Tacikistan, Doğal Gaz Boru Hattı İnşaatı İçin Çin'e 9.5 Bin Hektar Arazi Ayırdı - Son Dakika
Sektörel

Tacikistan, Doğal Gaz Boru Hattı İnşaatı İçin Çin'e 9.5 Bin Hektar Arazi Ayırdı

Tacikistan, Doğal Gaz Boru Hattı İnşaatı İçin Çin\'e 9.5 Bin Hektar Arazi Ayırdı

Tacikistan Hükümetinin Türkmenistan"dan Çin'e uzanan gaz boru hattı inşaatı için 49 yıl kullanmak üzere 9 bin 500 hektardan fazla arazi ayırdığı belirtildi.

24.08.2018 10:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tacikistan Hükümetinin Türkmenistan"dan Çin'e uzanan gaz boru hattı inşaatı için 49 yıl kullanmak üzere 9 bin 500 hektardan fazla arazi ayırdığı belirtildi.

Hayata geçirildiği zaman her yıl Tacikistan ekonomisine milyonlarca dolar kazandıracak olan proje için arazi tashih etme kararını Tacikistan Cumhurbaşkanı İmamali Rahman imzaladı.

Trans-Tacik Gas Pipeline Company Limited Şirketine göre, bu gaz boru hattı ülkenin Rogun, Rudaki, Lyahsh, Nurabad, Raşt ve Faizabadlı ilçelerinden geçecek. Türkmenistan'dan Çin'e uzanan gaz boru hattının uzunluğu yaklaşık bin kilometre ve Tacikistan topraklarından geçecek bölümü ise 400 kilometre. Gaz boru hattı için 47 tünelin üçüncü bir tarafın kullanma hakkı olmaksızın inşa edileceği belirtildi. Trans-Tacik Limited Şirketi boru hattı inşa edileceği arazi için Tacikistan'a 415 bin Somoni (44 milyon dolar) ödeme yapacak.

Türkmenistan'dan Özbekistan, Tacikistan ve Kırgızistan üzerinden Çin'e uzanacak gaz boru hattı projesi büyük bir bölgesel projedir. Bu projenin uygulanması Tacikistan'a doğal gaz da sağlayacak.

Kaynak: enerjienstitusu.com

Son Dakika Sektörel Tacikistan, Doğal Gaz Boru Hattı İnşaatı İçin Çin'e 9.5 Bin Hektar Arazi Ayırdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement