Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesindeki Yangın - Son Dakika
Politika

Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesindeki Yangın

CHP İstanbul Milletvekili Ali Şeker, "Sadece hastaneler değil, yüksek katlı çok sayıda bina kullanıma açıldı.

12.04.2018 15:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP İstanbul Milletvekili Ali Şeker, "Sadece hastaneler değil, yüksek katlı çok sayıda bina kullanıma açıldı. Fıtratımıza uygun olmayan binalar can güvenliği bakımından sakıncalarla dolu." dedi.

Şeker, Muğla Milletvekili Nurettin Demir ile birlikte düzenlediği basın toplantısında, TBMM Sağlık Komisyonu üyeleri olarak, Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesinde çıkan yangınla ilgili bir inceleme yaptıklarını bildirdi.

Söz konusu hastanede 2011 yılındaki yapım aşamasında da bir kez daha cephe yangını meydana geldiğini anımsatan Şeker, "Sadece bu hastane değil birçok hastane bu şekilde yangın güvenliği olmayan dış cephe kaplamalarıyla hizmet veriyor. Bu olumsuzlukların biran evvel ortadan kaldırılması için durumlarının tespit edilmesi ve gerekli düzetmelerin yapılması gerekiyor." ifadesini kullandı.

Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesindeki can kaybının yaşanmamasının tek tesellileri olduğunu belirten Şeker, yapılan incelemede hastanenin yangın ekipmanlarının çalışmadığını tespit ettiklerini söyledi.

Şeker, bundan sonraki süreçte bu kadar şanslı olunamayabileceğine vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Bunun mutlaka önleminin alınması gerekiyor. Sadece hastaneler değil, yüksek katlı çok sayıda bina kullanıma açıldı. Fıtratımıza uygun olmayan binalar can güvenliği bakımından sakıncalarla dolu. Birçoğunun yangın sistemi maalesef çalışmıyor. Bu yapıların herbiri can güvenliğimizi tehdit ediyor. Özellikle yüksek katlı yapılardaki güvenlik yeniden gözden geçirilmelidir. Ayrıca bu tür yapılar yapılarken yolların uygun olduğu alanlara inşa edilmesi gerekiyor. O gece itfaiye ve sağlık ekiplerinin hastaneye ulaşımı oldukça zor olmuştur. Alınmasını talep ettiğimiz bu önlemler yeniden gözden geçirilsin ki insanlar yeni bir tehlike ile karşı karşıya kalmasın."

Muğla Milletvekili Nurettin Demir de yapılan incelemede sadece hastaların değil hastanenin bulunduğu mahallenin de büyük tehlike atlattığını gördüklerini aktardı.

Yangının başladığı noktada bir oksijen tankının bulunduğuna dikkati çeken Demir, " Eğer o tank alev alsaydı hasta ve yakınlarının yanı sıra çalışanlar dahil tüm mahalle büyük bir tehlike ile karşı karşıya kalacaktı. Gördüklerimiz karşısında şaşırmamak mümkün değil. Bu yangın bize Türkiye'de denetleme sisteminin eksikliğini gösterdi." dedi.

Kılıçdaroğlu'nun dokunulmazlığının kaldırılması talebi

Bir gazetecinin, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Cumhurbaşkanı Recep Erdoğan'a hakaretten hapisle yargılanabilmesi için dokunulmazlığının kaldırılması isteğini sorması üzerine Nurettin Demir, Türkiye'de siyasetin gerildiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Sadece Türkiye değil bölgemizde gergin. Sayın Cumhurbaşkanı'nın açıklamaları, Trump'ın açıklamaları, Putin'in açıklamalarına baktığımız zaman kim mutlu kim mutsuz ona bakmak lazım. Hukuk ve adaletin kalmadığı bir ortamda bu tür şeyler saraydan yönlendirilerek uygulanmaktadır. Sayın Genel Başkanımız daha detaylı bir açıklama yapacaktır. Siyasi bir söylemin bu şekilde yönlendirilmesi hukuk açısından da çok büyük bir talihsizliktir."

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesindeki Yangın - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, Adnan Menderes Mahallesi'nde iftar yemeğinde vatandaşlarla buluştu
    04:47 Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, Adnan Menderes Mahallesi'nde iftar yemeğinde vatandaşlarla buluştu

    Efeler Belediye Başkanı ve İYİ Parti Efeler Belediye Başkan Adayı Mehmet Fatih Atay, Adnan Menderes Mahallesi'nde düzenlenen iftar yemeğinde mahalle sakinleriyle bir araya geldi. Mahalle sakinleri, Başkan Atay'a desteklerini açıkladı ve teşekkür etti.

  • Brezilya ve Fransa, Venezuela'da adil bir seçim süreci talep etti
    04:37 Brezilya ve Fransa, Venezuela'da adil bir seçim süreci talep etti

    Brezilya Devlet Başkanı Lula da Silva ve Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Venezuela'da düzenlenecek devlet başkanı seçimiyle ilgili adil bir seçim süreci yürütülmesini istedi. Lula da Silva, muhalefet adayının dışlanmasını eleştirirken Macron, muhalif adayların önündeki engellerin kaldırılması gerektiğini belirtti.

  • AK Parti Kütahya İl Başkanı ve Belediye Başkan Adayı Halka Çağrıda Bulundu
    03:35 AK Parti Kütahya İl Başkanı ve Belediye Başkan Adayı Halka Çağrıda Bulundu

    AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay, AK Parti Kütahya Belediye Başkan Adayı Kamil Saraçoğlu ve AK Parti Kütahya İl Genel Meclisi Adayı Muhterem Kılıç, 31 Mart'ta halka "Oyunuzu hizmet ve eser siyasetinden yana kullanın" çağrısında bulundular.

  • Bakan Özhaseki: Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam ediyor
    02:36 Bakan Özhaseki: Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam ediyor

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kütahya'da AK Parti önceki dönem ve mevcut yönetim kurulu üyeleri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle iftarda bir araya geldi. Bakan Özhakesi, deprem bölgesinde halen 300 binden fazla konut inşaatının devam ettiğini ifade etti.

  • 1 Nisan'da Okullar Tatil Edildi
    02:33 1 Nisan'da Okullar Tatil Edildi

    Türkiye'de gerçekleşecek yerel seçimler nedeniyle 1 Nisan'da okullar tatil edildi. Seçimlerin ardından eğitim kurumlarında temizlik yapılması gerektiği için bir sonraki gün eğitim ve öğretime engel oluşturulmaktadır. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından valiliklere gönderilen yazıda, eğitim ve öğretimin 2 Nisan Salı günü itibariyle devam edeceği belirtilmiştir.

  • Bakan Özhaseki Kütahya'da İftar Programında Konuştu
    02:27 Bakan Özhaseki Kütahya'da İftar Programında Konuştu

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kütahya'da AK Parti önceki dönem ve mevcut yönetim kurulu üyeleri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle iftarda bir araya geldi. Özhaseki, deprem bölgesinde devam eden konut inşaatları hakkında bilgi verdi ve İstanbul'da deprem uyarısında bulundu. Ayrıca, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu eleştirdi.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan İstanbul'da mitinglere katılacak
    01:45 Cumhurbaşkanı Erdoğan İstanbul'da mitinglere katılacak

    Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sultanbeyli ve Sancaktepe'de düzenlenecek mitinglerde halka hitap edecek. Ayrıca, İstanbul Kongre Merkezi'ndeki Gençlik Aşkıyla Yeniden İstanbul Programı'na da katılacak.


Advertisement