Tahliye Edilen Sendikacılara Zılgıtlı Karşılama - Son Dakika
Güncel

Tahliye Edilen Sendikacılara Zılgıtlı Karşılama

Tahliye Edilen Sendikacılara Zılgıtlı Karşılama

Şanlıurfa'da, geçen Ekim ayında tutuklanan, aralarında İnsan Hakları Derneği Şube Başkanı Cemal Babaoğlu, Eğitim Sen Şube Başkanı Halit Şahin'in de bulunduğu 7 kişi tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

09.01.2012 19:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şanlıurfa'da, geçen Ekim ayında polisin düzenlediği operasyonda gözaltına alınan ve tutuklanan aralarında İnsan Hakları Derneği Şube Başkanı Cemal Babaoğlu, Eğitim Sen Şube Başkanı Halit Şahin'in de bulunduğu 7 kişi tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Akşam saatlerinde tahliye edilen 7 kişi, cezaevi çıkışında zılgıtlar eşliğinde karşılandı.

Geçen Ekim ayında polis tarafından düzenlenen operasyonda, 'PKK terör örgütü propagandası' yaptıkları iddiasıyla 17 kişi gözaltına alındı. İşlemlerin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden İHD Şube Başkanı Cemal Babaoğlu, Eğitim Sen Şube Başkanı Halit Şahin, Eğitim Sen üyesi Yasin Öztürkoğlu, İHD yöneticisi Müslüm Kına, SES üyesi Hikmet Evi, Adil Aslan ve Adile Şahin tutuklandı. Tutuklu 7 kişi, bugün yapılan duruşmada tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Mahkeme kararının ardından yeniden cezaevine gelen 7 sendikacı, saat 18.00'de salı verildi. Tahliye öncesi, sendika üyeleri ve tahliye edilen 7 kişinin yakınları cezaevi önünde toplandı. Polisin de çevresinde zırhlı araçlarla güvenlik önlemi aldığı cezaevinden çıkan 7 kişi, kendilerini bekleyenler tarafından zılgıt ve alkışlarla karşılandı.

'BİZİ KEYFİ TUTUKLADILAR'

Yakınlarıyla kucaklaştıktan sonra gazetecilere açıklama yapan Eğitim-Sen Şube Başkanı Halit Şahin, "Eylül ayında Suruç'ta açılan barış çadırını ziyaret ettiğimiz için 17 arkadaşımızla birlikte gözaltına alındık. Bu arkadaşlardan 7'si cezaevine konuldu. Bizim ziyaret amacımız barışa dönük bir çadır ziyaretiydi. Ama maalesef bu barış ziyaretimizi farklı yönlere çekerek, bizi tutukladılar. Bizim tutuklamamız tamimiyle keyfi bir tutuklamaydı. Bunun için gerekli yerlere suç duyurusunda da bulunacağız. Mücadelemiz burada bitmedi, kaldığımız yerden devam edeceğiz" dedi.

Halit Şahin'in ardından gazetecilere konuşan İHD Şube Başkanı Cemal Babaoğlu ise, "30 yıldır süren çatışmalı ortamda barışa katkı sunmak adına faaliyetlerimizi yürütüyoruz. Dileğimiz düşüncelere kelepçe vurulmamasıdır. Yeni anayasada düşünce özgürlüğünün güvence altına alınmasını istiyoruz" diye konuştu.

Tahliye olan sendikacılar açıklama sonrası yakınlarıyla birlikte cezaevi önünde ayrıldı.

- Şanlıurfa

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Tahliye Edilen Sendikacılara Zılgıtlı Karşılama - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement