Taksim'de tartıştığı sürücüyü bıçaklayan değnekçi yakalandı - Son Dakika
Güncel

Taksim'de tartıştığı sürücüyü bıçaklayan değnekçi yakalandı

Taksim\'de tartıştığı sürücüyü bıçaklayan değnekçi yakalandı

Yeraltı dünyasının tanınan isimlerinden 'Oflu İsmail' lakabıyla bilinen İsmail Hacısüleymanoğlu'nun akrabası olduğu bilinen Volkan Hacısüleymanoğlu dün akşam saatlerinde bir değnekçi tarafından saldırıya uğramıştı. Polis yaptığı çalışmalar sonucu saldırganı suç aracıyla birlikte Beyoğlu'nda bir evde saklanırken yakaladı.

01.08.2020 14:04  Güncelleme: 11:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Filmlere konu olacak bir hayatı olan ve 'Oflu İsmail' lakabıyla bilinen eski kabadayılardan İsmail Hacısüleymanoğlu'nun akrabası Volkan Hacısüleymanoğlu, dün akşam saatlerinde saldırıya uğramıştı. Filmlerden bir kesit yaşayan şahıs arabasını park ettikten sonra tartışmaya girdiği değnekçi ve arkadaşları tarafından bıçaklanmıştı. Saldırgan değnekçi Kenan S. polisin çalışmaları sonucu yakalandı.

BIÇAKLAYIP KAÇMIŞTI

Mete Caddesi'nde dün akşam saatlerinde meydana gelen olayda, kız kardeşi ve yeğeniyle birlikte Taksim'e gezmeye gelen Volkan Hacısüleymanoğlu, otomobilini cadde üzerine park ettiği sırada, yanına gelen bir değnekçi park parası istedi. İddiaya göre, kendisini cadde üzerindeki bir otelin park görevlisi olarak tanıtan değnekçi, Volkan Hacısüleymanoğlu'nun kız kardeşinin, park parası karşılığında makbuz istemesi nedeniyle küfür etti. Bunun ardından başlayan tartışma sırasında değnekçi, Hacısüleymanoğlu'nu bıçakla yaralayıp, kendine yardım eden arkadaşlarıyla birlikte kaçtı.

SUSTALI BIÇAKLA YAKALANDI

Saldırganın yakalanması için çalışmalara başlayan polis, adının Kenan S. olduğu belirlenen değnekçinin Beyoğlu'nda bir adreste saklandığını tespit etti. Söz konusu adrese baskın yapan ekipler, Kenan S.'yi, olayda kullandığı sustalı olarak tabir edilen bıçakla birlikte yakalayarak gözaltına aldı.

Polisteki sorgusu tamamlanan Kenan S., adliyeye sevk edildi.

'OFLU İSMAİL' KİMDİR?

Türkiye'nin yeraltı dünyasının ünlü isimlerden'Oflu İsmail' lakaplı İsmail Hacısüleymanoğlu, ünlü kabadayı Dündar Kılıç'ın da eniştesi olmaktadır. İsmini 1977 senesinde Hollanda'dan bir gemiyle getirdiği 3.7 ton esrar yakalanınca duyurdu.

6 kardeşi olan Oflu İsmail'in Hasan, Başar, Ata adından üç oğlu var.

MHP'YE OLAN YAKINLIĞI İLE BİLİNİYORDU

Eski kabadayı, MHP'ye olan yakınlığı ile bilinmekteydi. O dönemin popüler gazinosu olan Semiramis Gazinosu'na bir hayli düşkündü. 1980 öncesinde, MHP'ye yaptığı para yardımlarıyla tanındı.

SEMİRAMİS GAZİNOSU CİNAYETİ İLE MANŞETLERE TAŞINDI

Dönemin en ünlü gazinosu Semiramis Gazinosu, yer altı dünyasının ünlü isimlerinin uğrak yeriydi. 1979 yılında Semiramis Pekkan'dan dolayı ismi 'Semiramis Gazinosu' olan mekanda Esengül isimli bir solisti dinlemeye giden Oflu İsmail, solistten bir şarkıyı ikinciye istedi. Solist itiraz etmeden söylediği sırada Oflu İsmail havaya bir el ateş açtı. Bunun üzerine gazino sahibi Akbulut Karaoğlu kabadayıya tepki gösterdi. Silahların konuştuğu tartışma sonucu Karaoğlu ve şef Garson Yolaldı olay yerinde hayatını kaybetti.

Taksim'de tartıştığı sürücüyü bıçaklayan değnekçi yakalandı

ÜLKEDEN KAÇTI

Bunun üzerine kaçan Oflu İsmail ülkeyi terk etti. Sahte kimliklerle Avrupa'nın çeşitli yerlerine gitti. 1980 yılında Türk vatandaşlığından çıkarıldı. İngiltere'de olduğu sırada evine yapılan baskında farklı isimlerle çıkarılmış sahte kimli ve tabanca ile yakalandı.

ANKARA, PARMAK İZLERİNİ KARIŞTIRDI

Londra, sanığın kim olduğunu öğrenmek için Türkiye'den parmak istedi. Yanlış gelen bir parmak izi sonucunda Oflu İsmail serbest bırakıldı. Hatanın farkına varıldığında ise eski kabadayı çoktan salıverilmişti. Kırmızı bülten ile aranan Oflu İsmail o sırada Hollanda'ya kaçmıştı.

'BABALAR OPERASYONU'

Hollanda'da bir ihbar sonucu yapılan baskında Oflu İsmail Rotterdam'da Hasan Heybetli ile birlikte yakalandı. Uyuşturucu satmak, uyuşturucu kaçakçısı İbrahim Çalışkan'ın ölüm emrini vermek ve silah kaçakçılığı yapmak suçlarından İtalya'da 24 yıl hapis cezasına çarptırıldı. 21 yıl hapis yattıktan sonra tekrardan vatandaşlığa kabul edildi.

1979 CİNAYETİNİN CEZASI 1999 YILINDA VERİLDİ

Oflu İsmail'in 1979'da işlediği cinayetlerle ilgili kesin karar ise Yargıtay 1. Ceza Dairesi'nde 1999'da verildi. Bu kararla Oflu İsmail, 36 yıl ağır hapis cezasına çarptırıldı. İnfaz Yasası uyarınca 14 yıl 4 ay cezaevinde yatması gereken Oflu İsmail, Türkiye'ye iade edildi.

Taksim'de tartıştığı sürücüyü bıçaklayan değnekçi yakalandı

"BENİ GAZETECİLER BU HALE GETİRDİ"

Bayrampaşa cezaevine gönderilen Oflu İsmail, adliye çıkışında "beni gazeteciler bu hale getirdi" dedi. Avukatı İtalya'da yattığı süreyi de göz önünde bulundurarak 'ağır tahrik' ve 'meşru müdaafa' gerekçesiyle müvekkilinin salınması istedi. Mahkeme bu gerekçeleri yerinde bularak Oflu İsmali'in tahliyesine karar verdi.

SUÇ İŞLEMEYE DEVAM EDERKEN KANSER OLDU

Tahliye olduktan sonra suç işlemeye devam eden ve bir suç örgütüne adı karışan Oflu İsmail yine paçayı kurtardı. Ardından Oflu İsmail'e kanser teşhisi konarak 3 damarı değiştirildi. Uzun süre tedavi gördü.

23 Aralık 2015'te 77 yaşında kalp krizi geçirerek yaşamını yitirdi.

Taksim'de tartıştığı sürücüyü bıçaklayan değnekçi yakalandı
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Taksim'de tartıştığı sürücüyü bıçaklayan değnekçi yakalandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.

  • İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı
    02:03 İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı

    İzmir'in Konak ilçesinde, otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı. Olayda motosiklet sürücüsü E.Ö. hayati tehlike altında olduğu için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Otomobil sürücüsü ise ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.

  • Kırıkkale'de Ambulans ile Ticari Taksinin Çarpıştığı Kazada 4 Kişi Yaralandı
    01:58 Kırıkkale'de Ambulans ile Ticari Taksinin Çarpıştığı Kazada 4 Kişi Yaralandı

    Kırıkkale'nin Kaletepe Mahallesi'nde meydana gelen kazada, bir ambulans ile ticari taksi çarpıştı. Kazada, sürücüler ve ambulansta bulunan sağlık personeli olmak üzere toplam 4 kişi yaralandı. Yaralılar, ambulanslarla hastanelere kaldırıldı.

  • Ümraniye'de Kontrolden Çıkan Araç 14 Araça Çarptı
    01:58 Ümraniye'de Kontrolden Çıkan Araç 14 Araça Çarptı

    Ümraniye'de sürücüsünün kimliği belirlenemeyen bir hafif ticari araç, kontrolden çıkarak park halindeki 14 araca çarptı. Sürücü kazayı yara almadan atlatırken, araçlarda hasar meydana geldi. Polis ekipleri olay yerine gelerek caddeyi trafiğe kapattı. Kaza yapan sürücü işlemler için polis merkezine götürüldü ve araçların çekiciyle kaldırılmasının ardından cadde yeniden trafiğe açıldı.

  • Ümraniye'de frenleri tutmayan araç park halindeki 14 araca çarptı
    01:57 Ümraniye'de frenleri tutmayan araç park halindeki 14 araca çarptı

    Ümraniye'de frenleri tutmayan bir araç, seyir halindeyken park halindeki 14 araca çarptı. Kazada şans eseri ölen veya yaralanan olmazken, otomobillerde maddi hasar meydana geldi. Olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Kaza sonrası sürücü ifade için karakola götürüldü.

  • Giresun'da kuyumcu soygunu soruşturması devam ediyor
    01:53 Giresun'da kuyumcu soygunu soruşturması devam ediyor

    Giresun Cumhuriyet Başsavcılığı, Bulancak ilçesinde bir kuyumcunun soyulması olayına ilişkin soruşturma işlemlerinin hala devam ettiğini açıkladı. Olayın gerçekleştiği gün yakalanan 3 şüpheli tutuklandı ve suç aletleri ile gasbedilen ziynet eşyaları ele geçirildi. Soruşturma devam ederken, kamuoyuna gelişmeler hakkında bilgi verileceği belirtildi.


Advertisement