Taliban, 9 ve 10 yaşındaki iki çocuğun kafalarını keserek öldürdü - Son Dakika
Dünya

Taliban, 9 ve 10 yaşındaki iki çocuğun kafalarını keserek öldürdü

Taliban, 9 ve 10 yaşındaki iki çocuğun kafalarını keserek öldürdü

Afganistan'da kontrolü tamamen ele geçiren ve hükümetini kuran Taliban'la ilgili korkunç iddialara bir yenisi daha eklendi. Verdiği ılımlı mesajlara rağmen direniş gösteren sivilleri katlettiği öne sürülen Taliban militanlarının 9 ve 10 yaşındaki iki çocuğu kafalarını keserek öldürdüğü iddiası dünya gündemine bomba gibi düştü.

16.09.2021 11:38  Güncelleme: 11:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

20 yıl sonra yeniden iktidara gelen Taliban, bir süredir verdiği ılımlı mesajlara rağmen infaz haberleri ile gündeme gelmeye devam ediyor.

ÇOCUKLARI KAFALARINI KESEREK İNFAZ ETTİ

Taliban ile ilgili son iddia ülkede hala mahsur kalan Afgan müttefiklerini kurtarmak isteyen gönüllü bir kurtarma ekibinin parçası olan eski bir ABD Ordusu subayı olan Jean Marie Thrower'dan geldi. Thrower, Taliban militanlarının 9 ve 10 yaşındaki iki çocuğu infaz ettiğini iddia etti. New York Post'ta yer alan habere göre, Taliban çocukları kafalarını keserek infaz etti.

TEPKİLER SONRASI YÜZLERCE İNSAN ÜLKEDEN ÇIKTI

Kısa sürede tabiri caizse gündeme bomba gibi düşen iddia tepkilere neden oldu. Gelen son raporlara göre, Afganistan'dan çekilme sürecinde yüzlerce insan ülkeden çıktı. Ancak ABD ordusunun geri çekilmesinden sonra hala risk altındaki binlerce Afgan'ın ülkede kaldığı ve bu kişilerin risk altında olduğu belirtiliyor.

TALİBAN'IN AFGANİSTAN'A HAKİM OLMA SÜRECİ

ABD ile Taliban arasında Şubat 2020'de varılan barış anlaşması çerçevesinde bu yıl uluslararası güçlerin Afganistan'dan geri çekilme süreci başladı. Anlaşma, yabancı güçlere saldırılmamasını öngörürken Taliban'ın Afgan güvenlik güçlerine yönelik eylemlerine dair hüküm getirmedi.

Afgan hükümetiyle Doha'daki müzakereleri devam ettiren Taliban, eş zamanlı şekilde hazirandan bu yana şiddetli saldırılarla Afganistan'da birçok ilçeye, son bir ayda da vilayet merkezlerine hızla hakim oldu.

Başkent Kabil'i kuşatan Taliban, 15 Ağustos'ta Cumhurbaşkanı Eşref Gani'nin ülkeyi terk etmesinin ardından kenti çatışmasız şekilde kontrolüne aldı.

Son Dakika Dünya Taliban, 9 ve 10 yaşındaki iki çocuğun kafalarını keserek öldürdü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (8)

  • Hüseyin Ermurat: Nerde gördünüz Gine abd ye hizmet ediyorsunuz haber programlari ABD nin istediği haberler yapılıyor finaslaniyor neden ABD nin yetim biraktigi öldürdüğü insanları haber etmezsiniz sanki Taliban yaptı tek bunlar ajan 84 46 Yanıtla
  • Osman Berk: Hem allahuekber diyen hem de insan katleden birisi için ne düşünülür? Bilmeyenler tabiki de İslamiyet demekki işte böyleymiş diyecek...peki bu bir senaryo değil de nedir? İslamiyet'e kurulmus bir senaryo..bir de .ABD nin şimdiye kadar burnunu her yere sokma cüreti cesareti varken nasıl olur da Afganistandaki zulme dur diyemez ? Sanki gücü mu yok? Bu yaşananlar komplo senaryo hikaye...dünyanın düzeni huzuru hicbirseyi kalmad Rabb'im akibetimizi hayreylesin 115 12 Yanıtla
  • Hakan Hideaway: abd söluyosa bin kere düşünmek LAZIM çünkü amerikanın oldugu yerde fitne var savaş var kan var 87 13 Yanıtla
  • ELS AMED: taliban teröristlerin yüzde 70 eski abd askerlerinden oluşan bir birimdir.kafir bir topluluktan hiç merhamet gelirmi.Allahın laneti zalimlerin üstüne olsun. 65 17 Yanıtla
  • Rotasız Gassal: İslamiyet üzerine kurulan oyun ve tuzaklardan biri daha gözlerimizin önünde gerçekleşiyor ve bizim kralımız şahımız başkomutanımız sessiz 33 35 Yanıtla Volkan Emin: Bizim Kralimiz kim ki? 14 4
  • mesut özerden : böyle yaparak islam düşmanlarına hizmet ediyorlar. islamı dünyaya kötü tanıtıp islama en büyük zararı veren bu din düşmanlarını ALLAH kahru perişan eylesin 48 3 Yanıtla
  • İlker Kose: NEDEN? ÇOCUKLARA KIYILIRMI? 33 0 Yanıtla
  • İzmir'de 23 düzensiz göçmen kurtarıldı, 2 düzensiz göçmen yakalandı
    01:59 İzmir'de 23 düzensiz göçmen kurtarıldı, 2 düzensiz göçmen yakalandı

    İzmir'in Karaburun ve Çeşme ilçeleri açıklarında Sahil Güvenlik ekipleri tarafından 23 düzensiz göçmen kurtarıldı, 2 düzensiz göçmen ise yakalandı. Karaburun açıklarında Yunanistan unsurlarınca Türk kara sularına itilen can salında bulunan 3'ü çocuk 23 düzensiz göçmen kurtarıldı. Çeşme ilçesinde ise Sahil Güvenlik Mobil Radarı tarafından tespit edilen lastik bottaki 2 düzensiz göçmen ekiplerce yakalandı. Göçmenler, işlemlerinin ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim edildi.

  • İzmir'de Yunanistan unsurları tarafından Türk kara sularına itilen göçmenler kurtarıldı
    00:42 İzmir'de Yunanistan unsurları tarafından Türk kara sularına itilen göçmenler kurtarıldı

    İzmir'in Karaburun ilçesi açıklarında, Yunanistan unsurları tarafından Türk kara sularına itilen can salı içerisindeki 3'ü çocuk 23 düzensiz göçmen, Sahil Güvenlik ekipleri tarafından kurtarıldı. Yasa dışı yollarla yurt dışına çıkmak isteyen lastik bot içerisindeki 2 düzensiz göçmen ise yine Sahil Güvenlik ekipleri tarafından yakalandı. Kurtarılan göçmenler sağlık kontrolleri ve işlemlerinin ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğü Geri Gönderme Merkezine sevk edildi.

  • Lübnan Başbakanı Mikati, İtalya Başbakanı Meloni sandığı diplomatı öperek selamladı
    00:38 Lübnan Başbakanı Mikati, İtalya Başbakanı Meloni sandığı diplomatı öperek selamladı

    Lübnan Başbakanı Necip Mikati, ülkesine ziyaret gerçekleştiren İtalya Başbakanı Giorgia Meloni ve heyetini havalimanında karşıladı. İtalyan lideri uçağının önünde bekleyen Lübnan Başbakanı, Meloni yerine yanlışlıkla başka birini öptü. Gülümseten anlar kameralara yansıdı.

  • HRW: Rus güvenlik şirketi Wagner, Mali'de sivilleri hedef alıyor
    00:35 HRW: Rus güvenlik şirketi Wagner, Mali'de sivilleri hedef alıyor

    İnsan Hakları İzleme Örgütü (HRW), Rus güvenlik şirketi Wagner'in Aralık 2023'ten bu yana Mali ordusuyla sivilleri hedef aldığını öne sürdü. HRW tarafından yayınlanan raporda, Wagner'in Mali'de sivilleri hedef aldığına dikkat çekildi. Raporda, Aralık 2023'ten bu yana Rus güvenlik şirketi Wagner ile Mali ordusunun, ülkenin orta ve kuzey bölgelerinde aralarında çocukların da bulunduğu, çok sayıda sivilin ölümüne neden olduğu belirtildi.

  • Uluslararası Adalet Divanı, Gazze'de kıtlık başladığını belirtti
    23:30 Uluslararası Adalet Divanı, Gazze'de kıtlık başladığını belirtti

    Uluslararası Adalet Divanı, Gazze Şeridi'ndeki Filistinlilerin gıda ve diğer temel ihtiyaçlardan mahrum bırakılması nedeniyle artık bölgede kıtlık başladığını belirterek, İsrail'in engelsiz insani yardım konusunda gerekli ve etkin önlemleri bir an önce alması gerektiğine karar verdi. Mahkeme, İsrail'in BM ile koordineli bir biçimde Gazze'ye insani yardım konusunda gerekli ve etkili önlemleri bir an önce alması gerektiğini vurguladı.


Advertisement