Taliban Militanlarından Afganistan'ın Kunduz Vilayet Merkezine Saldırı - Son Dakika
Dünya

Taliban Militanlarından Afganistan'ın Kunduz Vilayet Merkezine Saldırı

Yüzlerce Taliban militanı ülkenin kuzeyinde bulunan Kunduz vilayetinin şehir merkezine yönelik üç farklı noktadan koordineli olarak şafak vakti başlattıkları saldırıda, bazı polis kontrol noktalarını ele geçirdi.

03.10.2016 16:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yüzlerce Taliban militanı ülkenin kuzeyinde bulunan Kunduz vilayetinin şehir merkezine yönelik üç farklı noktadan koordineli olarak şafak vakti başlattıkları saldırıda, bazı polis kontrol noktalarını ele geçirdi.

Kunduz İl Şura Vekili Eminullah Nebizade İHA'ya yaptığı açıklamada, "Durum çok kritik, şehrin bir kaç yerinde çatışmalar sürüyor" dedi. Afganistan Savunma Bakanı Sözcüsü General Devlet Veziri ise bölgede hava operasyonu düzenlendiğini söyleyerek "Düşmanı şehir dışına sürdük" diye konuştu.

Kunduz Valisi Esadullah Ömerhil, Taliban militanlarına karşı 200 komandosunun operasyon için hazırlandığını söyleyerek şehrin Taliban'ın eline düşmeyeceğini vurguladı. Afganistan içişleri bakanlığından yapılan yazılı açıklamada ise çatışmalarda 1 polisin hayatını kaybettiğini ve 4 polisin de yaralandığı ifade edildi.

Öte yandan, ülkenin güneyindeki Helmand kentinin Nawa ilçesi sabah saatlerinde Taliban'ın eline düşerken ilçede Polis Müdürü Ahmetşah Salim'in çıkan çatışmalarda hayatını kaybettiği öğrenildi. Olayla ilgili Helmand Vali Sözcüsü Ömer Zwak, "Nawa ilçesinin devlet teşkilatı henüz Afgan kuvvetlerince kontrol ediliyor" dedi. Nawa ilçesi, Helmand şehir merkezinin 25 kilometre güneyinde bulunmakta ve ülkenin en çok uyuşturucu imal edilen ilçelerinden biri olarak biliniyor. - KABİL

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Taliban Militanlarından Afganistan'ın Kunduz Vilayet Merkezine Saldırı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İran'a İsrail saldırısı sonrası petrol ve altın fiyatları yükseldi
    14:37 İran'a İsrail saldırısı sonrası petrol ve altın fiyatları yükseldi

    ABD’li yetkililerin bir İsrail füzesinin İran’ı vurduğunu açıklamasının ardından, petrol ve altın fiyatlarında yükseliş oldu. İsrail saldırısının haberi duyulunca, Brent ham petrolünün varil fiyatı 90 doların üzerine çıktı; daha sonra İran saldırının önemli olmadığını söyleyince biraz geriledi. Altının ons fiyatı bir ara rekora yaklaşırken, daha sonra 2400 doların altına düştü. Orta Doğu’daki gerilimin tırmanmasının petrol sevkiyatını aksatabileceğinden korkuluyor.

  • Erdoğan'dan İsrail'in İran misillemesine ilk yorum
    14:10 Erdoğan'dan İsrail'in İran misillemesine ilk yorum

    Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail-İran arasındaki gerilimle ilgili açıklamada bulundu. Erdoğan "İki taraf da farklı şeyler söylüyor, konuyla ilgili akla ziyan olmayan bir açıklama da yok, sahiplenme de yok" ifadelerini kullandı.


Advertisement