Taffarel'den Galatasaraylıları şaşırtan sözler: Türkiye'deki en iyi Brezilyalı Alex'ti - Son Dakika
Spor

Taffarel'den Galatasaraylıları şaşırtan sözler: Türkiye'deki en iyi Brezilyalı Alex'ti

Galatasaray'ın efsane kalecilerinden ve bir dönem sarı-kırmızılı ekipte antrenörlük de yapan Brezilyalı Claudio Taffarel, Türk futboluyla ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı. Türk kalecilerin büyük potansiyele sahip olduğunu belirten Brezilyalı efsane, eski Fenerbahçeli Alex de Souza'nın Türkiye'de oynamış en iyi Brezilyalı olduğunu söyledi.

11.03.2021 12:39  Güncelleme: 14:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Galatasaray'ın efsane kalecilerinden Claudio Taffarel, sarı-kırmızılı takım ve Türk futboluyla ilgili Tivibu Spor'a açıklamalarda bulundu. Brezilyalı futbol adamı, Fenerbahçe efsanesi Alex de Souza'nın Türkiye'de oynamış en iyi Brezilyalı futbolcu olduğunu söyledi.

İşte Taffarel'in yaptığı açıklamalar;

Muslera, Galatasaray tarihine geçti, onu tebrik ediyorum. Güçlü bir karakteri var. Her zaman gençlere yardımcı oldu. Kulübe yardımcı oldu. Muslera, Türkiye'ye geldiği günden beri ne kadar profesyonel olduğunu gösterdi. Muslera, Galatasaray markası haline geldi. Muslera'nın ne kadar oynayacağını söylemek çok zor. Ne kadar fazla kalırsa, Galatasaray için o kadar iyi olacaktır. Ben ve Muslera, kendi dönemlerimizi iyi geçirdik. Ben kendi dönemimde, Galatasaray formasını elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışarak büyük bir gururla ve mutlulukla giydim. Şimdi de bu fırsat, birçok maçlara katılan ve kulübü için birçok şey başarmış Muslera'nın elinde. Burada kim daha iyi ya da kötü konusu söz konusu olamaz. Çünkü takıma karşı her zaman saygı ve sevgi vardır. Ne olursa olsun Galatasaray kulübü daima oyunculardan değerli olacaktır.

"FATİH TERİM BÜYÜK HOCA"

Fatih Terim çok iyi bir insan. Çok büyük bir kalbi var ve inanılmaz profesyonel biri. Güçlü bir karakteri olan çok iyi bir hoca. Bence Türk futbolu için yeri çok önemli. İnanıyorum ki, UEFA Kupası'nı da kazandığımız yılları içeren 98-2000'li dönemin arasında hocalık yapmak onunda kendini geliştirmesi için büyük bir fırsat oldu. Her yıl üzerine koyarak ilerleyen ve tecrübe sahibi olan büyük bir hocaya dönüştü. İyi bir arkadaşım. Birbirimize büyük saygı ve sevgi besliyoruz. Oyuncusu oldum, teknik ekibinde çalıştım. Onunla olduğum ve birlikte çalıştığım süre boyunca kendimi hep iyi hissettim. Çünkü o çok içten biri. Ona buradan selamlarımı iletiyorum.

"TÜRK KALECİLER İYİ"

Türkiye Ligi'ni son dönemde çok takip edemiyorum. Galatasaray'ın ne zaman oynayacağını biliyorum ve takip ediyorum fakat diğer takımları takip etmeye fırsatım olmuyor. O yüzden en iyi Türk kalecinin kim olduğunu söylemek zor. Zamanımdan Mert'i hatırlıyordum, çok iyi bir kaleci. Bence genç Türk kalecilerinin oldukça büyük bir potansiyeli var. Dönemimdeki genç kalecilerin gelişimi çok iyiydi. Şu an nasıl oynadıklarını ve güncel durumlarını takip edemediğim için bilmiyorum fakat umarım iyi oynuyorlardır. Çünkü bu Türk futbolu için çok önemli. Türk milli takımına kalecilerin büyük katkıları olacaktır, bunu geçmişte de gördük ve buna örnek Rüştü'yü verebiliriz. Çok iyi bir kaleciydi.

"EN İYİ BREZİLYALI ALEX"

Geçmişe bakacak olursak çok fazla Brezilyalı futbolcunun Türkiye'de oynadığını söyleyebiliriz. Şu anda da oynayan birçok Brezilyalı var. Ancak Türkiye'de futbol tarihine en büyük damgayı vuran Brezilyalı futbolcu Alex'ti. Çok büyük bir oyuncuydu, bir futbol starıydı. Döneminin en iyi futbolunu Türkiye'de oynadı. Bugün bile her yerde resimleri ve çizimleri var. Bence Türkiye'de Brezilya'yı en iyi temsil eden ve tanıtan futbolcu Alex'ti.

G.SARAY TARAFTARINA MESAJ

Türkiye'ye ilk indiğimden itibaren çok güzel karşılayan ve destekleyen Galatasaray taraftarına da bir mesajım var. Uzun zamandır pandemiden ötürü Türkiye'ye gelemiyorum fakat bu fırsatla onlara kucak dolu sevgilerimi iletiyorum. Hepinizin büyük bir kalbi var ve her zaman beni saha içinde, saha dışında, İstanbul'un her köşesinde inanılmaz şekilde desteklediniz. Yokluğunuzu daima hissediyorum. Her zaman yanımda oldunuz, o yüzden size özel olarak selamlarımı ve sevgilerimi iletiyorum.

Taffarel\'den Galatasaraylıları şaşırtan sözler: Türkiye\'deki en iyi Brezilyalı Alex\'ti

Son Dakika Spor Taffarel'den Galatasaraylıları şaşırtan sözler: Türkiye'deki en iyi Brezilyalı Alex'ti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (11)

  • dopdogrucudavut: Bunu en önce biz Galatasaraylılar söyler ki zaten.. Galatasaraylı başarılıya başarılı der. "Tesadüf" demez! Aleks en saygı duyulan futbolcudur.Şimdi Muslera'ya Fenerbahçeli kardeşlerimizin saygı duyduğu gibi. Saygılar 17 0 Yanıtla
  • orhan: doğruya doğru 17 0 Yanıtla
  • Ss: Alex hangi avrupa kupasında final oynadı? 5 6 Yanıtla ksk li: ne kadar ilginçsiniz. messi arjantinde kupa kazanabildi mi? messi kötü topçu mu oluyor şimdi... fb de takım kötüydü ve alex tek başına bişe yapamazdı 0 0
  • FALCAO: KIZACAK BİR DURUM YOK GALATSARAYLILAR SENİN YANLIŞ HABER YAPMANA KIZGINLAR 5 6 Yanıtla
  • birisi: mesela bende bir fenerbahçeli olarak türkiyedeki en iyi romanyalı oyuncu olarak hagiyi gösteririm bunda birşey yok. 9 0 Yanıtla
  • :D: oyuncuları bile itiraf ediyo asdasasdas 4 4 Yanıtla
  • 3t: en iyi brezilyali ama en iyi 10 numara hagi dir 2 5 Yanıtla
  • eleştirmen: yorum yapmaya değmez 3 4 Yanıtla
  • gurmeFB: DOĞRU SÖYLEMİŞ 3 0 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Vize'de liseler arası kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi
    15:31 Vize'de liseler arası kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi

    Vize Kaymakamı Sedat Özdemir, Kütüphane Haftası kapsamında gerçekleştirilen yarışmaya katılan öğrencilere teşekkür ederek, kütüphanelerin bilgi kaynağı olduğunu vurguladı. Yarışmada dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi.

  • Ricardo Quaresma Beşiktaş'ta emeklilik hayali kuruyor
    15:26 Ricardo Quaresma Beşiktaş'ta emeklilik hayali kuruyor

    Beşiktaş'ın eski yıldız futbolcusu Ricardo Quaresma, Canal 11'e verdiği röportajda emekliliğe dair konuştu. Şu anda kulüpsüz olan Portekizli oyuncu, kariyerini Porto, Beşiktaş veya Sporting'de bitirmek istediğini söyledi. Beşiktaş kariyerinde 227 maça çıkan Quaresma, 38 gol ve 77 asistlik performans sergiledi.

  • Şuşa, İslam İşbirliği Teşkilatı Gençlik Başkenti 2024 olarak seçildi
    15:23 Şuşa, İslam İşbirliği Teşkilatı Gençlik Başkenti 2024 olarak seçildi

    İslam İşbirliği Gençlik Forumu (ICYF) ile Azerbaycan Gençlik ve Spor Bakanlığı arasında imzalanan protokolle, Azerbaycan'ın Şuşa şehri 2024 yılı için 'İslam İşbirliği Teşkilatı Gençlik Başkenti' olarak belirlendi. Protokol kapsamında, bilim, kültür, spor, girişimcilik, eğitim gibi alanlarda çeşitli etkinlikler düzenlenecek ve Şuşa'nın mücadelesi dünya gençliğine tanıtılacak.

  • Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi'nde 26. hafta müsabakaları yarın yapılacak
    14:57 Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi'nde 26. hafta müsabakaları yarın yapılacak

    Türkiye Futbol Federasyonu tarafından yapılan açıklamaya göre, Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi'nde 26. hafta müsabakaları yarın oynanacak. Maç programı şu şekildedir: Trabzonspor-Ataşehir Belediyespor, Amed Sportif Faaliyetler-Bitexen Adana İdmanyurduspor, Galatasaray Petrol Ofisi-Hakkarigücüspor, Fatih Vatanspor-Karadeniz Ereğli Belediyespor, Beşiktaş JK United Payment-Fenerbahçe Petrol Ofisi, Beylerbeyi-Ankara Büyükşehir Belediyesi FOMGET, Wulfz Fatih Karagümrük-Bitexen 1207 Antalyaspor, Doğuş Gold Gaziantep Asyaspor-ALG Spor.

  • Ankara Büyükşehir Belediyesi Eryaman Spor Köyü'nün 1. etabında çalışmalarını sürdürüyor
    14:46 Ankara Büyükşehir Belediyesi Eryaman Spor Köyü'nün 1. etabında çalışmalarını sürdürüyor

    Ankara Büyükşehir Belediyesi, Etimesgut'un Eryaman Mahallesi'ne kazandırılacak 'Spor Köyü'nün 1. etabında çalışmalarını aralıksız sürdürürken, yapımını tamamladığı futbol sahasında düzenlenen gösteri maçına ev sahipliği yaptı. 65 bin metrekarelik alandan oluşan Eryaman Spor Köyü 1. Etap'ta bulunacak alanların ve FIFA Star-1 standartlarındaki profesyonel futbol sahalarının, amatör spor kulüplerine tahsis edilmesi planlanıyor.

  • Van İşitme Engelliler Eğitim Kültür Spor Kulübü İşitme Engelliler Türkiye Voleybol Şampiyonası'nda Şampiyon Oldu
    14:38 Van İşitme Engelliler Eğitim Kültür Spor Kulübü İşitme Engelliler Türkiye Voleybol Şampiyonası'nda Şampiyon Oldu

    Türkiye Voleybol Federasyonu tarafından Karabük'te düzenlenen İşitme Engelliler Türkiye Voleybol Şampiyonası final maçında Yukatel Pamukkale Sağırlar Spor Kulübünü 3-0 mağlup eden Van İşitme Engelliler Eğitim Kültür Spor Kulübü, şampiyon oldu. Van temsilcisi, Yenimahalle Spor Salonu'nda oynanan karşılaşmanın ilk periyodunu 25-20, ikinci ve üçüncü periyodunu da 25-21 kazanarak maçtan 3-0 galip ayrıldı. Şampiyonada dereceye giren oyunculara kupa ve madalyaları, protokol üyeleri tarafından verildi.


Advertisement