Talha ışığı gördü - Son Dakika
Güncel

Talha ışığı gördü

Talha ışığı gördü

İZMİR'de doğumsal katarakt nedeniyle görme engelli olarak dünyaya gelen ve yaşıtları gibi koşup oynayabilmek için hayırseverlerden destek bekleyen 11 yaşındaki Talha Kokdaş, özel bir göz hastanesinde geçirdiği ameliyatın ardından yeniden görmeye başladı.

04.07.2019 16:19  Güncelleme: 16:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İZMİR'de doğumsal katarakt nedeniyle görme engelli olarak dünyaya gelen ve yaşıtları gibi koşup oynayabilmek için hayırseverlerden destek bekleyen 11 yaşındaki Talha Kokdaş, özel bir göz hastanesinde geçirdiği ameliyatın ardından yeniden görmeye başladı. Sol gözünün zamanla yüzde 80'lik bir görüşe kavuşması beklenen Talha, şimdi çok sevdiği Fenerbahçe takımının maçına gideceği günü bekliyor.

İzmir'de yaşayan 4 çocuk annesi 45 yaşındaki Şükran Kokdaş'ın en küçük çocuğu Talha Kokdaş, geçirdiği ameliyatlara karşın sağ gözü ile hiç göremezken, sol gözü ile yüzde 20 oranında görebiliyordu. Ailesinin ameliyat masraflarını karşılayamaması ve doktorların da operasyonu riskli bulması nedeniyle ameliyat olamayan Talha'ya, DHA'nın bu konudaki haberinin ardından İzmir'deki özel bir göz hastanesi yardım eli uzattı. Göz hastanesinin yönetim kurulu başkanı Op. Dr. Mehmet Söyler, Talha'yı muayene edip, onun görmesini sağlayacak ameliyatı yapacağına söz verdi. 2 Temmuz Salı günü yapılan ameliyat yaklaşık 1 saat sürdü.

'BUNDAN SONRA KİMSEYE İHTİYACI OLMAYACAK'

Ameliyatın başarıyla tamamlandığını anlatan anne Şükran Kokdaş, ilk muayenelerinin yapıldığını ve her şeyin yolunda gittiğini dile getirdi. Talha'nın sağ gözü hiç görmezken, sol gözünün ise yüzde 20 gördüğünü belirten Kokdaş, "Çok şükür ameliyatı iyi geçti ve giderek iyileşmesi artacak. Tedavisi sürüyor. Dikişleri de alınınca çok daha iyi olacak. Doktorumuza minnettarız. Talha daha önce hep benimle gezmek zorundaydı. Ama artık kendisi herşeyi başaracak. Her yere kendi gitmek istiyor. Bundan sonra kimseye ihtiyacı olmayacak" dedi.

Kendisini çok iyi hissettiğini söyleyen Aşık Veysel Görme Engelliler Okulu 5'inci sınıf öğrencisi Talha Kokdaş ise, "Ben çok mutluyum. En kısa sürede kendi başıma parka gitmek istiyorum. Bisiklet ve paten sürmek istiyorum. İnşallah İstanbul'a, çok sevdiğim Fenerbahçe'nin maçını izlemeye de gidebilirim. Bugün hediye formalarım geldi. Beni iyileştiren herkese teşekkür ederim. Beni çok mutlu ettiniz" diye konuştu.

MERCEK DÜZELTİLDİ VE GÖZÜN ARKASI TEMİZLENDİ

Talha'yı muayene ettikten sonra, yeni eğitim- öğretim döneminde görme engelliler okuluna değil de ağabeyinin okuluna gidebileceğini söyleyen Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Mehmet Söyler, "Talha ağabeyi ile aynı okula gitmek istiyordu. Bunu gerçekleştireceğimize söz vermiştik. Mercekte aşağı doğru hareketlenme vardı. Cerrahi operasyonla hem merceği düzelttik, hem de gözün arka kısmını temizledik" dedi.

- İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Talha ışığı gördü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı
    03:18 Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı

    İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Tokat ve Yozgat illerinde meydana gelen deprem sonrası yapılan hasar tespitlerini açıkladı. Tokat'ta 3 ilçe, 30 köyde, 191 konutta, 84 ahırda, 7 camide ve bir fırında hasar tespit edilirken, Yozgat'ta ise bir ilçe, 7 köyde 94 konutta, 4 camide ve 3 ahırda ön hasar tespitleri yapıldı. Karaloğlu, vatandaşlara evlerini kullanmamaları konusunda uyarıda bulunarak, misafir etme imkanlarının olduğunu belirtti.

  • Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?
    03:09 Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?

    Geçen sene Android 14'ü yayınlayan Google, bu yıl ise Android 15 işletim sistemini kullanıma sunacak. Xiaomi 12 serisi (Xiaomi 12, Xiaomi 12 Pro, Xiaomi 12 Lite, Xiaomi 12S, Xiaomi 12S Pro, Xiaomi 12S Ultra, Xiaomi 12X) Android 15 güncellemesi alacak mı? İşte tüm bildiklerimiz...

  • Bolu'da eşi tarafından bıçaklanan kadın ve babası hayatını kaybetti
    03:03 Bolu'da eşi tarafından bıçaklanan kadın ve babası hayatını kaybetti

    Bolu'da Sağlık Mahallesi'nde bir apartmanda meydana gelen olayda, ev sahibi Turgut D. ve kızı Meltem Z. bıçaklanarak yaralandı. Turgut D. olay yerinde hayatını kaybederken, Meltem Z. ise hastanede yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Şüpheli Serkan Z. ise polis tarafından yakalandı.

  • Bolu'da damat, eşi ve kayınpederini bıçaklayarak öldürdü
    02:54 Bolu'da damat, eşi ve kayınpederini bıçaklayarak öldürdü

    Bolu'nun Sağlık Mahallesi'nde ailenin damadı, tartıştığı eşi ve 65 yaşındaki kayınpederini bıçaklayarak öldürdü. Olay yerinden kaçan şahıs yakalanarak gözaltına alındı. Damat, polis ekiplerinin takibi neticesinde kısa süre içerisinde yakalanarak gözaltına alındı.

  • Ankara'da Alkollü Sürücüden Trafik Kazası: 3 Kişi Yaralandı
    02:30 Ankara'da Alkollü Sürücüden Trafik Kazası: 3 Kişi Yaralandı

    Ankara'nın Sincan ilçesinde alkollü bir sürücü, trafik ışıklarında bekleyen araçlara arkadan çarptı. 3 aracın karıştığı kazada 3 kişi yaralandı. Olayın ardından kaza ile ilgili inceleme başlatıldı.

  • Uşak'ta Minibüs ile Hafif Ticari Araç Çarpıştı: Karı Koca Yaralandı
    02:26 Uşak'ta Minibüs ile Hafif Ticari Araç Çarpıştı: Karı Koca Yaralandı

    Uşak'ın Fatih Mahallesi'nde meydana gelen kazada, minibüs ile hafif ticari araç çarpıştı. Kazada karı koca yaralandı ve hastaneye kaldırıldı. Yaralıların durumu iyi olduğu belirtilirken, polis ekipleri kazayla ilgili soruşturma başlattı.


Advertisement