Swaziland Kralı, "İsviçre ile Karıştırıyorlar" Diyerek Ülkesinin Adını Değiştirdi - Son Dakika
Dünya
BBC

Swaziland Kralı, "İsviçre ile Karıştırıyorlar" Diyerek Ülkesinin Adını Değiştirdi

Swaziland Kralı 3. Mswati, ülkesinin bağımsızlığının 50. yılının ve doğum gününün kutlandığı törenlerde ülkesinin adını Eswatini Krallığı olarak değiştirdi.

20.04.2018 11:21  Güncelleme: 11:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bir ülkenin adını değiştirebilecek çok fazla sayıda insan yok. Ancak dünyadaki birkaç mutlak hükümdarlardan biri olan Kral Mswati bunu yapabiliyor. Kral 3. Msawati, ülkesi Swaziland'ın adını "eSwatini Krallığı" olarak değiştirdi.

HEM DOĞUM GÜNÜ HEM ÜLKENİN YIL DÖNÜMÜ

Kral, isim değişikliği duyurusunu Swaziland'ın bağımsızlığının 50. yılı için bir stadyumda yapılan törenlerde duyurdu. Törenlerde aynı zamanda kralın 50. doğumgünü de kutlandı.

KENDİSİ ZATEN BU İSMİ KULLANIYORDU

Yeni isim eSwatini, "Swaziler'in yurdu" anlamına geliyor. İsim değişikliği beklenmiyordu, ancak King Mswati Swaziland'a yıllardır eSwatini diyor. BM'de de 'eSwatini' demişti

Kral Msawati, geçen yıl Birleşmiş Milletler Genel Kurulu konuşmasında ve 2014'te ülkenin parlamentosunun açılış töreninde "eSwatini" ismini kullanmıştı.

KARIŞIKLIK YARATIYORDU

Msawati, Swaziland adının karışıklık yarattığını söyledi ve "Nereye gitsek bize Switzerland ( İsviçre'nin İngilizcesi) diyorlar" dedi.

BBC'nin Swaziland'daki muhabiri Nomsa Mazeko, değişikliğin kralın isim yerine ülkenin yavaşlayan ekonomisine odaklanması gerektiğini söyleyen bazılarını kızdırdığını söylüyor.

Swazilandlı liderler ise siyasi partilerin yasaklanması ve kadınlara ayrımcılık yapılması nedeniyle insan hakları grupları tarafından eleştiriliyor.

Swaziland Kralı,

15 EŞİ VAR

Swaziland 82 yıl tahtta kalan Kral 2. Sobhuza'nın oğlu olan Kral Msawati'nin şu anda 15 eşi var. Babasının ise 125 eşi olmuştu.

Ngwenyama ya da "Aslan" olarak da bilinen kral çok sayıdaki eşleri ve geleneksel kıyafetleriyle tanınıyor.

Swaziland Kralı, "İsviçre ile Karıştırıyorlar" Diyerek Ülkesinin Adını Değiştirdi
Kaynak: BBC

Son Dakika Dünya Swaziland Kralı, 'İsviçre ile Karıştırıyorlar' Diyerek Ülkesinin Adını Değiştirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (7)

  • mia: bu kral bi şahane:) o kadar kadını nasıl idare ediyormuş:)): sormak lazım.. nazı bir yana istekler bir yana. tripler bir yana vallahi pravo:) tam üniversite tezi yada docentlik için araştırılacak bulunmaz konu. 16 1 Yanıtla
  • dobra: Bızde ulkedekı yobazları verıp aydın ilerı goruslu medenı ınsanlarla degıstırmek ıstıyoruz...hulooogggg fabrıkalar gıttı 6 5 Yanıtla
  • Tyooooo: Seçimden sonra bende adımı merve yapıcam tabi ameliyat dahil. 5 3 Yanıtla
  • Dobra 1: Bizdeki yobaz ateist laikleri verelim.tepe tepe kullansınlar... 1 5 Yanıtla
  • TÜRK: Adamsin dobra 4 2 Yanıtla
  • Hasan Ali: İslama uygun bir isim vermeleri daha doğru olur 1 2 Yanıtla
  • Ayşe Nur: Çikolataya bayılırım! 0 2 Yanıtla
  • Banksy'nin Finsbury Park'taki Son Eseri Ziyaretçi Akınına Uğradı
    04:22 Banksy'nin Finsbury Park'taki Son Eseri Ziyaretçi Akınına Uğradı

    Dünyaca ünlü sokak sanatçısı Banksy'nin Londra'nın Finsbury Park bölgesinde yaptığı son eser, yeşil badana gibi görünüyor. Eserin Banksy'ye ait olup olmadığı tartışmaları başladı. Eserin fotoğrafları sosyal medyada paylaşıldı. İngiltere İşçi Partisi'nin eski lideri Jeremy Corbyn de eseri ziyaret etti. Eserin nasıl korunacağı henüz bilinmiyor.

  • AB, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere yaptırım uygulayacak
    03:23 AB, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere yaptırım uygulayacak

    Avrupa Birliği (AB) Dışişleri Bakanları, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere karşı yaptırım uygulanması konusunda anlaşmaya vardı. Yaptırımlar çerçevesinde şiddet yanlısı yerleşimcilerin AB ülkelerine girişi yasaklanacak ve mal varlıkları dondurulacak. Ayrıca Hamas için de ek yaptırım kararı alındı.

  • İsrail, Şifa Hastanesi'nde alıkonulan gazetecileri serbest bıraktı
    00:15 İsrail, Şifa Hastanesi'nde alıkonulan gazetecileri serbest bıraktı

    İsrail güçleri, Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Şifa Hastanesi'nde alıkoyduğu bazı gazetecileri 12 saatin ardından serbest bıraktı. Al Jazeera muhabiri İsmail El-Gul'un da aralarında olduğu gazetecilerin serbest bırakıldığı belirtildi. İsrail ordusu ise konuya dair henüz açıklama yapmadı. İsrail askerlerinin hastaneye baskını sırasında gazetecilerin kelepçelendiği, gözleri bağlandığı ve içeriklerinin yok edildiği ifade edildi. İsrail ordusu, Şifa Hastanesi'ndeki operasyonun devam edeceğini duyurdu.

  • Dışişleri Bakanı Fidan, FETÖ'nün 7 Şubat MİT kumpasıyla ilgili ilk kez konuştu
    00:15 Dışişleri Bakanı Fidan, FETÖ'nün 7 Şubat MİT kumpasıyla ilgili ilk kez konuştu

    Dönemin MİT Başkanı olan Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, FETÖ'nün 7 Şubat 2012'deki MİT kumpasıyla ilgili ilk kez konuştu. Bakan Fidan, katıldığı bir televizyon programında, "7 Şubat krizi aslında FETÖ'nün kendisini açığa çıkarttığı, niyetini belli ettiği bir şeydi. Devlet içerisinde başka bir paralel devlet kurmak gibi niyetleri vardı." dedi.

BBC

Advertisement