Tabipler Odasından 14 Mart Tıp Bayramı Etkinliği - Son Dakika
Yerel

Tabipler Odasından 14 Mart Tıp Bayramı Etkinliği

Tabipler Odasından 14 Mart Tıp Bayramı Etkinliği

Tabipler Odası Adıyaman Şube Başkanlığı tarafından 14 Mart Tıp Bayramı kutlamaları kapsamında program düzenlendi.

14.03.2017 16:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tabipler Odası Adıyaman Şube Başkanlığı tarafından 14 Mart Tıp Bayramı kutlamaları kapsamında program düzenlendi.

Adıyaman Sağlık Müdürlüğü konferans salonunda düzenlenen programa, Vali Yardımcısı Yusuf Özdemir, HDP Adıyaman Milletvekili Behçet Yıldırım, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talha Gönüllü, Askerlik Şube Başkanı Albay Davut Kulalar, Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yöneticisi Fatih Doğan, Tabipler Odası Adıyaman Şube Başkanı Mehmet Necip Gürlevik, sağlık çalışanları, oya üyeleri ile çok sayıda kişi katıldı.

Düzenlenen programda konuşan Tabipler Odası Adıyaman Şube Başkanı Mehmet Necip Gürlevik," Bu bayram günümüzde meslek örgütü olarak sorunlarımızı ve çözüm önerilerimizi dile getireceğiz. Meslektaşlarımız serbest kürsüde kendi düşünce ve duygularını paylaşacaklardır. Sorunlarımızı görünür kılıp varsa çözüm önerilerini geliştirecekler. Sadece kendi mesleki sorunlarımıza değil, toplumun sağlığını etkilediği için ülkenin, bölgenin dünyanın yani yaşamın bütününe dair söyleyeceğimiz sözler var. Toplum için iyi bir sağlık ortamı, meslektaşlarımız için iyi hekimlik koşullarının sağlanması için taleplerimiz var. Taleplerimiz arasında hekimlerin hastalardan ayrıntılı bir görüşmeyle anamnez alabilmeleri, gerekli muayeneleri, tanı ve tedaviye ilişkin bilgilendirmeleri sağlık eğitimini yapabilmeleri ve hastalarla sağlıklı bir iletişim kurabilmelerine olanak sağlamak için iyi hekimlik için hastaya yeterli süre istiyoruz. Can alıcı bir başka sorunumuz ise sağlıkta şiddet sorunumuzdur. Hizmet sunumunun hemen tüm aşamalarında yaygın ve ciddi bir olgu olarak karşımıza çıkıyor. Sağlık bakanlığı beyaz kod verilerine göre yaklaşık 3'te biri fiziksel şiddet olmak üzere günde en az 30 sağlık çalışanı şiddete uğramaktadır" şeklinde konuşarak herkesin Tıp Bayramını kutladığını vurguladı.

Daha sonra konuşan HDP Adıyaman Milletvekili Behçet Yıldırım ise sağlıkta yaşanan şiddetten bahsederek şiddetin önüne geçilebilmesi için çalışmaların yürütülmesi gerektiğini vurgulayarak sağlık çalışanlarının Tıp Bayramını kutladığını söyledi.

Daha sonra konuşan Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talha Gönüllü ise, Adıyaman Üniversitesi olarak Adıyaman'da sundukları sağlık hizmetlerinden bahsederek bütün sağlık çalışanlarına başarılar dilediğini ve sağlık çalışanlarının Tıp Bayramını kutladığını söyledi.

İl Sağlık Müdür Yardımcısı Nurettin Karakaya ise, geçmişe bakıldığında şuan ki sağlık hizmetleri arasında dağlarca fark olduğunu mevcut hükumetle birlikte sağlıkta çağ atlandığını dile getirerek emeği geçen herkese sonsuz teşekkür edip sağlık çalışanlarının Tıp Bayramını kutladı.

Vali Yardımcısı Yusuf Özdemir ise yapmış olduğu konuşmasında, sağlık çalışanlarının gece ve gündüz demeden her zaman her daim sağlık hizmeti verebilmek adına canla, başla çalıştığını dile getirerek sağlık çalışanlarının Tıp Bayramını kutladı. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tabipler Odasından 14 Mart Tıp Bayramı Etkinliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement