Tahşiyeciler Grubuna Yönelik Kumpas Soruşturması - Son Dakika
Güncel

Tahşiyeciler Grubuna Yönelik Kumpas Soruşturması

"Tahşiyeciler" grubuna yönelik kumpas soruşturması kapsamında, hakkında gözaltı kararı alınan 20 polisten 11'i yakalandı.

17.06.2015 15:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

"Tahşiyeciler" grubuna yönelik kumpas soruşturması kapsamında, hakkında gözaltı kararı alınan 20 polisten 11'i yakalandı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen "Tahşiyeciler" grubuna yönelik kumpas soruşturmasının ikinci dalgasında, "suç ve delil uydurdukları", "şüphelilere kumpas kurdukları" iddiasıyla haklarında gözaltı kararı alınan 20 polisin yakalanması için polis ekipleri sabah saatlerinde operasyon düzenledi.

İstanbul merkezli 15 ilde yapılan operasyonlarda, aralarında rütbelilerin de bulunduğu 11 polis yakalandı. Hakkında gözaltı kararı bulunan diğer polislerin yakalanması için çalışmaların sürdüğü bildirildi.

Soruşturmanın geçmişi

Tahşiye Yayınevi'nin sahibi Mehmet Nuri Turan'ın şikayeti üzerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu'nca başlatılan soruşturma kapsamında 2014'ün aralık ayında operasyon düzenlenmişti.

Bu kapsamda, 2009 yılında "Tahşiyeciler" grubuna yönelik düzenlenen operasyonda, "suç ve delil uydurdukları", "şüphelilere kumpas kurdukları" iddia edilen 31 kişi hakkında gözaltı kararı verilmişti.

Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı, Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca, gazeteci Nuh Gönültaş, Sungurlar dizisinin yapımcısı Salih Asan, Sungurlar dizisinin yönetmeni Engin Koç, Tek Türkiye dizisinin senaristi Ali Kara, eski İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürü Tufan Ergüder'in de arasında bulunduğu 31 kişi yakalanmış, şüphelilerden Karaca'nın da aralarında yer aldığı 4 kişi tutuklanmıştı.

Soruşturma kapsamında, Fetullah Gülen hakkında da tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarılmıştı.

Daha sonra bu soruşturma kapsamında, eski İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürü Yurt Atayün ile dönemin İstanbul İstihbarat Şube Müdürü Ali Fuat Yılmazer'in de aralarında bulunduğu 5 kişi daha tutuklanmıştı.

"Tahşiyeciler" grubuna yönelik kumpas soruşturmasının ikinci dalgasında, "suç ve delil uydurdukları", "kumpas kurdukları" iddia edilen 20 polis hakkında bu sabah gözaltı kararı alınmıştı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Tahşiyeciler Grubuna Yönelik Kumpas Soruşturması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Erzincan'da ALES Sınavı İçin Gürültü Uyarısı
    08:27 Erzincan'da ALES Sınavı İçin Gürültü Uyarısı

    Erzincan Valiliği, bu hafta sonu yapılacak olan ALES sınavı saatlerinde vatandaşlardan gürültü kirliliği yapmamalarını istedi. Sınavın yapılacağı binaların yakınında klakson çalınmaması, sirenlerin çalışmaması ve diğer gürültü kaynaklarının kullanılmaması gerektiği belirtildi.

  • İstanbul, Marmara depremine hazırlanmaya başlasa 15-20 seneye hazır olur
    08:25 İstanbul, Marmara depremine hazırlanmaya başlasa 15-20 seneye hazır olur

    Bilim Akademisi üyesi, yer bilimci ve deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, erken uyarı sisteminin can kurtarıcı olmadığını, asıl önemli olanın İstanbul'un depreme hazırlanması olduğunu belirtti. Görür, çalışmalara bugün başlanması halinde ortalama 15-20 yıl içerisinde İstanbul'un depreme hazır olabileceğini ifade etti.

  • İzmir'de kavgada yaralanan adam hayatını kaybetti
    08:06 İzmir'de kavgada yaralanan adam hayatını kaybetti

    İzmir'in Konak ilçesinde iki aile arasında çıkan kavgada tabancayla yaralanan 35 yaşındaki adam, hastanedeki yaşam mücadelesini kaybetti. Kavganın ardından gözaltına alınan bir kişiyle diğer iki kişinin yakalanması için çalışmalar devam ediyor.

  • Tokat'ta bulunan Sebastapolis Antik Kenti depremlerde zarar görmedi
    07:53 Tokat'ta bulunan Sebastapolis Antik Kenti depremlerde zarar görmedi

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde bulunan Sebastapolis Antik Kenti, yaşanan depremlerde zarar görmedi. Antik kentin, Anadolu Ajansı tarafından dron ile yapılan görüntüleme sonucunda zarar görmediği belirlendi. Sebastapolis Antik Kenti, M.S 98-117 yıllarında Kapadokya eyaletine dahil edilmiş ve Karadeniz'in en büyük 5 şehrinden biri olarak biliniyor. Ancak zamanla önemini kaybeden ve unutulan antik kent, 1986 yılında başlayan kazı çalışmalarıyla gün yüzüne çıkarılmaya başlandı.


Advertisement