iddialarına Türkiye'nin en büyük süt üretim merkezlerinden olan Konya'daki süt üreticileri, sattıkları sütleri içerek tepki gösterdi.

Konya İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Edip Yıldız ve yönetim kurulu üyeleri, son günlerde sütle ilgili iddialara ilişkin bir basın toplantısı düzenledi. Toplantıda son günlerde Türkiye'de satılan sütlerde sağlı zararlı maddelerin bulunduğuyla ilgili iddiaların gerçeği yansıtmadığını ve spekülatif haberler olduğunu belirten Başkan Edip Yıldız, "Şu an üretilen bütün sütler, veteriner hekim kontrolünde üretilmektedir. İnsanlar hasta olduğunda nasıl antibiyotik kullanıyorsa,

hayvanlarımızda hasta olduğunda antibiyotik kullanıyor. Ama bu tamamen veteriner hekim kontrolünde yapıyor. Kullanılan antibiyotiklerin çoğu süte geçmeyen cinsten. Bu nedenle bu ilaçları kullanan hayvanların sütünde herhangi bir antibiyotik kalıntısı olmuyor. Süte geçebilecek türden ilaç kullandırılan ineklerin sütü ise vücut o ilacı dışarı atana kadar buzağılara veriliyor ya da dökülüyor. Kesinlikle satışa sunulmuyor. Ne zaman vücut o ilacı atarsa o zaman o süt satışa sunuluyor. Biz, içinde ilaç olan sütü

sanayiciye veremeyiz. Versek de sanayici bu sütü almaz. Sonuçta kendi çocuğumuza da bu sütten veriyoruz. Kendi çocuğumuzun tüketemediği sütü başkalarının çocuklarına asla içiremeyiz" dedi.

"PİYASADA CİDDİ BİR OTOKONTROL VAR"

Süt üretiminde ciddi bir otokontrol mekanizmasının işlediğini dile getiren Edip Yıldız, "Konya, yıllık 2 bin tonluk üretimle Türkiye'nin en büyük 3. süt üretim merkezi. Hayvan sayısı bakımında da birinciyiz. Bizim derneğimiz ise Türkiye'nin en büyük Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği'dir. Konya'da üretilen sütün yüzde 80'ini de bizim birliğe bağlı üreticiler üretiyor. Süt, bizim geçim kaynağımız, ekmeğimiz. Bu tür haberleri ortaya atanların biraz düşünmesini ve ekmeğimizle oynamamasını istiyoruz.

Sütümüzle kimse oynamasın. Piyasayı bilmeyenler, bu tür haberleri yapmasınlar" şeklinde konuştu.

"HABERLER PİYASAYI ÇOK ETKİLEMEDİ"

Yapılan haberlerin süt üretimini fazla etkilemediğini ifade eden Yıldız, "Şu an üreticiler, maliyetine ya da maliyetinin biraz üstünde para kazanıyor. Çıkan spekülatif haberler, şu an için piyasayı çok etkilemedi. Şu an tek derdimiz yem fiyatlarındaki yükseliş. Bunla ilgili de hükümetimiz gerekli çalışmaları yapıyor. Ben bu yılın sektörümüz için bereketli geçeceğine inanıyorum" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Başkan Edip Yıldız ve Yönetim Kurulu üyeleri, sütle ilgili haberlere, ürettikleri sütleri içerek tepki gösterdi. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Sütle İlgili İddiaları Süt İçerek Protesto Ettiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement