Suudi Arabistanlı Dünyaca Ünlü Silah Tüccarı Adnan Kaşıkçı Hayatını Kaybetti - Son Dakika
Ekonomi

Suudi Arabistanlı Dünyaca Ünlü Silah Tüccarı Adnan Kaşıkçı Hayatını Kaybetti

İngiltere'de parkinson tedavisi gören 82 yaşındaki Suudi Arabistanlı silah tüccarı ve milyarder iş adamı Adnan Kaşıkçı hayatını kaybetti.

06.06.2017 23:38  Güncelleme: 23:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1980'lerde Türkiye'de yaptığı ziyaretlerle adından sıkça söz ettiren, Suudi Arabistanlı milyarder iş adamı Adnan Kaşıkçı 82 yaşında İngiltere'nin Başkenti Londra'da yaşamını yitirdi.

Ailesi, 82 yaşındaki Kaşıkçı'nın Londra'da tedavi gören Kaşıkçı'nın ölüm haberini doğruladı.

ADNAN KAŞIKÇI KİMDİR?

1935 yılında Mekke'de varlıklı bir ailenin çocuğu olarak dünyaya geldi. Babası Kral İbni Suud I'in saray doktoruydu. Kaşıkçı, Mısır'da İskenderiye'de devam ettiği elit bir okulda eğitim gördü. 17 yaşında ABD'de Kaliforniya Devlet Üniversitesi'nde ekonomi bilimleri okumaya başlayan Kaşıkçı, ardından Palo Alto'da bulunan Stanford Üniversitesi'ne geçti.
Servetini silah ticaretiyle yapan Adnan Kaşıkçı, 1970 ve 1980'li yıllarda dünyanın en zengin kişileri arasındaydı. Kaşıkçı, özellikle 1980'lerde sık sık geldiği Türkiye'de de tanınan bir kişiydi.

İSVİÇRE'DE HAPİS YATTI

Filipinler'in eski lideri Ferdinand Marcos ile ilişkisi nedeniyle maruz kaldığı suçlamalar yüzünden bir süre İsviçre'de hapis yatan Kaşıkçı, bu soruşturmada aklanmıştı.

TRUMP'A YAT SATMIŞTI

İş adamı kimliğinin yanında magazin dünyasının da tanınan yüzleri arasında yer alan Kaşıkçı, bir dönem dünyanın en büyük yatlarından birine sahip olmasıyla da gündeme gelmişti. 86 metrelik "Nabila" adlı yatını önce Brunei Sultanı, ondan da ABD Başkanı Donald Trump satın almıştı. Yat, bir James Bond filminde de kullanılmıştı.

Adnan Kaşıkçı, Prenses Diana ile araba kazasında hayatını kaybeden Dodi Fayed'in de dayısıydı.

Suudi Arabistanlı Dünyaca Ünlü Silah Tüccarı Adnan Kaşıkçı Hayatını Kaybetti

Son Dakika Ekonomi Suudi Arabistanlı Dünyaca Ünlü Silah Tüccarı Adnan Kaşıkçı Hayatını Kaybetti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement