Tam kapanma sürecinin ardından normalleşmeye geçildi! İşte yeni dönemde marketlerin mesai saatleri - Son Dakika
Ekonomi

Tam kapanma sürecinin ardından normalleşmeye geçildi! İşte yeni dönemde marketlerin mesai saatleri

Koronavirüs salgını nedeniyle 17 gün boyunca süren tam kapanma bu sabah sona erdi ve 'kademeli normalleşme' sürecine geçildi. Konuyla ilgili kafa karışıklıklarını gidermek isteyen İçişleri Bakanlığı, yeni bir genelge yayımladı. Genelgeye göre, "kademeli normalleşme" sürecinde marketler hafta sonu 10.00-17.00 saatleri arasında hizmet verecek. Hafta içi mesai saatlerine ilişkin bir açıklama yapılmazken, marketlerin hafta içi 09.00-20.00 saatleri arasında açık olması bekleniyor.

17.05.2021 15:25  Güncelleme: 16:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

29 Nisan'da başlayan tam kapanma dönemi bu sabah 05.00'te sona erdi. Kademli normalleşmenin ilk aşaması 1 Haziran'da bitiyor ancak sonrasında da Türkiye Covid-19 önlemleriyle yaşamaya devam edecek. İçişleri Bakanlığı, kafa karışıklığını engellemek amacıyla dün, 17 Mayıs 2021 sabah 05.00'ten itibaren uygulanacak kademeli normalleşme tedbirlerine ilişkin genelgeyi açıkladı.

İçişleri Bakanlığı tarafından hazırlanan kademeli normalleşme genelgesine göre market çalışma saatleri yeniden düzenlendi. Kısıtlamaların bitmesiyle başlayan normalleşme sürecinde manav, kasap, pazar yerleri gibi yerler sokağa çıkma yasağında belli saatlerde çalışacak. Yayınlanan genelge kapsamında hafta sonu ve hafta içi sokağa çıkma yasağında market çalışma durumu belli oldu.

MARKETLERİN MESAİ SAATLERİ NASIL OLACAK?

Marketler hafta içi ve hafta sonu açık olacak. Kademeli normalleşme sürecinde marketlerin hafta içi çalışma saatleri belirtilmedi. Sokağa çıkma yasağının başlama saati olan 21.00'dan önce marketlerin kapanması öngörülüyor.

Marketlerin pazartesi- salı- çarşamba- perşembe ve cuma günleri 09.00- 20.00 arasında hizmet vermesi bekleniyor. Hafta sonu ise marketler 10.00-17.00 arasında açık olacak.

Yayınlanan genelgede günde binlerce ziyaretçisi olan marketler ve semt pazarları için şu ifadelere yer verildi:

"Tam gün sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak cumartesi-pazar günlerinde bakkal, market, manav, kasap, kuruyemişçi ve tatlıcılar 10.00-17.00 saatleri arasında faaliyet gösterebilecek, vatandaşlarımız zorunlu ihtiyaçlarının karşılanması ile sınırlı olmak ve araç kullanmamak şartıyla (engelli vatandaşlarımız hariç) ikametlerine en yakın bakkal, market, manav, kasap, kuruyemişçi ve tatlıcılara gidip gelebilecektir. Sokağa çıkma kısıtlaması uygulanan süre ve günlerde ekmek üretiminin yapıldığı fırın ve/veya unlu mamul ruhsatlı iş yerleri ile bu iş yerlerinin sadece ekmek satan bayileri (sadece ekmek ve unlu mamul satışı için) açık olacaktır."

ZORUNLU İHTİYAÇ DIŞINDAKİ ÜRÜNLER HAFTA SONU SATILAMAYACAK

Genelgede marketlerde zorunlu temel ihtiyaçlar kapsamındaki ürünler dışındaki ürünlerin satışına tam gün sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak olan hafta sonlarında da izin verilmeyeceği belirtildi.

PAZARLAR HAFTA İÇİ KURULACAK

Pazaryerleri hafta içi günlerde 07.00-19.00 saatleri arasında faaliyet gösterebilecek, hafta sonları ise pazaryerleri kurulmayacak.

ONLINE MARKET VE YEMEK SİPARİŞİ 07.00-00.00 ARASI

İçişleri Bakanlığı kademeli normalleşme genelgesine göre online market ve yemek sipariş firmaları, hafta içi ve hafta sonu 07.00-24.00 saatleri arasında evlere/adrese servis şeklinde çalışabilecek.

Tam kapanma sürecinin ardından normalleşmeye geçildi! İşte yeni dönemde marketlerin mesai saatleri

Son Dakika Ekonomi Tam kapanma sürecinin ardından normalleşmeye geçildi! İşte yeni dönemde marketlerin mesai saatleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (8)

  • market mağdurları: hiç düşünmeyin 1 bucuk senedir bu market calısanları nasıl gidip geliyolar bu yoğunluklarla nasıl baş ediyolar pskolojimiz bozuldu insanları canavar gibi görüyoruz yazık ya 15 5 Yanıtla
  • Cihan tasoglu: Marketler kapanmadigi sürece hiçbir zaman tam kapanma olmaz.tam kapanma olmadıkça da bu hastalık asla bitmez. 7 4 Yanıtla
  • Market köleleri: Kapanma var dedikleri halde kapanma diye birşey yoktu açıkçası, markete gelen giden ihtiyaç dışı ürünler almak istiyordu sürekli insanalr ihtiyaç almaya değil gezmeye geliyor sadece bu yüzden de yoğunluk oluyor hep gerçekten yazık 10 0 Yanıtla
  • HÜLYA arga: Artık yazık diyorum bu büyük zincir marketler her yerde gerçekten bu küçük esnaflar çok zor durumda büyük marketleri kapatsınlar hafta sonları pazarcılar bile para kazanmaz oldu pazar ciliga bile başladılar zincir marketler kimse sesini bile çıkaramıyor ben insanligimdan utanir olduldum iç çamaşır satıyorlar bütün esnaf kepenk kapatiyor onlara gun doğuyor 6 2 Yanıtla
  • Müfit Güngör: Hala şu tuhaf durumu anlamış değilim. Marketler her gün binlerce müşteri ağırlarken market çalışanlarına aşı önceliği verilmiyor. 5 2 Yanıtla
  • Kutbettin Soylar : İnsanlarımızın temel ihtiyaçları dışı da fert olarak kalabalıklara karışmaması halide Kendileri ne düşen 0 0 Yanıtla
  • Kutbettin Soylar : İnsanlarımızın temel ihtiyaçlarını temin etmeleri dışında kişi olarak kurallara uyulması halinde Allah'ın izni ile hep birlikte bu musibettten kurtuluruz Aksi hareket ettiğimizde alınan önlemler havada kalmış olur Vaka ve vefat sayıları malesef artar 0 0 Yanıtla
  • Erol ferah: 3 harfliler her yerde mantar gibi türedi. Ufak esnaf iyice tükendi. Ticaret Bakanlıgının bu işe acil el koyması lazım 0 0 Yanıtla
  • Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası Yönetimi Belediye Başkanlarını Tebrik Etti
    10:16 Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası Yönetimi Belediye Başkanlarını Tebrik Etti

    Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Yönetimi, 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimi'nde seçilen belediye başkanlarına tebrik ziyaretinde bulundu. ETSO Yönetimi, Aziziye Belediye Başkanı Emrullah Akpunar, Palandöken Belediye Başkanı Av. Muhammet Sunar ve Yakutiye Belediye Başkanı Dr. Mahmut Uçar'ı makamlarında ziyaret ederek başarı dileklerini iletti.

  • Türkiye Hazır Giyim Sektörü Dünya Liderliğine Oynayabilir
    10:14 Türkiye Hazır Giyim Sektörü Dünya Liderliğine Oynayabilir

    Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi Sanayici ve İş İnsanları Derneği (DOSABSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Nilüfer Çevikel, Türkiye'nin katma değeri yüksek ürünlerle marka olarak dünya liderliğine oynayabilecek durumda olduğunu belirtti. Hazır giyim ve tekstil sektöründe yaşanan düşüşe rağmen Avrupalı sektör temsilcilerinin Türkiye'ye yeniden 'yeşil ışık' yakması, sektöre umut verdi. Çevikel, Türkiye'nin artık ucuz değil, katma değeri yüksek marka üretmesi gerektiğini vurguladı ve Türk tekstil sektörünün dönüm noktasında olduğunu ifade etti.

  • Kütahya'da Hibeli Nohut Üretimi Projesi Başladı
    10:12 Kütahya'da Hibeli Nohut Üretimi Projesi Başladı

    Kütahya'nın Eskiyüreğil ve Eynegazi köylerinde yürütülen 'Sözleşmeli Nohut Üretimini Yaygınlaştırma' projesi kapsamında üreticilere yüzde 75 hibeli nohut tohumları dağıtılmaya başlandı. Proje kapsamında toplamda 43 üreticiye bin 30 dekar alanda 12 bin 875 kilogram nohut tohumu ve tamamı hibe olan 52 litre Fungusit ilacı temin edildi. İl Tarım ve Orman Müdürü Emre Yeniay, nohut ekimi esnasında üreticilere bilgiler vererek sorunlar ve çözümleri hakkında fikir alışverişinde bulundu.

  • Sarıgöl'de Üzüm Bağlarında Salkım Güvesi İle Mücadele Başladı
    10:10 Sarıgöl'de Üzüm Bağlarında Salkım Güvesi İle Mücadele Başladı

    Sarıgöl İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, üzüm bağlarında rekolte kaybına yol açan 'Salkım güvesi' zararlısına karşı 'Japon Tuzağı' adı verilen feromon tel ve kapsül uygulama zamanının başladığını üreticilere hatırlattı. Üreticilere devlet desteği de sağlanmaktadır.

  • Merkez Bankası'nın yıl sonu dolar beklentisi 40,01 lira, enflasyon beklentisi ise yüzde 44,16 oldu
    10:06 Merkez Bankası'nın yıl sonu dolar beklentisi 40,01 lira, enflasyon beklentisi ise yüzde 44,16 oldu

    Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası nisan ayı Piyasa Katılımcıları Anketi'ni yayımladı. yıl sonu dolar beklentisi 40,01 lira, enflasyon beklentisi ise yüzde 44,16 oldu.

  • Düzce'de çiftçilere hibe desteği imkanları anlatıldı
    10:05 Düzce'de çiftçilere hibe desteği imkanları anlatıldı

    Tarımsal ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) tarafından Düzce'de çiftçilere hibe desteği imkanları hakkında bilgi verildi. IPARD III programı ile tarım sektöründe ek destek sağlanacak ve toplamda 786 milyon Avro hibe desteği sağlanacak. Düzce'nin bu programdan fayda sağlayacağı belirtildi.

  • Tortum Ekşi Pestili coğrafi işaretli ürün oldu
    10:02 Tortum Ekşi Pestili coğrafi işaretli ürün oldu

    Erzurum'un Tortum ilçesine ait kızılcıklardan üretilen Tortum Ekşi Pestili, TÜRKPATENT tarafından coğrafi işaretli ürün olarak tescillendi. Şeker ve renklendirici içermeyen pestil, sadece su ve kızılcık kullanılarak doğal yöntemlerle üretiliyor.


Advertisement