'Tahşiyeciler" Grubuna Yönelik Kumpas Soruşturması - Son Dakika
Güncel

'Tahşiyeciler" Grubuna Yönelik Kumpas Soruşturması

\'Tahşiyeciler" Grubuna Yönelik Kumpas Soruşturması

"Tahşiyeciler" grubuna yönelik kumpas soruşturmasının üçüncü dalgasında gözaltına alınan ve mahkemeye sevk edilen aralarında emniyet müdürü Bayram Özbek'in de bulunduğu 2 polis serbest bırakıldı.

07.07.2015 19:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

"Tahşiyeciler" grubuna yönelik kumpas soruşturmasının üçüncü dalgasında gözaltına alınan ve mahkemeye sevk edilen aralarında emniyet müdürü Bayram Özbek'in de bulunduğu 2 polis serbest bırakıldı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen "Tahşiyeciler" grubuna yönelik kumpas soruşturması kapsamında, "suç ve delil uydurdukları", "kumpas kurdukları" iddiasıyla gözaltına alınan aralarında emniyet müdürü Bayram Özbek'in de bulunduğu 7 polisin savcılık sorguları sona erdi.

Şüphelilerden emniyet müdürü Bayram Özbek ve Aytekin Ağören'i "örgüt üyeliği" ve "sahtecilik" suçlarından tutuklanması talebiyle nöbetçi hakimliğe sevk eden savcılık, diğer 5 şüpheli polisin serbest bırakılmasına karar verdi.

Nöbetçi İstanbul 3. Sulh Ceza Hakimliği'nce şüpheli Özbek ve Ağören'in ifadesi alındı. Hakimlik, mevcut delil durumu, soruşturmanın geldiği aşama ve adli kontrol hükümlerinin bu aşamada yeterli olacağını göz önüne alarak, şüpheliler Bayram Özbek ve Aytekin Ağören'in serbest bırakılmasına karar verdi.

Hakimlik, 2 şüpheli hakkında adli kontrol hükümleri kapsamında yurt dışına çıkış yasağı da getirdi.

Bu arada, soruşturma kapsamında, hakkında gözaltı kararı bulunan 1 şüpheli polisin hala arandığı belirtildi.

Soruşturmanın geçmişi

Tahşiye Yayınevi'nin sahibi Mehmet Nuri Turan'ın şikayeti üzerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu'nca "Paralel Devlet Yapılanması"na yönelik başlatılan soruşturma kapsamında, 2014'ün aralık ayında operasyon düzenlenmişti.

Bu kapsamda 2009'da "Tahşiyeciler" grubuna yönelik düzenlenen operasyonda, "suç ve delil uydurdukları", "şüphelilere kumpas kurdukları" iddia edilen 31 kişi hakkında gözaltı kararı verilmişti.

Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı, Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca, gazeteci Nuh Gönültaş, "Sungurlar" dizisinin yapımcısı Salih Asan, "Sungurlar" dizisinin yönetmeni Engin Koç, "Tek Türkiye" dizisinin senaristi Ali Kara ve eski İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürü Tufan Ergüder'in de aralarında bulunduğu 31 kişi yakalanmış, şüphelilerden Karaca'nın da aralarında yer aldığı 4 kişi tutuklanmıştı.

Soruşturma kapsamında, Fetullah Gülen hakkında da tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarılmıştı.

Daha sonra bu soruşturma kapsamında, eski İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürü Yurt Atayün ile dönemin İstanbul İstihbarat Şube Müdürü Ali Fuat Yılmazer'in de aralarında bulunduğu 5 kişi daha tutuklanmıştı.

Soruşturmanın ikinci dalgasında ise 17 Haziran'da İstanbul'un da arasında yer aldığı 15 ilde düzenlenen operasyonlarda 20 polis gözaltına alınmış, işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen polislerden 4'ü tutuklanmıştı. Toplamda soruşturmayla ilgili 13 kişi tutuklu bulunuyor.

Soruşturmanın üçüncü dalgasında ise "suç ve delil uydurdukları", "kumpas kurdukları" iddia edilen 8 polis hakkında gözaltı kararı alınmış, aralarında rütbelilerin de yer aldığı polislerden 7'si yakalanmıştı. Gözaltına alınan bir polis müdürünün evindeki aramada, bazı telefon dinleme kayıtlarının kopyaları bulunmuş ve bu kayıtlar incelemeye alınmıştı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 'Tahşiyeciler' Grubuna Yönelik Kumpas Soruşturması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İşyeri önüne çalı toplayan kargalara isyan: 'Patron kargalar kadar çalışmıyorsunuz diyor'
    11:30 İşyeri önüne çalı toplayan kargalara isyan: 'Patron kargalar kadar çalışmıyorsunuz diyor'

    Hadımköy'de yuva yapmak için işyeri önüne çalı, poşet ve çivi gibi şeyleri toplayan kargalara isyan eden çalışan o anları sosyal medyada paylaştı. Kargaları şikayet eden çalışan, 'Her gün bunları süpürmekten gına geldi. O değil maaşlarımızı da etkiliyor. Patron 'kargalar kadar çalışmıyorsunuz' diyor. Bu işin sonunu getirmek lazım' diyerek yüzleri gülümsetti.

  • Rize-Artvin Havalimanı 2024 Yılının İlk 3 Ayında 239 Bin 882 Yolcuya Hizmet Verdi
    11:29 Rize-Artvin Havalimanı 2024 Yılının İlk 3 Ayında 239 Bin 882 Yolcuya Hizmet Verdi

    Rize-Artvin Havalimanı, 2024 yılının ilk 3 ayında toplamda 239 bin 882 yolcuya hizmet verdi. Mart ayında ise iç hatlarda 72 bin 51 yolcu, dış hatlarda ise 79 yolcu trafiği gerçekleşti. Havalimanında toplamda 1.762 uçak iniş kalkış yaptı.

  • Mücbir Sebep Hali Süresi En Az 2 Yıl Daha Uzatılmalıdır
    11:28 Mücbir Sebep Hali Süresi En Az 2 Yıl Daha Uzatılmalıdır

    Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, Mücbir Sebep Hali süresinin son kez uzatılacağını belirterek, sürenin en az 2 yıl daha uzatılması gerektiğini söyledi. Sadıkoğlu, sürenin 6 ay sonra sona ermesi durumunda birçok işletmenin faaliyetini sonlandıracağını ve işsizlik ile göçün artacağını ifade etti.

  • Tekirdağ Malkara'da Otomobil Kazası: Bir Sürücü Hayatını Kaybetti
    11:28 Tekirdağ Malkara'da Otomobil Kazası: Bir Sürücü Hayatını Kaybetti

    Tekirdağ'ın Malkara ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, iki otomobil çarpıştı. Kazada bir sürücü hayatını kaybetti. Kaza sonrası sağlık ve jandarma ekipleri olay yerine sevk edildi. Sürücünün cenazesi Malkara Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Jandarma ekipleri, kaçan diğer sürücüyü yakalamak için çalışma başlattı.

  • Maraton İzmir Başlıyor
    11:28 Maraton İzmir Başlıyor

    Beşincisi düzenlenen Maraton İzmir, 21 Nisan Pazar günü başlayacak. Teknik Direktör Ersun Yanal ile ultramaraton yüzücüsü Bengisu Avcı da bu organizasyonda yer alacak.


Advertisement