Talih Kuşu Filmi - Son Dakika
Güncel

Talih Kuşu Filmi

Talih Kuşu Filmi

Talih Kuşu filminin fragmanı, oyuncuları, resimleri ve tim bilgileri. Talih Kuşu filminin oynadığı sinemalar ve seanslar.

10.07.2011 23:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eşi, çocukları ve kaynanası ile yoksul bir yaşam sürdüren Osman (Kemal Sunal), geçimini hamallık yaparak temin etmektedir. Mahalle esnafına ve evsahibine borcu dağ gibi birikmiştir. Eşi Leman (Yasemin Yalçın) ve kaynanası (Nevzat Okçugil) tarafından da sürekli aşağılanması cabası!.. Birgün mahallenin biletçisi Şakir (Şemsi İnkaya) ona zorla bir piyango bileti satar. Osman bileti bir yere saklar ama nereye sakladığını unutur.

Osman büyük ikramiyenin Şakir’in sattığı biletlerden birine çıktığını öğrenir ve kendisinin sanarak büyük bir sevince kapılır. Tabii çevredeki esnaf, patronu ve ailesi de bu sevince ortak (!) olmakta asla gecikmezler. Eve erzak, borç para, yeni eşya yağmaya başlar. Osman bu aşırı ilgiden çok mutludur ama, biletin yerini bulamadığını kimseye anlatamaz. Hatta patronu bile milyonların hatırına Osman’ı ortak yapar. Akrabaları çoğalır. Yer altı dünyası ve dolandırıcıların gözünde bile artık o, “kaz gelecek yerden esirgenmeyen tavuk” tur...içmemeye kararlıdır…

Yönetmen: Kartal Tibet

Senaryo: Erdoğan Tünaş

Oyuncular: Turgut Özatay, Şemsi İnkaya, Yasemin Yalçın, Bülent Kayabaş, Kemal Sunal

Filmin Türü: Komedi

Orijinal Adı: Talih Kuşu

Yapımcı Firma: Erler Film

Yapım Yılı: 1989

Yapım Ülkesi: Türkiye

Filmin Süresi: 104 dk.

Son Dakika Güncel Talih Kuşu Filmi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement