Suudi Arabistan petrol tesislerine İHA'yla saldırı düzenlendi - Son Dakika
Güncel

Suudi Arabistan petrol tesislerine İHA'yla saldırı düzenlendi

Dünyanın en değerli şirketi olarak kabul edilen Suudi Arabistan'ın petrol-gaz şirketi Aramco'ya ait 2 tesise insansız hava aracıyla saldırı düzenlendi.

14.09.2019 10:25  Güncelleme: 11:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Suudi Arabistan'ın doğusundaki Abqaiq ve Hujrat Khurais bölgelerinde Suudi devletinin petrol-gaz şirketi Aramco'ya ait 2 tesisine yönelik insansız hava aracıyla (İHA) saldırı düzenlendi.

Suudi İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, yerel saatle 04.00 sularında ülkenin doğusundaki Abqaiq ve Hujrat Khurais bölgelerinde petrol-gaz şirketi Aramco'ya ait iki tesisinin İHA saldırısına uğradığını ve iki yangının çıktığını duyurdu. Açıklamada, çıkan iki yangının yapılan çalışmaların ardından kontrol altına alındığı belirtildi.

Suudi Arabistan petrol tesislerine İHA'yla saldırı düzenlendi

SALDIRIYI ÜSTLENEN OLMADI

Saldırının sorumluluğunu henüz üstlenen olmazken, 17 Ağustos'ta Yemen'deki İran destekli Husiler, 10 insansız hava aracı ile Aramco'ya ait petrol tesislerini hedef aldıklarını açıklamıştı. Suudi devletinin petrol-gaz şirketi Aramco, 2-10 trilyon dolar arası piyasa değeriyle dünyanın en değerli şirketi kabul ediliyor. Suudi Arabistan liderliğindeki koalisyon, Şii Husilerin yönetimi ele geçirmesi üzerine Mart 2015'ten beri Yemen'e saldırıyor.

Suudi Arabistan petrol tesislerine İHA'yla saldırı düzenlendi

ARAMCO NEDİR?

Saudi Aramco veya resmi adıyla Saudi Arabian Oil Company, Suudi Arabistan'nın ulusal petrol ve doğalgaz şirketidir. Şirket ilk olarak Kral Abdülaziz İbn-i el-Suud ve ABD Başkanı Franklin Roosevelt tarafından ortak olarak kurulmuştur. Aramco, dünyanın en karlı şirketi olarak gösteriliyor.

Suudi Arabistan petrol tesislerine İHA\'yla saldırı düzenlendi
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Suudi Arabistan petrol tesislerine İHA'yla saldırı düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (5)

  • murat ercan: Bugün okuduğum en güzel haber. 5 0 Yanıtla
  • ANONİM: hisseler ne biçim düştü ama :D 1 0 Yanıtla
  • HARAMKO HARAMİLERİ SİZİ: DURUN DAHA BU NE KI.. YIKILACAKLAR :d 1 0 Yanıtla
  • Hep amerikanın işi bunlar: bu abd liler ne için kime çalışıyor anlamış değilim sanki insandan üstün varlıklar varda onlar amerikalılara komut veriyor gibi amerikalılarda ona çalışıyor gibi 0 0 Yanıtla
  • m: yapanın eline sağlığ demeki baba yiğitler varmış 0 0 Yanıtla

Advertisement