Talisca'nın İngiltere'ye Transferi ''Yabancı Futbolcu Kotasına'' Takıldı - Son Dakika
Spor

Talisca'nın İngiltere'ye Transferi ''Yabancı Futbolcu Kotasına'' Takıldı

Manchester United, transfer etmek istediği Beşiktaşlı Talisca'yı ''Yabancı futbolcu kotasına'' takıldığı için transfer edemiyor.

29.04.2017 08:58  Güncelleme: 10:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Benfica'dan 25 milyon Euro'luk satın alma opsiyonuyla 2 seneliğine kiralanan ancak sözleşmesinde, ''Bu teklif başka takımdan gelirse Benfica'nın satma hakkı var'' maddesi bulunan Talisca'nın İngiltere yolunu tutabileceği iddiası gerçek çıkmadı.

YABANCI FUTBOLCU KOTASINA TAKILDI

Beşiktaşlı Talisca'nın İngiliz devi Manchester United'a transfer olacağı konuşuluyordu fakat Sambacı'nın, İngiltere Futbol Federasyonu'nun uyguladığı, ''Yabancı futbolcu kotasına'' takıldığı öğrenildi. Premier Lig'de uygulanan kural sebebiyle yabancı futbolcular, ülke milli takımlarında yer almak zorunda. Ancak bu durum bile transfer için yeterli olmuyor. Bir oyuncunun, Ada yolunu tutabilmesi için ülkesinin milli takımında FIFA sıralamasındaki yerine göre belli oranda forma giymesi gerekiyor.

MİLLİ TAKIMA ÇAĞRILMAYINCA İNGİLTERE HAYALLERİ SUYA DÜŞTÜ

Talisca, Brezilya Milli Takımı'nda görev yapamadığı için ''Yabancı futbolcu kotasına'' takılıyor, bu yüzden Brezilyalı oyuncunun İngiltere'ye transferi gerçekleşmiyor. Benfica, başka bir ülkeden oyuncusu Talisca için astronomik bir teklif almazsa Brezilyalı oyuncu 2017-2018 sezonunda siyah-beyazlı formayı giymeye devam edicek.

Talisca\'nın İngiltere\'ye Transferi \'\'Yabancı Futbolcu Kotasına\'\' Takıldı

Son Dakika Spor Talisca'nın İngiltere'ye Transferi ''Yabancı Futbolcu Kotasına'' Takıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement