Tanğlay ve Yardım'ın Ramazan Mesajı - Son Dakika
Güncel

Tanğlay ve Yardım'ın Ramazan Mesajı

Bitlis Belediye Başkanı Nesrullah Tanğlay ve Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) Rektörü Prof. Dr. Erdal Necip Yardım, ramazan ayı dolayısıyla mesaj yayımladı.

07.05.2019 10:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bitlis Belediye Başkanı Nesrullah Tanğlay ve Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) Rektörü Prof. Dr. Erdal Necip Yardım, ramazan ayı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Tanğlay, mesajında, ramazan ayının bir ibadet mevsimi olmanın yanında kültür ve medeniyetin izlerini taşıyan, gönülleri coşturan, ufku açan, sabır, kanaat, merhamet, cömertlik ve iyilik zamanı olduğunu belirtti.

Allah'a olan kulluk şuurunun ramazanda derinden hissedildiğini kaydeden Tanğlay, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Ramazan, kırgınlık ve dargınlıkların unutulduğu, milli birlik ve beraberliğin pekiştiği bir aydır. Ruhumuzu ve bedenimizi terbiye edeceğimiz, rahmet ve mağfiret ayı olan ramazanda iki olanın birisini, bütün olanın yarısını vermeyi, gülümsemenin sadaka olduğunu, güçsüze yardım etmeyi, küçüğü sevip büyüğü saymayı, kimsesize el uzatıp sahip çıkmayı, görmeyenin gözü, tutamayanın eli, konuşamayanın dili olmayı ve her şeyden önemlisi sevgi, hoşgörü, şefkat, iyilik dolu ve merhametli olmayı öğreneceğiz. 'Komşusu aç iken tok yatan bizden değildir' ve 'Tebessüm sadakadır' hadis-i şeriflerini daha iyi idrak edeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle mübarek ramazan ayının ilimize, ülkemize ve İslam alemine hayırlar getirmesini diliyorum."

Rektör Yardım ise kardeşlik ve sevgi bağlarını güçlendiren, maneviyatın, birlik ve beraberliğin asıl manasını bulduğu kutsal ve bereketli bir zaman dilimi olan mübarek ramazan ayını idrak etmenin huzurunu ve mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, "İnsani ve ahlaki değerlerin zirveye çıktığı bu ay vesilesiyle yapılacak tüm ibadetlerin makbul olması temennisiyle İslam ümmetinin, aziz milletimizin, Bitlislilerin ve Bitlis Eren Üniversitesi ailesinin mübarek ramazan ayını tebrik ediyorum." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Tanğlay ve Yardım'ın Ramazan Mesajı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement