Taffarel'den Fatih Terim itirafı: Galatasaray'dan ayrıldığım için bana kızgın - Son Dakika
Spor

Taffarel'den Fatih Terim itirafı: Galatasaray'dan ayrıldığım için bana kızgın

Galatasaray'ın efsane kalecisi Claudio Taffarel, kulüpten ayrılış sürecini anlattı. Ailesinin yanına dönmek için kaleci antrenörlüğü görevini bırakan Taffarel, Fatih Terim'in kendisine kızgın olduğunu söyledi.

27.04.2020 13:24  Güncelleme: 13:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Geçen yaz sürpriz şekilde Galatasaray'dan ayrılık kararı alan ve herkesi şaşırtan Taffarel, 10 bin kilometre uzaktan Milliyet gazetesine konuştu.

Brezilyalı efsane, yeniden dönüş kapısını araladı ama Fatih Terim'i de şaşırtan ayrılık kararını ailesine daha çok vakit ayırmak için aldığını söyledi.

İşte Taffarel'in verdiği röportaj;

Galatasaray'ı uzaktan izlemek nasıl bir duygu? Bu sezon nasıl buldunuz?

Galatasaray'ı tabii ki takip ediyorum. Hatta burada bir kanal cumartesi günleri ligden bir maçı veriyor. Onun dışında, internet ortamında değişik kanallardan takip ediyorum. Bu sezona kötü start verdi. Devre arasında bazı değişikliklerle beraber Galatasaray tekrar şampiyonluk için mücadele etmeye başladı. Şansı da gittikçe artmaya başladı. Galatasaray yine en büyük aday.

"MUSLERA, G.SARAY'IN SEMBOLÜ"

Muslera'nın üzerinde çok emeğiniz var. Bu sezonki Muslera için neler söylersiniz?

Muslera ile çalıştığım için ben de çok mutlu oldum. Çünkü saha içinde ve dışında karakterli ve kaliteli bir insan. Çok profesyonel bir oyuncu. Onun büyüklüğü kendisinden ve giydiği formaya saygısından geliyor. Galatasaray'a her zaman daha fazlasını vermeye çalıştı. Galatasaray'da sembol isimlerden biri artık. Takım kaptanlarından birisi. Bunu da hak ediyor. İşine olan saygısı onu büyütüyor ve bir yerlere getiriyor. Başarılı olması beni de gururlandırıyor.

"G.SARAY, MUSLERA'YI ETKİLİYOR"

Muslera'nın Barcelona, Manchester veya Juventus gibi takımlar tarafından tercih edilmemesi çok tartışıldı zamanında. Bu konudaki fikriniz nedir?

Bir oyuncu büyük kulüpte oynadığı için büyük olur diye düşünülemez. Bu yanlış. Futbolcu her kulüpte büyük olabilir. Zaten Galatasaray büyük bir kulüp. Asıl mesele Galatasaray'ın ona hangi duyguyu verdiği... Bu onu nasıl etkiliyor. Bunu ben kendi hayatımda da çok yaşadım. İlla adı büyük olan, rakamlar olarak büyük gözüken kulüpler değil. Camiası, taraftarı duygusu büyük olan kulüpler bence önemli.Ben de oynadığım zamanlarda hep bunu aradım. Oynadığım kulüplerde de bunu hissettim. Galatasaray bunu verebilen bir camia. Muslera bunu hissettiği için çok mutlu. Adapte olmuş durumda. Başka kulüplere gidip adapte olmayan, mutlu olmayan çok oyuncu var. Kendini Galatasaray'da büyük ve mutlu hissetmesi önemli.

"UĞURCAN ÇAKIR'I TAKİP EDİYORUM"

Türkiye'de beğendiğiniz kaleciler kimler? Örneğin Trabzonspor kalecisi Uğurcan ismi Avrupa kulüpleri için geçiyor.

Türkiye'deki kalecileri takip ediyorum tabii ki. Çok iyi kaleciler yetişmeye başladı. Son dönemde kalecilik anlamında ciddi gelişmeler gösteriyor Türk Futbolu. Trabzonspor'un da geçmişten gelen iyi referansları var. İyi kaleciler yetiştiren bir kulüp. Uğurcan'ı takip ediyorum ve çok beğeniyorum. Daha da gelişecektir mutlaka. Türkiye'de genç kalecilere kalelerin teslim edilmesi güzel bir durum. Yer bulan ve oynayan kaleci kendini geliştirebiliyor. Brezilya'da bu konuda sıkıntılar var. 35 yaşında kaleciler tercih edilebiliyor. Genç kaleciler şans bulamıyor ve gelişemiyor.

"BREZİLYA İLE TÜRKİYE PARALEL"

Brezilya'da nasıl geçiyor koronavirüs günleri?

Salgın kimsenin öngöremediği şekilde gelişti. Brezilya'da da bu durumu yaşıyoruz. Daha kötü durumlar da olabilirdi. Biz kendimizden çok, zor durumda olan insanları düşünüyoruz. Onların durumları daha sıkıntılı. Türkiye'yi de takip ediyorum arkadaşlarım aracılığıyla. Biraz paralel gidiyor. Daha iyiye mi yoksa kötüye mi gideceğini kestiremediğimiz bir süreç yaşıyoruz. İnsanlık bir gayret gösteriyor. Bu mücadeleyi her beraber kazanacağımıza inanıyorum.

"FATİH TERİM, HALA BANA KIZGIN"

Ayrılık kararınız çok ani ve beklenmedik şekilde oldu. Bu ayrılık konusuna açıklık getirebilir misiniz?

Galatasaray'dan ayrılığım herkes için sürpriz oldu. Hatta başta Fatih Hoca için. Lig bitiminde odasına çıkıp durumu anlattım. O da şaşkınlıkla karşıladı. Ben bu sezon için olmayacağımızı söyledim. Biraz garipsedi önce. Belki biraz kızmıştır da... Bugün bile kızgınlığı geçmemiş olabilir. Öyle hissediyorum. Ama durumu anlattım kendisine. Ailem beraber olmamız gerektiğini istiyordu. 7 yıldır dışarıdaydım. Ailem yanıma gelip gidiyordu ve İstanbul'u çok seviyorduk. Ancak onlara vakit ayırmam gerekiyordu. Sonra anlayışla karşıladı hoca da.

Galatasaray'da hoca ve oyuncu olarak önemli başarılarınız oldu. Unutamadığınız anları bizimle paylaşabilir misiniz?

Galatasaray'da yaşadıklarımı, hatıralarımı anlatmaya kalksam bir röportajın konusunu olmaktan çıkıp bir kitap olur. Birazını anlatmam, sürekli yanımda olan, bana sevgi gösteren, bana mutluluk veren bir sürü insanı dışarda bırakmak anlamına gelir. Ben onun için bir iki hatırayı anlatmak yerine genel olarak orada yaşamış olmanın verdiği mutluluğu hatırlatmak istiyorum. O güzel, unutulmaz yılları İstanbul'da yaşamış olmak, Galatasaray'da bunu yaşamak ve daha sonra çalışan olarak orada bulunmak hayatımın en önemli anlarıydı. Samimi olarak bir gün tekrar dönüp hizmet etmek isterim. Tekrar İstanbul'da olmayı da arzu ederim.

Taffarel\'den Fatih Terim itirafı: Galatasaray\'dan ayrıldığım için bana kızgın

Son Dakika Spor Taffarel'den Fatih Terim itirafı: Galatasaray'dan ayrıldığım için bana kızgın - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (6)

  • MİLLİYETÇİ: Fenerbahçe kulübünü ağzına bile alamamış adam öyle bir ezik haklı oda kendince galibiyet doğru dürüst göremedi 0 27 Yanıtla kaamil: onun gördüklerini siz gördünüzmü yada babalarınız dedelerniz gördümü??ezikbahçeliler dilenci başkanlarının hazımsız taraftarları :) 22 0 : Boş yapma boş adam. 3 0
  • cimbom: Türkiyenin en Büyük klübüne yıllarını verdi ADAM.... 20 0 Yanıtla
  • Donkfalcaoonyekuru3-1: Ezik Fenerli hala konuşuyormusun sen mağarandan çıktın mi 13 0 Yanıtla
  • Aldığı UEFA kupası yeter: Siz de onunla övünmeye devam edin. 8 1 Yanıtla
  • Türkiye Boks Federasyonu, Avrupa Şampiyonası'nda zirveye çıkmak istiyor
    11:26 Türkiye Boks Federasyonu, Avrupa Şampiyonası'nda zirveye çıkmak istiyor

    Türkiye Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç, gelecek ay düzenlenecek Avrupa Şampiyonası'nda zirveye çıkmak istediklerini ve Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda rekor sayıda madalya beklediklerini söyledi. Gözgeç, ayrıca boks branşının Los Angeles 2028 Olimpiyat Oyunları'nda olmama ihtimaline dikkat çekti ve 2024 Üst Minikler Avrupa Boks Şampiyonası'nın Antalya'da düzenleneceğini müjdeledi.

  • Pınar Karşıyaka Basketbol Süper Ligi'nde ikinci sırada
    11:18 Pınar Karşıyaka Basketbol Süper Ligi'nde ikinci sırada

    Pınar Karşıyaka, bu sezon Basketbol Süper Ligi'nde Fenerbahçe'den sonra en çok sayı üreten takım oldu. İzmir ekibi, 24 maçta 2 bin 118 sayı atarak, play-off mücadelesi için iyi bir konumda bulunuyor.

  • Milli Dartçı Süleyman Can Durmuş, Dünya Şampiyonluğunu Hedefliyor
    11:17 Milli Dartçı Süleyman Can Durmuş, Dünya Şampiyonluğunu Hedefliyor

    16 yaşındaki milli dartçı Süleyman Can Durmuş, 7 yıllık sporculuk kariyerinde 75 madalya kazandı. Türkiye'de katıldığı 82 müsabakanın yarısında şampiyonluğu elde eden Durmuş, dünya şampiyonası için antrenmanlarını sürdürüyor. Dart Milli Takım Antrenörü Halil Durmuş, yeğeni Süleyman'ın başarılarından gurur duyduğunu ve gelecek vaat eden bir sporcu olduğunu belirtti. Süleyman Can Durmuş ise dünya şampiyonasında ülkemizi en iyi şekilde temsil etmek için çalışmalarını sürdürdüğünü ifade etti.

  • TÜMOSAN Konyaspor Başkanı: Hedefimiz düşme tehlikesinden uzak kalmak
    11:15 TÜMOSAN Konyaspor Başkanı: Hedefimiz düşme tehlikesinden uzak kalmak

    TÜMOSAN Konyaspor Başkanı Ömer Korkmaz, kulübe verilen transfer yasağının yanlış değerlendirildiğini belirterek, hedeflerinin ligde düşme tehlikesinden uzak bir sıralamada kalmak olduğunu söyledi. Korkmaz, takımın güvenli bölgede kalmak için mücadele ettiğini ve şampiyonluğu belirleyebilecek güce sahip olduklarını ifade etti. Ayrıca taraftarlardan tribünleri doldurmalarını ve takıma destek vermelerini istedi.

  • Bedensel Engelli Milli Bilek Güreşçi Oya Aydın, Dünya Şampiyonasında Birincilik Hedefliyor
    11:14 Bedensel Engelli Milli Bilek Güreşçi Oya Aydın, Dünya Şampiyonasında Birincilik Hedefliyor

    Oya Aydın, bedensel engelli bir milli bilek güreşçisi olarak dünya şampiyonasında birincilik kürsüsüne çıkmayı hedefliyor. Devlet koruması altında yetişen Aydın, beden eğitimi öğretmenlerinin yönlendirmesiyle bilek güreşine başladı. Şimdi ise Avrupa Şampiyonası ve Dünya Şampiyonası'nda yeni başarılar elde etmek için çalışmalarını sürdürüyor.

  • Eljif Elmas: Fenerbahçe'nin şampiyon olmasını istiyorum
    11:13 Eljif Elmas: Fenerbahçe'nin şampiyon olmasını istiyorum

    Bir dönem Fenerbahçe forması giyen Almanya ekibi RB Leipzig'in Kuzey Makedonyalı orta saha futbolcusu Eljif Elmas, Trendyol Süper Lig'de sarı-lacivertli ekibin şampiyon olmasını istediğini söyledi.

  • Vestel Artistik Cimnastik Dünya Challenge Kupası Yarın Başlıyor
    11:09 Vestel Artistik Cimnastik Dünya Challenge Kupası Yarın Başlıyor

    Vestel Artistik Cimnastik Dünya Challenge Kupası, Türkiye'de düzenlenecek. 27 ülkeden 108 sporcu, 29-31 Mart tarihleri arasında İbrahim Çolak Cimnastik Salonu'nda yarışacak. Türkiye'yi erkeklerde 9, kadınlarda ise 5 sporcu temsil edecek.

  • ESOGÜ Voleybol ve Futbol Takımları Başarılarını Rektör Çolak'a Sundu
    10:58 ESOGÜ Voleybol ve Futbol Takımları Başarılarını Rektör Çolak'a Sundu

    Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Voleybol Kadın-Erkek ve Futbol Erkek takımları, Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu tarafından düzenlenen Üniversitelerarası Spor Müsabakaları'nda başarı elde etti. Kazandıkları kupaları ESOGÜ Rektörü Prof. Dr. Kamil Çolak'a sundular. Rektör Prof. Dr. Kamil Çolak, antrenörler ve sporcuları tebrik ederek başarılarının devamını diledi ve hediye takdiminde bulundu.

  • Uğurcan Yazğılı, Konyaspor'un efsaneleri arasına adını yazdırmak istiyor
    10:55 Uğurcan Yazğılı, Konyaspor'un efsaneleri arasına adını yazdırmak istiyor

    Konyaspor'un 25 yaşındaki stoperi Uğurcan Yazğılı, performansını artırarak takımına daha fazla katkı sağlamak istediğini ve Konyaspor'un efsaneleri arasına adını yazdırmayı hedeflediğini söyledi. Bu sezon zorlu bir süreçten geçtiklerini belirten Yazğılı, takımının performansının arttığını fakat daha da üstüne çıkmaları gerektiğini ifade etti. Ayrıca milli takım formasını giymenin de en büyük hedefi olduğunu belirtti.

  • ING Kadınlar Basketbol Süper Ligi yarı final maçları yarın oynanacak
    10:47 ING Kadınlar Basketbol Süper Ligi yarı final maçları yarın oynanacak

    ING Kadınlar Basketbol Süper Ligi yarı finalinde yarın iki müsabaka yapılacak. ÇBK Mersin, Beşiktaş BOA'yı ağırlayacak ve Fenerbahçe Alagöz Holding, Galatasaray Çağdaş Faktoring'i konuk edecek.


Advertisement