Tamer Hassan Türkiye'ye Geliyor - Son Dakika
Kültür Sanat

Tamer Hassan Türkiye'ye Geliyor

Tamer Hassan Türkiye\'ye Geliyor

Dünyanın konuştuğu Türk asıllı ünlü aktör Tamer Hassan Türkiye'ye geliyor.

29.02.2012 09:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hollywood ve İngiltere'de 40'ı aşkın film ve dizide oynayan, kısa süre önce kariyerine yönetmenlik ve senaristliği de ekleyen, dünyanın konuştuğu Türk asıllı ünlü aktör Tamer Hassan Türkiye'ye geliyor...

İngiltere'de başladığı oyunculuk kariyerine Hollywood'da devam eden Tamer Hassan; Richard Gere, Morgan Freeman, Jet Lee, Martin Sheen, Val Kilmer, 50Cent, Orlando Bloom, Naomi Watts ve Daniel Craig gibi birçok ünlü oyuncuyla aynı filmde rol aldı.

Oyunculuğa 2002 yılında başlayan Tamer Hassan, 2004 yılında dünyada kısa sürede popüler hale gelen Footbool Factory'de Fred rolüyle üne kavuştu. Daha sonra Orlando Bloom la oynadığı Calcium Kid, Daniel Craig ile oynadığı Layer Cake, Jet Lee ve Morgan Freeman'la ile oynadığı Unleashed gibi ünlü sinema filmlerinde ard arda oynayarak kısa sürede Hollywood'un aranan oyuncuları arasına girdi. Amerika basını özellikle Tamer Hassan'ı Al Pacino'nun ünlü filmi Scarface de canlandırdığı Tony Montana karakterine benzetmesiyle aranan bir karakter oyuncusu oldu.

Antonio Banderas'a olan benzerliğiyle de dikkat çeken ünlü oyuncu son olarak önümüzdeki günlerde Türkiye'de vizyona girecek olan The Double adlı filmde Richard Gere ve Martin Sheen ile kamera karşısına geçti.

Birçok TV dizisinde de rol alan Tamer Hassan, Hannibal, Red Faction, The Bill, Murder City gibi dizilerin yanı sıra ülkemizde de ilgiyle izlenen NCIS gibi dizilerde rol aldı. Özellikle diziler de Türk isimlerini kullanmaya çalışan oyuncu, bazı filmlerde Türkçe dialoglara yer veriyor.

TAMER HASSAN; "ÜLKEMDE DE SİNEMA SEKTÖRÜNE KATKIDA BULUNMAK İSTERİM"...

Geçtiğimiz günlerde Londra'da kendisiyle röportaj yapmaya gelen Saba Tümer'in sorularını cevaplayan oyuncu, Türkiye'de son dönemlerde yapılan sinema filmlerini çoğaldığını ama istenirse dünya capında filmler yapılabileceğini belirtti. Oyuncu kısa süre sonra Türkiye'ye gelmek istediğini belirtiyor.

Her fırsatta yurtdışında Türkleri temsil ettiğini ve Türkiye'yi tanıttığını belirten oyuncu, Türkiye'de ki izleyicilerin filmlerini seyretmesine rağmen kendisinin Türk olduğunu bilmemelerine üzüldüğünü belirtiyor.

"TÜRK SİNEMASINDA CEM YILMAZ'I, TV DİZİLERİNDEN İSE KURTLAR VADİSİ'Nİ TAKİP EDİYORUM"

Uzun yıllar Amerika'da yaşamasına rağmen Türkiye'de ki sektörü takip eden oyuncu, Cem Yılmaz'ın yaptığı filmleri çok beğendiğini belirtiyor. TV dizisi olarak Kurtlar Vadisini bildiğini ve çok beğendiğini elinden geldiğince takip ettiğini söylüyor.

Türk Sinema sektörü için projeleri olduğunu söyleyen oyuncu önümzde ki günlerde Türkiye'ye geliyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kültür Sanat Tamer Hassan Türkiye'ye Geliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement