Suudi Arabistan'a Yönelik Balistik Füze Saldırısı - Son Dakika
Güncel

Suudi Arabistan'a Yönelik Balistik Füze Saldırısı

Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdülaziz, "ülkesinin güvenlik ve istikrarıyla, vatandaşlarını hedef alan her türlü düşmanca girişime kararlılıkla karşılık vereceklerini" belirtti.

27.03.2018 19:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdülaziz, "ülkesinin güvenlik ve istikrarıyla, vatandaşlarını hedef alan her türlü düşmanca girişime kararlılıkla karşılık vereceklerini" belirtti.

Suudi Arabistan Enformasyon Bakanlığının, resmi haber ajansı SPA'da yer alan açıklamasına göre, Bakanlar Kurulu, başkent Riyad'daki Yemame Sarayı'nda Kral Selman başkanlığında toplandı.

Toplantıda, Husiler tarafından, Yemen topraklarından Suudi Arabistan'a önceki gün gerçekleştirilen balistik füze saldırıları ele alındı.

Yemen'den Suudi Arabistan'ın farklı bölgelerine rastgele fırlatılan balistik füzeleri imha etme konusunda Hava Savunma Kuvvetlerinin gösterdiği başarılı performansa dikkat çekilen açıklamada, "İran tarafından desteklenen Husilerin söz konusu saldırıları, Tahran yönetiminin Birleşmiş Milletlerin (BM) 2216 ve 2231 sayılı kararlarına açıkça meydan okuduğunu gösteriyor." ifadeleri yer aldı.

Açıklamada, İran'ın kaçak yollarla Husilere ulaştırdığı füzelerin Yemen ve Suudi Arabistan'da sivillere zarar vermenin yanı sıra, büyük bir yıkıma da yol açtığı belirtildi.

Açıklamada ayrıca, Kral Selman'ın, başkent Riyad ve Yemen sınırına yakın bölgelere yönelik füze saldırılarını kınayan ülkelere de teşekkür ettiği kaydedildi.

Kral Selman'ın, "ülkesinin güvenlik ve istikrarı ile vatandaşlarını hedef alan her türlü düşmanca girişime kararlılıkla karşılık vereceklerini" söylediği ifade edildi.

Suudi Arabistanlı yetkililer, pazar gecesi Yemen'den Riyad'a fırlatılan balistik füzelerin havada imha edildiğini ancak, bazı parçalarının Mısır uyruklu kişilerin oturduğu bir eve düşmesi sonucu 1 kişinin yaşamını yitirdiğini, 2 kişinin yaralandığını bildirmişti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Suudi Arabistan'a Yönelik Balistik Füze Saldırısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kadirli'de çocuğa motosiklet çarptı
    09:59 Kadirli'de çocuğa motosiklet çarptı

    Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde yolun karşısına geçmeye çalışan çocuğa motosiklet çarptı. Çarpmanın etkisiyle hem çocuk hem de motosiklet kullanıcısı yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.

  • Mersin'in ilk kadın muhtarları mazbatalarını alıp göreve başladı
    09:58 Mersin'in ilk kadın muhtarları mazbatalarını alıp göreve başladı

    Mersin'in Mut ilçesinde iki kadın muhtar adayı seçimleri kazanarak göreve başladı. Fatma Ayan ve Fatma Dorla, mazbatalarını alarak Tuğrul Mahallesi ve Çömelek Mahallesi'nde muhtarlık görevine başladı. Ayan ve Dorla, kadınların seçme ve seçilme hakkını kullanarak bu başarıyı elde ettiklerini belirtti. İkinci sıraya yerleşen Dorla, köyünde eksikliklerin giderilmesi için çalışacağını ifade etti.

  • Adana'da Kovalamaca Sonucu 2 Kilo 200 Gram Esrar Ele Geçirildi
    09:56 Adana'da Kovalamaca Sonucu 2 Kilo 200 Gram Esrar Ele Geçirildi

    Adana'da narkotik ekipleri, takibe aldıkları bir otomobilde gerçekleştirdikleri kovalamacanın ardından arka tampon ve alt muhafaza korumasında 2 kilo 200 gram esrar ele geçirdi. Olayla ilgili bir kişi tutuklandı.


Advertisement