Tahliye Olan BDP'li Vekillerden DTK'a ziyaret - Son Dakika
Güncel

Tahliye Olan BDP'li Vekillerden DTK'a ziyaret

Tahliye Olan BDP\'li Vekillerden DTK\'a ziyaret

Demokratik Toplum Partisi (BDP)'nin serbest bırakılan 5 milletvekilli Demokratik Toplum Kongresi'ni (DTK) ziyaret etti.

13.01.2014 16:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

BDP milletvekilleri Kemal Aktaş, Faysal Sarıyıldız, Selma Irmak, İbrahim Ayhan, Gulser Yıldırım'dan DTK'ya ziyarette bulundu.

DTK Başkanlık Divanı Üyesi Nurhayat Altun ve Edip Yaşar, İnanç ve Halklar Komisyonu Üyesi Hilmi Aydoğdu, Siyasi Komisyon Üyesi Zülküf Atay, Hukuk Komisyonu Üyesi Cafer Kan ve DTK Daimi Meclis Üyeleri Hasan Yağız, Orhan Artuç karşıladı.

AKTAŞ: GERİDE KALAN ARKADAŞLAR İÇİN ÇABA GÖSTERECEĞİZ

Halk ile buluşmaları ardından gerçekleştirdikleri ilk ziyaretin Roboskili aileler olduğunu belirten Van Milletvekili Kemal Aktaş, "Kürtler bin yıllardır gördüğü inkâr imha ve baskılara rağmen hiç yılmadan devam ettiğini, geride halen tutsak arkadaşlarının serbest bırakılması için gereken tüm çaba ve özeni halk ile beraber göstereceğiz" dedi. Yıllardır Kürt siyasetçilerinin haksız bir şekilde tutuklu olduğunu belirten Aktaş,"Bizim dışımızda seçilmiş veya halkın kanaat önderleri olarak kabul ettiği birçok insanımız halen cezaevlerinde, bu esaret Kürtlerin ve kurumlarının kaderi olmamalı. Kürtler her şekilde kurumlarına ve iradelerine sahip çıkmalı tüm arkadaşlarımızı bu esaretten kurtarabilecek gücümüz var" dedi.

YAŞAR: TÜM TUTUKLULARIN ÖZGÜRLÜKLERİNE KAVUŞMALARI DEMOKRATİK SÜRECİN GELİŞMESİNE İVME KAZANDIRACAK

DTK Başkanlık Divanı adına ise konuşan Edip Yaşar, "Kürtlerin irade olarak seçtiği değerli Kürt siyasetçilerimizi aramızda görmekten mutluyuz. Tutuklu bulunan Kürt siyasetçi, aydın, yazar, gazeteci ve hatta yüzlerce çocuk yıllardır dört duvar arasında temel hak ve taleplerini dile getirdikleri için tutuklu bulunuyor. Çözüm süreci için tutuklu milletvekillerinin bırakılması önemli bir adım olsa da, halen darbe anayasası ve yasaları yürürlükte bulunmakta, buda Kürt sorunu başta olmak üzere bütün sorunların temel kaynağı olmaktadır. Demokratik yasaların yaşama geçirmesiyle, tüm tutukluların özgürlüklerine kavuşmaları demokratik sürecin gelişmesine ivme kazandıracağı gibi Türkiye'nin de demokratikleşmesine zemin sunacaktır" diye konuştu.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Tahliye Olan BDP'li Vekillerden DTK'a ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kurban Bayramı tatilinde 6 bin 530 trafik kazası: 75 ölü, 10 bin 810 yaralı
    13:43 Kurban Bayramı tatilinde 6 bin 530 trafik kazası: 75 ölü, 10 bin 810 yaralı

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kurban Bayramı tatili süresince meydana gelen trafik kazalarında 75 kişinin hayatını kaybettiğini, 10 bin 810 kişinin ise yaralandığını açıkladı. Bakan Yerlikaya, yapılan denetimler sonucunda 2016'da 225 bin, 2019'da 290 bin, 2024'te ise toplamda 485 bin 710 işlem yapıldığını belirtti. Ayrıca, selektörle radar uyarısı yapan sürücülere uygulanan cezaların iptal edildiği de açıklandı.

  • Seydikemer İlçesinin İlk Kadın Muhtarı Ziyarette Bulundu
    13:43 Seydikemer İlçesinin İlk Kadın Muhtarı Ziyarette Bulundu

    Seydikemer ilçesindeki Minare Mahallesi Muhtarı Şahsene Gündüz, Belediye Başkanı Bayram Önder Akdenizli'yi ziyaret etti. Gündüz, projelerini anlatırken kadınların daha aktif rol alması gerektiğini vurguladı. Akdenizli ise Gündüz'ü başarısından dolayı tebrik ederek, kadınların toplumun her köşesinde aktif rol alması gerektiğini dile getirdi.

  • Manavgat'ta Otomobil Bariyerlere Çarptı: Sürücü Yaralandı
    13:41 Manavgat'ta Otomobil Bariyerlere Çarptı: Sürücü Yaralandı

    Antalya'nın Manavgat ilçesinde seyir halindeki otomobilin bariyerlere çarpması sonucu meydana gelen kazada araç sürücüsü yaralandı. Kaza sonucunda yaralanan sürücü, olay yerindeki müdahalenin ardından hastaneye kaldırıldı ve hayati tehlikesi bulunmamaktadır.

  • Manavgat'ta 34 yıllık karısını bıçaklayarak öldüren kişi yakalandı
    13:39 Manavgat'ta 34 yıllık karısını bıçaklayarak öldüren kişi yakalandı

    Antalya'nın Manavgat ilçesinde bir kişi, 34 yıllık karısını bıçaklayarak öldürdü. Şüphelinin oğlunu arayarak durumu anlatması üzerine cinayet ortaya çıktı. Şüpheli, cami imanına eşini İngiltere'ye gönderdiğini söyleyip helallik aldığını belirtti. Polis tarafından gözaltına alınan şüpheli, Türkan A.'nın cenazesi ise Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.


Advertisement