Talas Belediyesinden Müftülüğe Hizmet - Son Dakika
Yerel

Talas Belediyesinden Müftülüğe Hizmet

Talas Belediyesinden Müftülüğe Hizmet

Talas Belediyesi, İlçe Müftülük binasının dış yalıtımını ve içerisinin yeniden tefrişini yapıp Kur'an Kursunu hizmete sundu.

19.03.2014 16:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Talas Belediyesi, eğitim ve kurumlara yaptığı katkılara bir yenisini ekleyip, İlçe Müftülük binasının dış yalıtımını ve içerisinin yeniden tefrişini yapıp Kur'an kursunu hizmete sundu.

Atatürk Bulvarı Osmanlı Evi arkasında yapılan törenle yeniden hizmete giren ilçe müftülüğünün açılışına İlçe Kaymakamı Yasemin Özata Çetinkaya, Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım, İl Müftüsü Ali Maraşlıgil, İlçe Müftüsü Turgut Erhan, AK Parti Talas Belediye Başkan Adayı Dr. Mustafa Palancıoğlu, MHP Talas Belediye Başkan Adayı Erkan Kandemir, SP Talas Belediye Başkan Adayı Gazali Kip ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kaymakam Yasemin Özata Çetinkaya, "Müftülüğümüze bu binayı gezdiğimizde eksiklikleri gidereceğiz diye söz vermiştik. Belki maddi anlamda çok katkımız olmadı, ama her hafta düzenli olarak Kaymakamlıkta yaptığımız Sosyal Yardımlaşma Dayanışma Vakfı toplantılarımızda her zaman gündeme getirdik, takibini yaptık" dedi.

Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım, 4 ayda 5 Kur'an kursu açarak dini eğitime de katkı sağladıklarını belirterek, "Bunların artması gerekli, çünkü Talas hızla büyüyor ve gelişiyor. Bu gelişmeye bütün ihtiyaçların aynı zamanda ayak uydurması gerekiyor" dedi. Talas'ın ihtiyacı kapsamında cami yapımı için arsa sorununun çözümünde de ciddi mesafeler alındığını kaydeden Başkan Yıldırım, kısa sürede bu çalışmaların tamamlanacağını anlatarak şöyle konuştu: "Eskiden bir Kur'an kursu açıyorsak elimizde avucumuzda ne varsa getirip koyuyorduk, artık hamdolsun öyle değil. Artık devlet olarak da, kurumlar olarak da imkanlarımız var. Yani insanımıza, şehrimize yakışır bir anlayışla yapılıyor, bu binada olduğu gibi. Müftülüğümüzün dış yalıtımını yapıp içini yeniden tefriş edip Kur'an kursu açtık. Teknolojide ne var ise Talas'ta o kullanılıyor. Artık Talas bu güzellikleri de yaşıyor."

İl Müftüsü Ali Maraşlıgil ise, "Din ve dini müesseseler insanların eğitim müesseseleridir. Bu eğitim öyle bir eğitim ki dünyada bir diploma bir iş ve bir kazancı hedeflemiyor. Bu eğitim insanın hem dünyasını, hem berzahını, hem ebedi saadetini, hem de mahşerini düzenleyen bir eğitim. Bu bakımdan biz buna çok değer veriyoruz. Talas Müftülüğünün 3 sene önce buraya geldiğimdeki halini düşünüyorum ve şimdi bakıyorum yepyeni bir bina. İşte ben bunun altında dine verilen ihtimamı görüyorum. Belediyemize çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

İlçe Müftüsü Turgut Erhan ise, Kur'an kurslarının çok önemli bir işlev gördüğünü ifade ederek, binanın yenilenmesinden dolayı Başkan Rifat Yıldırım'a teşekkür etti.

Konuşmaların ve edilen duanın ardından protokol üyeleri kurdele keserek binada incelemelerde bulundu. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Talas Belediyesinden Müftülüğe Hizmet - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement