Tahliye Hazırlıkları Yapılırken Doğu Guta Yine Bombalandı - Son Dakika
3.Sayfa

Tahliye Hazırlıkları Yapılırken Doğu Guta Yine Bombalandı

Doğu Guta’da bu sabah sivillerin tahliyesi için hazırlıklar yapılırken Sekba, Kefr Betna ve iki köprü bombalandı, 6 kişi hayatını kaybetti.

13.03.2018 16:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Doğu Guta'da bu sabah sivillerin tahliyesi için hazırlıklar yapılırken Sekba, Kefr Betna ve iki köprü bombalandı, 6 kişi hayatını kaybetti. Dün gece de, Rusya ve Suriye'nin Doğu Guta'yı bombalaması sonucu 27 sivilin öldüğü onlarcasının da yaralandığı belirtildi.

Rus temsilciler, Doğu Guta'dan binden fazla sivilin tahliyesi konusunda silahlı muhalif güçlerle ittifak sağlandığını açıkladı. Rusya Genelkurmay Başkanı Valery Vasileviç, Gerasimov Genelkurmay heyeti ile yaptığı toplantıda, operasyonun bugün yapılacağını, tahliye edilecekler arasında hem sivillerin hem de silahlı muhaliflerin bulunduğunu söyledi. Gerasimov, Suriye'deki askerlerinin hayatlarının tehlikeye girmesi durumunda Moskova'nın uygun cevabı vereceğini vurguladı.

BM'nin Suriye Koordinatörü Ali Zağturi bugün Doğu Guta'dan ciddi sağlık problemleri olanlarla birlikte sivillerin de tahliye edilmesinin beklendiğini söyledi.

Doğu Guta'daki en büyük silahlı muhalif grup olan Ceyşül İslam ise, Rusya ve Suriye ile savaşçıların ve ağır silahların çıkarılması konusunda herhangi bir görüşmenin olmadığını söyledi. Ceyşul İslam, bugün yayımladığı açıklamasında, Guta'nın şehirleri ve kasabaları konusunda rejimle herhangi bir anlaşma yapılmadığını, savaşçıların bölgeyi savunmak için Guta'da kalacağını söyledi.

Ceyşul İslam, dün yaptığı açıklamada, muhasara ve savaş şartları ve tıbbı malzemelerin bulunmaması sebebiyle tedavi edilmesi maksadıyla yaralıların Guta'da tahliye edilmesi konusunda Birleşmiş Milletler aracılığıyla Rusya ile anlaştığını açıklamıştı.

Bu açıklamaların yapıldığı sırada muhalif güçlerle daha önce şehir dışında yapılan savaşların şehir içinde yapılmaya başlandığı, rejim güçlerinin Doğu Guta'yı birbirinden ayrı üç bölgeye böldüğü kaydedildi. Her yönden kuşatılmış durumda bulunan Harasta'da toplu katliam yapılmasından korkulduğu kaydedildi. Aktivistler, 5 bin 500 aile ile 24 saattir irtibatın kesildiğini, sığınaklarda yaşamaya devam etmekle rejim güçlerine teslim olmak arasında tercih yapmaktan başka seçeneklerinin olmadığı kaydetti. - ŞAM

Kaynak: İHA

Son Dakika 3.Sayfa Tahliye Hazırlıkları Yapılırken Doğu Guta Yine Bombalandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement