Tacikistan'ın komşu ülkelere elektrik ihracatı arttı - Son Dakika
Güncel

Tacikistan'ın komşu ülkelere elektrik ihracatı arttı

Tacikistan\'ın komşu ülkelere elektrik ihracatı arttı

Tacikistan, ocak-ekim aylarında Özbekistan, Afganistan ve Kırgızistan'a 89 milyon dolarlık elektrik sattı.

20.11.2019 13:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tacikistan, ocak-ekim aylarında Özbekistan, Afganistan ve Kırgızistan'a 89 milyon dolarlık elektrik sattı.

Tacik Elektrik Kurumundan yapılan açıklamaya göre, Tacikistan'ın yılın on ayında Özbekistan, Afganistan ve Kırgızistan'a sattığı elektrik enerjisi miktarı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 21 artış gösterdi.

Ocak-ekim aylarında Tacikistan, komşu ülkelere 3 milyar kilovatsaat elektrik ihraç ederken, bu ticaretten 89 milyon dolar gelir elde etti. Söz konusu dönemde, ülkedeki elektrik enerjisi üretimi geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 5,2 artışla 17 milyar kilovatsaat oldu.

Tacikistan, yıl sonuna kadar komşu ülkelere 3,5 milyar kilovatsaat elektrik ihraç etmeyi planlıyor. Tacikistan'ın sattığı bir kilovatsaat elektrik için Afganistan 4,11 cent, Özbekistan ise 2 cent ödüyor.

Geçen yıl, 19,7 milyar kilovatsaat elektrik enerjisi üreten Tacikistan, Afganistan, Özbekistan ve Kırgızistan'a sattığı toplam 2,4 milyar kilovatsaat elektrikten 77 milyon dolar gelir elde etmişti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Tacikistan'ın komşu ülkelere elektrik ihracatı arttı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • New York Metro Sistemine Yapay Zeka Tabanlı Silah Tespit Sistemi Entegre Ediliyor
    05:09 New York Metro Sistemine Yapay Zeka Tabanlı Silah Tespit Sistemi Entegre Ediliyor

    New York'un metro sistemine entegre edilecek yeni bir yapay zeka tabanlı silah tespit sistemi, metropolün güvenliğini artırmak için test edilmeye başlanıyor. Bu girişim, Belediye Başkanı tarafından duyuruldu ve yolculara güvenlik hissi vermeyi amaçlıyor. Sistem, istasyonlardaki dönüş kapılarında konumlandırılacak ve bir kişi silah taşıyorsa bunu tespit edecek. Yapay zeka, algılanan bilgileri değerlendiriyor ve şüpheli bir nesne bulduğunda alarm veriyor. Bu teknoloji, tüm yaygın silahların imzalarını tanıyabiliyor. Testler üç ay sonra başlayacak ve süreçte diğer tedarikçilerin sistemleri de değerlendirilecek.

  • Muş'un Varto ilçesinde ilk kez bir kadın muhtar adayı
    04:45 Muş'un Varto ilçesinde ilk kez bir kadın muhtar adayı

    Muş'un Varto ilçesine 20 kilometre mesafede bulunan Çallıdere köyünde bir kadın, muhtar adayı oldu. 27 yaşındaki Bahar İncesu, köydeki sorunları çözmek ve gençlere yol göstermek amacıyla adaylığını ilan etti. İncesu, seçimle ilgili bilgileri almak üzere İlçe Seçim Kuruluna başvurdu. İncesu, ailesinin onayını aldıktan sonra 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan seçimde muhtar adayı olacağını söyledi. Ayrıca, köyün yol sorununu çözmek için çalışmalar yapacağını ve gençlere devlet teşviklerini getirmek için çaba göstereceğini belirtti.

  • Elazığ'da 4,7 Büyüklüğünde Deprem Meydana Geldi
    04:15 Elazığ'da 4,7 Büyüklüğünde Deprem Meydana Geldi

    Elazığ'ın merkezinde saat 03.25'te 4,7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. AFAD tarafından yapılan açıklamada, depremin olumsuz bir duruma yol açmadığı belirtildi. Deprem sonrası bazı vatandaşların evlerinden dışarı çıktığı görüldü.

  • Elazığ Merkezinde 4.7 Büyüklüğünde Deprem Meydana Geldi
    03:57 Elazığ Merkezinde 4.7 Büyüklüğünde Deprem Meydana Geldi

    AFAD, Elazığ merkezinde saat 03.25'te meydana gelen depremin 13.83 kilometre derinlikte ve 4.7 büyüklüğünde olduğunu açıkladı.

  • Elazığ'ın merkezinde 4,7 büyüklüğünde deprem meydana geldi
    03:55 Elazığ'ın merkezinde 4,7 büyüklüğünde deprem meydana geldi

    Elazığ'ın merkezinde saat 03.25'te meydana gelen 4,7 büyüklüğündeki deprem sonrası herhangi bir olumsuz durum bulunmamaktadır. AFAD tarafından yapılan açıklamada, saha tarama çalışmalarının devam ettiği ve etkilenen vatandaşlara geçmiş olsun dileklerinin iletilmiştir.

  • Elazığ'da 4.7 büyüklüğünde deprem
    03:48 Elazığ'da 4.7 büyüklüğünde deprem

    Elazığ'ın merkez üssü olan 4.7 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem, saat 03.25'te gerçekleşti ve yaklaşık 14 kilometre derinlikte oldu. Deprem sonucunda herhangi bir olumsuz durum yaşanmadığı belirtildi. Ayrıca, deprem Bingöl, Tunceli, Malatya, Diyarbakır ve Batman illerinde de hissedildi.

  • Elazığ'da 4.7 Büyüklüğünde Deprem Meydana Geldi
    03:45 Elazığ'da 4.7 Büyüklüğünde Deprem Meydana Geldi

    Elazığ'ın merkez üssü olan 4.7 büyüklüğündeki deprem, saat 03.25'te meydana geldi. Depremin yaklaşık 14 kilometre derinliğinde gerçekleştiği ve herhangi bir olumsuz durumun yaşanmadığı belirtildi. Ayrıca, deprem Bingöl, Tunceli, Malatya, Diyarbakır ve Batman illerinde de hissedildi.


Advertisement