Suudi Arabistan'daki Bombalı Saldırı - Son Dakika
Güncel

Suudi Arabistan'daki Bombalı Saldırı

Suudi Arabistan'ın doğusundaki Demmam kentinde bir camiyi hedef alan ve 4 kişinin ölümüne yol açan saldırıyı terör örgütü DAEŞ'in üstlendiği bildirildi.

29.05.2015 16:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Suudi Arabistan'ın doğusundaki Demmam kentinde bir camiyi hedef alan ve 4 kişinin ölümüne yol açan saldırıyı terör örgütü DAEŞ'in üstlendiği bildirildi.

Örgüte ait sosyal paylaşım sitesi hesabından "Necd Vilayeti" imzasıyla yapılan açıklamada, Ebu Cendel el-Cezravi adlı örgüt mensubunun "Şiilere ait bir camiyi" hedef aldığı, saldırıda bazı kişilerin hayatını kaybettiği ve "Şiilere büyük zarar verildiği" belirtildi.

Suudi Arabistan İçişleri Bakanlığı, Demmam kentinde güvenlik güçlerinin, şüphe üzerine El-Unud Camisi yakınındaki park alanına yönelen bir araca yaklaşması üzerine aracın infilak ettiğini ve olayda 4 kişinin öldüğünü açıklamıştı.

Suudi Arabistan'ın doğusunda Katif ilinin Kadih beldesindeki İmam Ali bin Ebi Talib Camii'ne geçen hafta cuma namazı sırasında düzenlenen intihar saldırısında da 21 kişi ölmüş, 102 kişi yaralanmıştı. Saldırıyı terör örgütü DAEŞ üstlenmişti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Suudi Arabistan'daki Bombalı Saldırı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement