Taksiciler maskesiz yolcuların 'pes' dedirten bahanelerini anlattı - Son Dakika
Yaşam

Taksiciler maskesiz yolcuların 'pes' dedirten bahanelerini anlattı

Taksiciler maskesiz yolcuların 'pes' dedirten bahanelerini anlattı Edirne'de bulunan taksiciler, araçlarına maskesiz binen müşterilerle tartışmaya bıktıklarını belirterek, maske takmayan kişilerin akıllara zarar bin bir türlü bahanelerini anlattı.

27.10.2020 10:36  Güncelleme: 11:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Taksiciler maskesiz yolcuların 'pes' dedirten bahanelerini anlattı

EDİRNE - Edirne'de bulunan taksiciler, araçlarına maskesiz binen müşterilerle tartışmaya bıktıklarını belirterek, maske takmayan kişilerin akıllara zarar bin bir türlü bahanelerini anlattı.

Maske takmanın korona virüs salgınından korunmanın tek ve en etkili yol olduğu defalarca açıklanmasına rağmen çok sayıda vatandaş bin bir türlü bahaneler üreterek maske takmamak için direniyor. Korona virüs salgını sebebiyle birçok uyarıyı ve hayatını kaybeden kişilerinin sayısının her geçen gün arttığını görmezden gelen vurdumduymaz kişiler nedeniyle salgın yayılmaya, bazıları da maske takmamaya devam ediyor. Vurdumduymaz kişilerin ölüme nasıl davetiye çıkardıklarını ve akıllara zarar bahanelerini Edirneli taksiciler sitem ederek açıkladı.

"Maske kullanmıyorum diyenler oldu"

Edirne'de taksicilik yapan Burak Kuzu, taksiye maskesiz binen vatandaşların çoğunlukla bahanelerinin 'maskemi evde unuttum' sözü olduğunu söyledi. Taksiye maskesiz binen vatandaşa neden maske takmadığını sorduğunda 'ben maske kullanmıyorum' cevabını duyunca çok şaşırdığını söyleyen Kuzu, "Ben sabahtan akşama kadar maskeyle duruyorum. Herkes bu hassasiyeti göstermeli" dedi.

"Korona virüse inanmıyorlar"

Yıllardır taksicilik yaptığını belirten Levent Uzak Gören de, özellikle kısa mesafelerde vatandaşların maske takmak istemediklerini ve arabada maskesiz oturmak istediklerini söyledi. Bazı insanların korona virüs salgınına inanmadığını ifade eden Gören, herkese maske takmaları çağrısında bulunarak, polis uygulamalarında maskesiz yolcuyla yakalandıklarında kendilerine ceza uygulandığını anlattı.

Maskesiz yolcunun 'Nefes alamıyorum, bunalıyorum, kötü oluyorum' bahanesi

Bir diğer taksici Yakup Eren ise, maskesiz yolcuların 'Nefes alamıyorum, bunalıyorum, kötü oluyorum' dediklerini söyledi. "Kendilerinden başka yaşlılarımızı ailelerimizi düşünmeleri gerekiyor" diyen Eren, "Bunları hiçe sayarak arabaya biniyorlar. Bizi de tehlikeye atıyorlar. Diyecek bir şey yok, anlamıyorlar" açıklamasında bulundu.

Maske takmamanın bahanesi 'yoruldum'

Taksiye maskesiz binen vatandaşların 'çarşıdan geliyorum, nefes nefese kaldım ve yoruldum' diyerek bahaneler ürettiklerini açıklayan taksici Sercan Özkıvrak, "Biz takın diyoruz ama dinledikleri kadar. Uyarmamıza rağmen halen takmayan arkadaşlarımız var" dedi.

Taksiye binen müşterilerin yanında maske bulunmadığına dikkat çeken taksici Cem Ihlamur da, "maske almaya bıktık" diyerek sitem etti.

Taksiciler maskesiz yolcuların \'pes\' dedirten bahanelerini anlattı
Kaynak: İHA

Son Dakika Yaşam Taksiciler maskesiz yolcuların 'pes' dedirten bahanelerini anlattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Samsun'un Kavak ilçesinde yonca yüklü tır şarampole devrildi
    00:18 Samsun'un Kavak ilçesinde yonca yüklü tır şarampole devrildi

    Samsun-Ankara kara yolu Hacılı Geçidi mevkisinde H.B. idaresindeki 01 ATY 920 plakalı yonca yüklü tır şarampole devrildi. Olay yerine polis ekipleri sevk edildi ve kaza nedeniyle yolun bir şeridi kapatıldı. Sürücü yara almadan kurtuldu ve ekipler tırı çekici yardımıyla kurtarmak için çalışma başlattı.

  • Gaziosmanpaşa'da toprak kayması: 24 bina tahliye edildi
    23:58 Gaziosmanpaşa'da toprak kayması: 24 bina tahliye edildi

    Gaziosmanpaşa'da meydana gelen toprak kaymasında tahliye edilen bina sayısı 24'e yükseldi. İstanbul Valiliği, 'Tahliye edilen evlerde yaşayan 96 vatandaşımızdan 78'i otellere yerleştirilirken, 18 vatandaşımız ise istekleri doğrultusunda akrabalarının evlerine yerleşmiştir' açıklamasını yaptı.

  • İstanbul'da toprak kayması: 24 bina tahliye edildi, 78 kişi otellere yerleştirildi
    22:49 İstanbul'da toprak kayması: 24 bina tahliye edildi, 78 kişi otellere yerleştirildi

    İstanbul Valiliği, Gaziosmanpaşa'da meydana gelen toprak kayması nedeniyle 24 binanın tahliye edildiğini, 78 kişinin otellere yerleştirildiğini bildirdi. Yıldıztabya Mahallesi'nde yaşanan olayda, toprak kayması sonucu 14 gecekondu etkilendi ve 3 gecekondu kullanılamaz hale geldi. Bölgede yaşayan 70 kişi tedbir amaçlı tahliye edildi. Tahliye edilen binalarda hasar tespit çalışmaları yapılacak.

  • Önce kardeşleri sonra kendisi... Edirne'nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti
    22:09 Önce kardeşleri sonra kendisi... Edirne'nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti

    Edirne'de 2 ay önce toprağa verdiği ağabeyinin acısını sindiremeden geçen hafta Perşembe günü yine bir ağabeyini daha toprağa veren Edirne'nin meşhur ciğercisi Bahri Dinar, uyurken geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Edirne'nin tanıtıma büyük katkı sağlayan kentin sevilen yüzü, Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Koruma Derneği Başkanı 63 yaşındaki Bahri Dinar, hayatını kaybetti.

  • Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor
    21:44 Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor

    Muş'un Malazgirt ilçesinde baharın gelişiyle dağlarda yeşeren uçkun, mantar, kenger ve sirmo gibi doğal otlar toplanarak tezgahlarda satılıyor. Vatandaşlar, bu işi yaparak aile bütçelerine katkı sağlıyor. Karların erimesiyle dağlarda çıkan şifalı bitkilerin destesi 50, mantarın kilosu ise 350 liradan satılıyor.


Advertisement