Tai Genel Müdürü Kotil'e Brezilya Devlet Nişanı - Son Dakika
Güncel

Tai Genel Müdürü Kotil'e Brezilya Devlet Nişanı

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TAİ) Genel Müdürü Temel Kotil’e Brezilya tarafından “Comendador” rütbesi ile Devlet Nişanı ’Rio Branco’ verildi.

11.07.2018 17:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TAİ) Genel Müdürü Temel Kotil'e Brezilya tarafından "Comendador" rütbesi ile Devlet Nişanı 'Rio Branco' verildi.

Türkiye-Brezilya ilişkilerinin gelişmesine verdiği destekten dolayı TAİ Genel Müdürü Kotil'e Brezilya'nın Ankara Büyükelçisi Eduardo Riccardo Gradilone Neto tarafından Brezilya Ankara Büyükelçiliğinde düzenlenen törenle 'Rio Branco Nişanı' verildi. Törende TAİ Genel Müdürü Kotil'i ağırlamaktan gurur duyduğunu söyleyen Neto, Kotil'in Türk Hava Yolları Genel Müdürlüğü döneminde Türkiye-Brezilya ikili ilişkilerinin gelişmesine verdiği hizmetten dolayı nişaneye layık görüldüğünü belirtti. Brezilya ve Türkiye ilişkileri açısından gerçekleştirilen etkinliğin özel bir önemi olduğunu kaydeden Neto, "Türk Hava Yolları'nda üst düzey bir pozisyonda bulunduğunuz 2009 yılında İstanbul ve So Paulo arasında doğrudan uçuşun kurulmasına katkıda bulunduğunuzu biliyoruz. Bu bizim ikili ilişkilerimizin güçlendirilmesi için çok önemliydi ve bunun için size çok teşekkür ediyoruz" dedi.

Duygularını kelimelerle ifade edemeyeceğini dile getiren Kotil ise, Neto'ya teşekkürlerini sundu. Brezilya'nın Ankara Büyükelçisi Neto nişaneyi takdim ederken, Kotil ise TUSAŞ'ın Özgün Helikopter Programı kapsamında geliştirdiği T625 helikopterinin maketini büyükelçiye hediye etti. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Tai Genel Müdürü Kotil'e Brezilya Devlet Nişanı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement