İran: Birleşik Arap Emirlikleri'ne Büyükelçiyi Yakında Göndereceğiz - Son Dakika
Güncel

İran: Birleşik Arap Emirlikleri'ne Büyükelçiyi Yakında Göndereceğiz

İran: Birleşik Arap Emirlikleri\'ne Büyükelçiyi Yakında Göndereceğiz

TAHRAN, 17 Mart (Xinhua) -- İran, yakında Birleşik Arap Emirlikleri'ne (BAE) büyükelçi gönderecek.

17.03.2023 11:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TAHRAN, 17 Mart (Xinhua) -- İran, yakında Birleşik Arap Emirlikleri'ne (BAE) büyükelçi gönderecek.

İran'ın resmi haber ajansı IRNA'nın bildirdiğine göre, İran Siyasi İşlerden Sorumlu Dışişleri Bakan Yardımcısı Ali Bagheri Kani, Perşembe günü yaptığı açıklamada İran'ın büyükelçi atamasını gerçekleştirdiğini ve büyükelçinin Abu Dabi'ye gönderilmesi sürecinin son aşamada olduğunu söyledi.

Kani söz konusu açıklamayı, İran Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi Sekreteri Ali Şemhani'nin Perşembe günü BAE ziyaretinde BAE Devlet Başkanı Şeyh Muhammed bin Zayid Al Nahyan ve Ulusal Güvenlik Danışmanı Şeyh Tahnun bin Zayid Al Nahyan ile gerçekleştirdiği görüşme üzerine yaptı.

BAE, iki ülkenin ilişkilerini bir alt seviyeye indirmesinden yıllar sonra Ekim 2022'de İran büyükelçisini yeniden atadı.

Suudi Arabistan önde gelen bir Şii din adamını idam etmesinin ardından İran'ın başkenti Tahran'daki büyükelçiliği önünde düzenlenen protestolara tepki olarak 2016 yılında İran'la diplomatik ilişkilerini kesmiş, ardından BAE de İran'la olan ilişkilerini bir alt seviyeye indirmişti.

Kaynak: Xinhua

Son Dakika Güncel İran: Birleşik Arap Emirlikleri'ne Büyükelçiyi Yakında Göndereceğiz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Niğde Valiliği TYP Programı ile 150 Kişi İşe Alacak
    13:24 Niğde Valiliği TYP Programı ile 150 Kişi İşe Alacak

    Niğde Valiliği bünyesinde çalıştırılmak üzere TYP (Toplum Yararına Program) çerçevesinde 150 kişi alınacak. Başvurular başlamış olup son başvuru tarihi 18 Nisan 2024 Perşembe olarak belirlendi. İstihdam edilecek kişiler kura sonucu belirlenecek ve 29 Nisan - 29 Ekim 2024 tarihleri arasında 6 ay süreyle istihdam edilecek. Başvurular iskur.gov.tr, e-Devlet veya Alo 170 iletişim hattı üzerinden yapılabilecek. Detaylı bilgi için https://esube.iskur.gov.tr/ adresi ziyaret edilebilir.

  • Başkan Ahmet Akın ilk nikah sözünü tuttu
    13:22 Başkan Ahmet Akın ilk nikah sözünü tuttu

    Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, seçim çalışmaları sırasında Kepsut'un Hotaşlar Mahallesi'nde yapılan sürpriz evlilik teklifine denk geldi. Elif Çalpan ve Umutcan Tuzcusan çiftine, 'Nikahınızı kıyacağım' sözü veren Başkan Ahmet Akın, hem sözünü tuttu hem de göreve geldikten sonra ilk nikahını kıydı.


Advertisement