Taksim Dayanışma Üyelerinin Yargılanmasına Başlandı - Son Dakika
Güncel

Taksim Dayanışma Üyelerinin Yargılanmasına Başlandı

Taksim Dayanışma Üyelerinin Yargılanmasına Başlandı

Taksim Platformu üyesi Mücella Yapıcı'nın da bulunduğu 26 sanığın 18,5 yıla kadar hapis istemiyle yargılanmasına başlandı.

12.06.2014 11:24  Güncelleme: 11:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gezi Parkı olaylarına ilişkin aralarında Taksim Platformu üyesi Mücella Yapıcı'nın da bulunduğu 26 sanığın 18,5 yıla kadar hapis istemiyle yargılanmasına başlandı. Duruşma öncesi açıklama yapan Taksim Dayanışma üyeleri, platform üyelerinin yargılanmasına tepki gösterdi.

Gezi Parkı olaylarına ilişkin İstanbul Cumhuriyet Savcılığınca Mücella Yapıcı'nın da aralarında bulunduğu 26 şüpheli hakkında açılan davanın görülmesine İstanbul 33. Asliye Ceza Mahkemesinde başlandı. Duruşmada yapılan kimlik tespitinin ardından sanıkların savunmasının alınmasına geçilirken duruşma öncesi adliye önünde toplanan bir grup açıklama yaparak üyelerinin yargılanmasına tepki gösterdi. Açıklamaya CHP'li Milletvekilleri Sezgin Tanrıkulu ile Melda Onur'da katılarak destek verdi.

Taksim Dayanışması adına açıklama yapan Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Başkanı Mehmet Soğancı, "Taksim Dayanışmasının tüm bileşenleri Taksim meydanı ve gezi parkının ortadan kaldırılmasını öngören projelere karşı, meşru mücadelesinde bütün güçleriyle yer almaya devam edecektir. Hangi mantık Taksim Dayanışmasını suç örgütü ilan etmekte, hangi hukuk böylesi bir garabete imza atabilmektedir" dedi.

Soğancı'nın ardından DİSK Başkanı Kani Beko'da bir açıklama yaparak platform üyelerine dava açılmasına tepki gösterdi. Gezi olaylarındaki genç arkadaşlarıma DİSK adına teşekkür ediyorum diyen Beko "Bir önceki 1 Mayıs'ta Taksim'e çıkmaya çalıştık ama başaramadık. Ama 31 Mayıs'ta genç kardeşlerimiz Türkiye'yi ayağa kaldırdılar. Taksim meydanını zorladık ve hep birlikte meydana çıktık. Burada yanlış açılmış bir dava var. Yargının aslında çıkan Demokrasidir" dedi.

Yapılan açıklamanın ardından gruptakiler duruşmayı izlemek üzere adliyeye girdi.

CEZA TALEPLERİ

Yargılanmasına başlanan, Mimarlar Odası İstanbul Şubesi Genel Sekreteri Mücella Yapıcı, İstanbul Tabip Odası Genel Sekreteri Ali Çerkezoğlu, HDP Genel Başkan Yardımcısı Ender İmrek, Elektrik Mühendisleri Odası İstanbul Şube Başkanı Beyza Metin ve Halkların Demokratik Kongresi üyesi Haluk Ağabeyoğlu'nun, "suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, kanuna aykırı toplantı ve yürüyüşlere katılmak, dağılmamak ile halkı kışkırtma" suçundan 5 ile 13 yıla kadar hapsi isteniyor. Davada yargılanan diğer 21 şüphelinin ise "kanuna aykırı toplantı ve yürüyüşlere katılmak, dağılmamak" suçundan 1 yıl 6 aydan 3 yıla kadar hapsi isteniyor. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Taksim Dayanışma Üyelerinin Yargılanmasına Başlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement