Taksim'de 2'nci Trans Onur Yürüyüşü - Son Dakika
Güncel

Taksim'de 2'nci Trans Onur Yürüyüşü

Taksim\'de 2\'nci Trans Onur Yürüyüşü

Beyoğlu'nda eşcinseller tarafından düzenlenen 'Trans Onur Yürüyüşü' renkli görüntülere sahne oldu.

19.06.2011 21:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Beyoğlu'nda eşcinseller tarafından düzenlenen 'Trans Onur Yürüyüşü' renkli görüntülere sahne oldu. Tüm dünyada aynı anda yapıldığı belirtilen yürüyüşte, eşcinsellere yönelik ayrımcılığın ve eşcinsel cinayetlerinin son bulması istendi.

Bu yıl ikincisi düzenlenen 'Trans Onur Yürüyüşü' için İstanbul, İzmir ve Bursa'nın aralarında bulunduğu birçok ilden gelen travesti, transseksüel, lezbiyen, trans ayrımcılığına ve son yıllarda artan cinayetlere dikkat çekmek amacıyla, saat 17. 00 sıralarında Taksim Meydanı'nda toplandı. İstanbul LGBTT Dayanışma Derneği, Kadın Kapısı, Voltrans Trans Erkek İnisiyatifi, Kaos GL, MorEL Eskişehir, Pembe Hayat, Lambdaistanbul LGBTT Dayanışma Derneği, PlanetRomeoFoundation bulunduğu birçok sivil toplum örgütü destek verdiği yürüyüşte göstericiler "Trans cinayetlerini durdurun pankartı" eşliğinde Tünel'e doğru yürüyüşe geçti. Davullar, giydikleri gelinlik, transparan kıyafetleri ve makyajlarıyla aykırı bir görüntü sergileyen travesti ve transseksüeller hafta sonu nedeniyle gezmek için İstiklal Caddesi'ne gelen vatandaşların ilgisiyle karşılaştılar. Transseksüelleri simgeleyen gökkuşağı renklerinden oluşan bayrağı ve flamaları taşıyan grup, "Trans kimlikler hastalık değildir", "Travestiyiz burdayız alışın gitmiyoruz", "Bedenimiz bizimdir", "İntersekslere uygulanan ameliyatlar durdurulsun" yazılı çeşitli dövizler taşıdı. Bazı vatandaşlar ve turistler de eylemcilere bayrak sallayarak destek verdi.

EŞCİNSELLİK HASTALIKTIR SÖYLEMLERİNİ İSTEMİYORUZ

Grup, 'Teşhirci değil, travestiyiz', 'Korkma haykır, trans vardır', 'Kurtuluş yok tek başına yap hep beraber ya hiç birimiz", 'Susma haykır travesti vardır' şeklinde sloganlar atarak Tünel Meydanı'na geldi. Burada bazı sivil toplum örgütü üyesi travesti ve transseksüeller, meydanda bulunan kule şeklindeki standın tepesine çıkarak flamalarını salladılar. İstanbul LGBTT Dayanışma Derneği kurucu üyelerinden Ebru Kırancı, tek amaçlarının transların politik seviyeye çıkmasını sağlamak olduğunu belirterek, "Bunun için alanlardayız. Taleplerimizden biri, Anayasanın 10'uncu maddesine cinsel yönelim ve cinsiyetin kimliği ibarelerinin eklenmesini istiyoruz. İkincisi kota uygulamasına geçilmesini istiyoruz. 50 kişilik bir işyerlerinde en az 5 trans arkadaşımızın çalışmasını istiyoruz. Üçüncüsü trans cinayetlerine hayır diyoruz. Cinayetlere karışanların en ağır şekilde cezalandırılmalarını istiyoruz. 3-5 senede çıkmalarını istemiyoruz. Hükümetin lütfen geçen sene Aliye Kavaf'ın yaptığı gibi böyle hassas konularda 'eşcinsellik hastalıktır' gibi söylemler kullanmalarını istemiyoruz" dedi

CİNSİYET ÖLÜMLERİNİ KABUL ETMİYORUZ

Emekçi Hareket Partisi adına söz alan Genel Başkan Yardımcısı Elif Karan ise, "Burada taleplerimiz LGBTT toplumuna karşı, ayrımlığa karşı, bir insanın sadece hem cinsinin sevmesine, bir insanın sadece doğduğu cinsiyetten dolayı değil hissettiği cinsiyetten dolayı öldürülmesini kabul etmiyoruz" dedi. Yürüyüş, yapılan konuşmaların ardından sona erdi.

TY - İstanbul/ Beyoglu

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Taksim'de 2'nci Trans Onur Yürüyüşü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement