Tanju Okan Ölümünün 18. Yılında Urla'da Anıldı - Son Dakika
Yerel

Tanju Okan Ölümünün 18. Yılında Urla'da Anıldı

Tanju Okan Ölümünün 18. Yılında Urla\'da Anıldı

Dünyaca ünlü ses sanatçısı Tanju Okan aramızdan ayrılışının 18. yılında çok sevdiği Urla’da anıldı.

23.05.2014 17:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dünyaca ünlü ses sanatçısı Tanju Okan aramızdan ayrılışının 18. yılında çok sevdiği Urla'da anıldı. Urla Belediyesi ve İzmir'i Sevenler Platformu'nun işbirliği ile düzenlenen anma törenine Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar başta olmak üzere Okan dostları katıldılar.

İskele Mezarlığı'nda sanatçının kabri başında duaların okunmasıyla başlayan anma töreni Urla Belediyesi tarafından 2000 yılında sanatçının anısına yaptırılan heykelin bulunduğu Tanju Okan Parkı'nda devam etti.

İzmir'i Sevenler Platformu Başkanı Sancar Maruflu, "Tanju Okan'ın yaşatılmasında büyük katkıları olan herkese huzurlarınızda bir kez daha teşekkür ediyorum. Dünya çapında bir sanatçı olan Tanju Okan'ın adının Urla ile anılması büyük bir kıvançtır. Sanatçının evinin alınarak müze yapılmasını istiyoruz, hatta Urla'da bir Tanju Okan akademisi de açılabilir. Tanju Okan'ın Dünya sanatçısı olduğunu onu hiçbir zaman unutmadık unutturmayacağız "dedi.

Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, "Ben Urlalıyım çocukluğumuz hep Tanju Okan'ın şarkılarını dinleyerek geçti. Çeşmealtında oturuyorduk, evinin önünden geçerken oradamı diye bakardık. Tanju Okan Urla ile bütünleşmiş bir sanatçıdır.Onu anmak için buraya gelen herkese teşekkür ederim." dedi.

Tanju Okan Parkı'nda düzenlenen anma töreninde Tanju Okan dostları anılarını paylaşarak Tanju Okan'ın her şeyiyle özgün bir sanatçı ve insan olduğunu vurgulayarak halen sanatçının yerinin doldurulamadığı dile getirildi.Maruf Sancaklı her yıl olduğu gibi bu yılda Belediye Başkanına kocaman bir nazar boncuğu hediye etti.

Tanju Okan anısına döktürülen lokma dağıtıldı. Parkta bulunan heykeline karanfiller bırakıldı. İskele Tanju Okan parkındaki Denizaltı Kafe'de çay ikramı ile anma proğramı sona erdi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tanju Okan Ölümünün 18. Yılında Urla'da Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement