Suudi Arabistan, İsrailli Bakan'ın Filistinlilere yönelik "ırkçı" açıklamalarını kınadı - Son Dakika
Güncel

Suudi Arabistan, İsrailli Bakan'ın Filistinlilere yönelik "ırkçı" açıklamalarını kınadı

Suudi Arabistan, İsrailli Bakan\'ın Filistinlilere yönelik "ırkçı" açıklamalarını kınadı

Suudi Arabistan, İsrail'in aşırı sağcı Maliye Bakanı Bezalel Smotrich'in, Filistin halkını yok sayan açıklamasını, "ırkçı ve hakaret içerikli" bir söylem şeklinde nitelendirerek kınadı.

21.03.2023 17:13  Güncelleme: 17:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Suudi Arabistan, İsrail'in aşırı sağcı Maliye Bakanı Bezalel Smotrich'in, Filistin halkını yok sayan açıklamasını, "ırkçı ve hakaret içerikli" bir söylem şeklinde nitelendirerek kınadı.

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanlığının konuya ilişkin açıklaması, ülkenin resmi ajansı SPA'da yayınlandı.

Açıklamada, "Suudi Arabistan, İsrail işgal hükümetinden bir yetkilinin, Filistin ve kardeş Filistin halkı aleyhindeki hakaret içerikli ve ırkçı açıklamalarını kınıyor." ifadesine yer verildi.

Suudi Arabistan'ın gerçeğe aykırı, nefret söyleminin ve şiddetin yayılmasına katkıda bulunan, diyalog ve uluslararası barış çabalarını baltalayan bu tür sözler karşısındaki tutumunun vurgulandığı açıklamada, ayrıca Riyad'ın Filistin meselesini Arap Barış Girişimi temelinde çözmeyi ve başkenti Doğu Kudüs olan 1967 sınırlarında bir Filistin devletinin kurulmasını amaçlayan tüm uluslararası çabalara verdiği destek yinelendi.

İsrail'in aşırı sağcı Maliye Bakanı Smotrich, 19 Mart'taki Paris ziyareti sırasında Likud Partisi'nin eski Başkanı Jacques Kupfer'i anma töreninde yaptığı konuşmada, "Filistin diye bir halkın olmadığını ve bunu Beyaz Saray'ın da duyması gerektiğini" ifade etmişti. Smotrich'in konuştuğu kürsüde Ürdün'ü de içine alan "İsrail haritası" kullanması da dikkati çekmişti.

Maliye Bakanı Smotrich, daha önce de Yahudi yerleşimcilerin 26 Şubat'ta toplu saldırılarına hedef olan Filistin beldesi "Huvvara'nın yeryüzünden silinmesi gerektiğini" dile getirmişti. Bu sözleri uluslararası arenada yoğun tepki toplayan Smotrich, ABD ve Fransa ziyaretlerinde diplomatik olarak tecrit edilmiş, herhangi bir resmi görüşme yapamamıştı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Suudi Arabistan, İsrailli Bakan'ın Filistinlilere yönelik 'ırkçı' açıklamalarını kınadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement