Taekwondo'nun Babası İsmet Iraz, Son Yolculuğuna Uğurlandı - Son Dakika
Spor

Taekwondo'nun Babası İsmet Iraz, Son Yolculuğuna Uğurlandı

ANKARA/DHATaekvondo'nun duayen isimlerinden İsmet Iraz Karşıyaka Mezarlığı'nda son yolculuğa uğurlandı.

15.11.2017 14:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ERCAN ATA-ANKARA/DHA

Taekvondo'nun duayen isimlerinden İsmet Iraz Karşıyaka Mezarlığı'nda son yolculuğa uğurlandı.

Türkiye'ye tekvandoyu getiren isim olan eski Milli takımlar teknik direktörü olarak bu branşa uzun yıllar hizmet eden İsmet Iraz, böbrek ve solunum yetmezliği nedeniyle hayatını kaybetti. Sporculuk ve antrenörlük hayatını geçirdiği ve ismini taşıyan spor salonu önünde düzenlenen anma töreninin ardından İsmet Iraz, Karşıyaka Cami'sinde kılınan öğle namazının ardından aile mezarlığına defnedildi.

Ankara19 Mayıs Spor Kompleksi içinde bulunan İsmet Iraz Taekwondo Salonu önünde düzenlenen törene, İsmet Iraz eşi Hanife Iraz, kızı Zeynep Iraz, Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, Eski Bakanlardan Yücel Seçkiner, Ali Şevki Erek, Ünal Erkan, Kadim dostu eski vali Orhan Taşanlar, Türkiye Taekwondo Federasyonu Başkanı Metin Şahin, Federasyon Başkanları, Milli Takım Antrenörleri, Basın Mensupları ve spor camiasından sevenleri katıldı. İsmet Iraz'ın kaybından büyük üzüntü duyduklarını ifade eden Spor Genel Müdürü Mehmet Kaykan, "Sadece Tekvando ailesinin değil, Türk sporunun çok önemli bir duayenini ve Türk sporunun bir yapı taşını bugün ahirete uğurladık. Uzun süredir çektiği rahatsızlık sonunda Ahirete, cenabı Allah'ın taktiri gerçekleşti ve hepimizin tadacağı bu anı İsmet Iraz hocamız yaşadı. Hepimiz bu anı yaşayacağız ama geride hocamız gibi hoş seda bırakabilecek miyiz, hepimiz bu anı yaşayacağız da, geride yaptıklarımızla ahirete kadar anılabilecek miyiz? Duaları alabilecek miyiz, bu tartışılır. Ülkemizin dışarıya kapalı olduğu 1970'lerde Uzakdoğu'ya gidip Tekvando branşını ayrıntıları ile öğrenip ülkemizin gençlerine öğretti. Tekvando branşını ülkemize kazandırdı. Tekvando branşı Olimpiyatlara katıldığı tarihten bugüne madalya getiriyorsa bunu hocamıza borçluyuz. Spor yöneticilerinin sıkıntısını çeken aileleridir. Eşinden helallik istiyoruz. Elimizden gelen hatırasını yaşatmaktır ve boynumuzun borcudur" dedi

Kaynak: DHA

Son Dakika Spor Taekwondo'nun Babası İsmet Iraz, Son Yolculuğuna Uğurlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kenan Sofuoğlu'nun oğluna lüks araba hediyesi tartışma yarattı
    09:09 Kenan Sofuoğlu'nun oğluna lüks araba hediyesi tartışma yarattı

    Kenan Sofuoğlu'nun oğlu Zeyn'in 5. yaş günü için milyonluk spor araç süslenerek hediye edildi. Sofuoğlu, aracın kendilerine ait olmadığını ve bir arkadaşlarının aracını süsleyip doğum gününde Zeyn'in kullanması için getirdiğini açıkladı.

  • Orhan Çıkırıkçı: Fatih Hocamızın atılması tuhaf geldi
    01:01 Orhan Çıkırıkçı: Fatih Hocamızın atılması tuhaf geldi

    Corendon Alanyaspor Teknik Sorumlusu Orhan Çıkırıkçı, Galatasaray maçında kırmızı kart gören Teknik Direktör Fatih Tekke ile ilgili, 'Çok kolay bir pozisyonda atılması bana biraz tuhaf geldi. Gelip uyarabilirdi. Önümüzdeki haftalara bakacağız' dedi.

  • Okan Buruk:
    00:45 Okan Buruk: "Tek hedefimiz Galatasaray'ı şampiyon yapmak"

    Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Alanyaspor galibiyetinin ardından yaptığı açıklamada, 'Tek hedefimiz Galatasaray'ı şampiyon yapmak. Bunun için de 6 maç kaldı. Bu 6 maçı da kazanarak şampiyon olmak istiyoruz. Şampiyonluk yolunda önemli adımlar atıyoruz. Bugün de bunlardan bir tanesiydi' dedi.

  • Samsun Bafra'da Kuş Cenneti'nde Bisiklet Turu Düzenlendi
    00:25 Samsun Bafra'da Kuş Cenneti'nde Bisiklet Turu Düzenlendi

    Bafra Kuş Cenneti'nde, Turizm Haftası kapsamında bisiklet turu düzenlendi. Etkinlik, bölgenin doğal ve tarihi güzelliklerini göstermek ve bisiklet turizmini teşvik etmek amacıyla gerçekleştirildi. Samsun Valisi, Büyükşehir Belediye Başkanı ve birçok bisiklet tutkunu etkinliğe katıldı.

  • Okan Buruk: Galatasaray'ı şampiyon yapmak için 6 maç kaldı
    23:50 Okan Buruk: Galatasaray'ı şampiyon yapmak için 6 maç kaldı

    Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Alanyaspor galibiyetinin ardından yaptığı açıklamada, "Tek hedefimiz Galatasaray'ı şampiyon yapmak. Bunun için de 6 maç kaldı. Bu 6 maçı da kazanarak şampiyon olmak istiyoruz. Şampiyonluk yolunda önemli adımlar atıyoruz. Bugün de bunlardan bir tanesiydi" dedi.

  • Samsun'da görevli polis memuru görevi başında hayatını kaybetti
    23:49 Samsun'da görevli polis memuru görevi başında hayatını kaybetti

    Samsun'un Bafra ilçesinde görevli polis memuru Ercan Dursun, görevi başında kalp krizi geçirerek hastaneye kaldırıldı ancak tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Dursun için Bafra Bölge Trafik istasyon Amirliği bahçesinde tören düzenlendi. 13 yıllık polis memuru olan Dursun'un evli ve 3 çocuk babası olduğu belirtildi.


Advertisement