Fransız Basını, Suudi Prens'e Verilen Napolyon Nişanının Detaylarını Yazdı - Son Dakika
Dünya

Fransız Basını, Suudi Prens'e Verilen Napolyon Nişanının Detaylarını Yazdı

Fransız basını, Suudi Arabistan veliaht prenslerinden Muhammed bin Nayif bin Abdülaziz'in ülkeyi karıştıran Napolyon nişanı için kendisinin talepte bulunduğunu yazdı.

11.03.2016 21:54  Güncelleme: 10:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fransız basını, Suudi Arabistan veliaht prenslerinden İçişleri Bakanı Muhammed bin Nayif bin Abdülaziz'e ülkenin en üst düzey nişanı olan "Legion d'Honneur" nişanı verilmesi konusunda prensin kendisinin talepte bulunduğunu yazdı.

KADIN DERGİSİ DİPLOMATİK KRİPTOLARA YER VERDİ

Haftalık kadın magazin dergisi Causette, Cumhurbaşkanı François Hollande'ın nişanı Suudi prense 7 Mart'ta takdim etmesinden önce Fransız diplomatların konu ile ilgili yazışmalarına bugünkü sayısında yer verdi.

"Legion d'Honneur" nişanının Suudi prensin isteği ile kendisine verildiğini kaydeden dergi, Suudi Arabistan'ın Fransız büyükelçisinin, Hollanda'nın danışmanına ve Dışişleri Bakanlığındaki ilgili daireye yazdığı diplomatik kriptolara ve yanıtlara yer verdi.

"SESSİZ ŞEKİLDE VEREBİLİRİZ"

Fransız büyükelçinin, "Suudi Arabistan'ın şöhreti ile ilgili çekinceler yüzünden prense bu nişanı vermek, biliyorum soru işaretleri yaratabilir" ifadesini kullandığını kaydeden dergi, Dışişleri Bakanlığındaki Ortadoğu dairesi şefinin ise "Bu nişanı vermemek için bu sebep olmayabilir, bunu medyaya fazla yansıtmadan sessiz bir şekilde verebiliriz" diye yanıt verdiğini yazdı.

"TARTIŞMA KONUSU OLURSA..."

Yine aynı diplomat, "Eğer tartışma konusu olursa, prensin IŞİD'e karşı verilen mücadeleye yaptığı destek ve ekonomik işbirliğine katkısından dolayı verdiğimizi söyleyebiliriz" dediğini aktardı.


Napolyon Bonapart tarafından verilmeye başlanan Fransa'nın en yüksek dereceli sivil nişanı ''Legion d'Honneur'' (Onur Nişanı).

7 MART'TA GÖSTERİŞSİZ BİR TÖRENLE VERİLDİ

Yine aynı haberde, Hollande'ın da hemen onay vermesi üzerine nişanın 7 Mart'ta Suudi prense takdim edildiğini kaydetti. ''Onur Nişanı'nın'' (Legion d'Honneur), ''gösterişli bir tören olmaksızın'' takıldığının altı çizildi. Fransa tarafından nişanın verilmesi konusunda ilk başta açıklama yapılmadığını kaydeden dergi, kamuoyunun bunu Suudi Haber Ajansı'nın verdiği haberle öğrendiğini bildirdi.

TEPKİ ÇEKMİŞTİ

Suudi Arabistan prensine nişan verilmesi, ülkede sivil toplum örgütlerinin tepkisine yol açmıştı. Cumhurbaşkanı François Hollande, Fransa'nın en yüksek dereceli sivil nişanının değerini düşürmekle suçlanmıştı.

Fransız Basını, Suudi Prens\'e Verilen Napolyon Nişanının Detaylarını Yazdı
Kaynak: AA

Son Dakika Dünya Fransız Basını, Suudi Prens'e Verilen Napolyon Nişanının Detaylarını Yazdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement