Tanju Okan Parkı Sil Baştan - Son Dakika
Güncel

Tanju Okan Parkı Sil Baştan

Tanju Okan Parkı Sil Baştan

Urla’da yaşayan ve adı kentle özdeşleyen merhum sanatçı Tanju Okan’ın adını taşıyan bark sil baştan yapılacak.

21.12.2017 10:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Urla'da yaşayan ve adı kentle özdeşleyen merhum sanatçı Tanju Okan'ın adını taşıyan bark sil baştan yapılacak. Besteci ve aranjör Garo Mafyan'ın da danışmanlığında hazırlanan tematik projenin görsellerini Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, sanatçı Tanju Okan'ın halen mezarının da bulunduğu İskele Mahallesi Muhtarı başta olmaz üzere bölge esnafı ile paylaştı.

Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, İskele Mahallesinde bölge esnafıyla buluştu. Mahalle muhtarı Yeşim Temiztepe, CHP Urla İlçe Başkanı Hakan Özbadur, belediye meclis üyeleri Ertan Certel ve Selçuk Balkan'ın yanı sıra belediye başkan yardımcıları Hüseyin Özdemir ve Ziya Çamsarılıoğlu'nun da katıldığı toplantıda, istekleri dinleyen Başkan Uyar, kısa sürede hayata geçirmeyi planladıkları çalışmaları anlattı.

Urla'nın özellikle hafta sonları uğrak noktası olan İskele Mahallesine Urla Belediyesi tarafından üç önemli eser kazandırılacağını açıklayan Başkan Sibel Uyar, Tanju Okan Parkının, tematik anlayışla sil baştan yapılacağını söyledi. Aynı bölgede bir spor tesisi kazandırılacak, pazaryeri ise çok amaçlı şekilde yapılacak.

Urla İskele'de yaşayan ve burada toprağa verilen ünlü sanatçı Tanju Okan adına bölgede yapılan parkın yeni baştan oluşturulacağını belirten Uyar, buna ilişkin projenin görsellerini de esnafla paylaştı.

Başkan Uyar, tematik bir anlayışın uygulanacağı parkın ortasından geçen yolda sanatçının eserlerinin adının yazılacağı ve ışıklandırılıp, gece güzel bir görüntü sağlanacağını söyledi. Uyar ayrıca; Okan'ın eserlerinin müzik sistemi ile çalınacağı parkta Tanju Okan heykeli çevresinde de gösteri sanatlarının yapılabileceği küçük sahne yer alacağını kaydetti. Küçük bir amfi tiyatronun da bulunacağı Tanju Okan Parkında bölgeye hareket getirecek etkinliklerin yapılacağını da belirten Uyar, alanın denizle buluştuğu noktaya da yüzer bir iskele yapılacağını da kaydetti.

Tanju Okan Parkına yakın bölgede bir spor alanı da projelendirildiğini belirten Başkan Uyar, bu çalışmalar ile ilgili Koruma Kurulundan ön onay alındığını bölgenin SİT alanları dahilinde olması sebebiyle nihai izinler ile birlikte yapımın başlayacağını söyledi. Spor alanında iki adet tenis kortu, iki adet basketbol sahası ile bir kafeteryanın bulunacağını belirten Uyar, alanın ortasında bir palmiye havuzu ve çevresinde bisiklet yolu olacağını anlattı.

Pazaryeri de yapılacak

İskele'nin yıllardır hizmet veren pazaryerinin çatısının da kapatılacağını ve burada pazar kurulduğu günlerin dışında etkinliklere de açık olacağını kaydeden Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, belediye meclisinin gerekli kararları aldığını, bölgenin tümüne 2-2,5 yıl içinde doğalgazın gelmiş olacağını da ifade etti. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Tanju Okan Parkı Sil Baştan - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Türkiye'den 9. İyilik Gemisi ile Gazze'ye 3 bin 774 ton insani yardım malzemesi ulaştı
    00:23 Türkiye'den 9. İyilik Gemisi ile Gazze'ye 3 bin 774 ton insani yardım malzemesi ulaştı

    Türk Kızılay tarafından temin edilen gıda, bebek malzemeleri ve diğer ihtiyaç malzemeleriyle yola çıkan 9. İyilik Gemisi, Mısır'ın El-Ariş Limanı açıklarına ulaştı. Gemide bulunan 3 bin 774 ton insani yardım malzemesi, Gazze'ye taşınmak üzere tırlara yüklenecek.

  • Manisa Selendi'de Okul Servisi ile Kamyonet Çarpıştı: 9 Öğrenci Yaralandı
    00:19 Manisa Selendi'de Okul Servisi ile Kamyonet Çarpıştı: 9 Öğrenci Yaralandı

    Manisa'nın Selendi ilçesinde meydana gelen trafik kazasında okul servisi ile kapalı kasa kamyonet çarpıştı. Kazada 9 öğrenci hafif şekilde yaralanırken Selendi Kaymakamı Halil İbrahim Okumuş, öğrencileri hastanede ziyaret etti. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

  • Tokat'ın Sulusaray ilçesinde 5,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi
    23:58 Tokat'ın Sulusaray ilçesinde 5,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde saat 18.11'de 5,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem çevre illerden de hissedildi. AFAD ve diğer kurumlar çalışmalara devam ediyor. Can kaybı yaşanmazken, bazı binalarda hasar oluştu. Vatandaşlar açık alanlarda bekliyor. İçme suyu konusunda uyarı yapıldı.

  • 23. Afyonkarahisar Klasik Müzik Festivali'nde Suk Dörtlüsü Quartet Sahne Aldı
    23:48 23. Afyonkarahisar Klasik Müzik Festivali'nde Suk Dörtlüsü Quartet Sahne Aldı

    Hüseyin Başkadem'in yönettiği 23. Afyonkarahisar Klasik Müzik Festivali'nin ikinci gününde, Suk Dörtlüsü Quartet sahne aldı. Prag Sahne Sanatları Akademisi'nden gelen sanatçılar, çello, viyola ve keman enstrümanlarıyla seçkin eserlerini seslendirdi. Başkadem, konserde yaptığı konuşmada, dünyada keman ailesinden 4 enstrümanı bir arada çalabilen çok az grubun olduğunu belirtti ve Suk Dörtlüsü Quartet'in festivale üçüncü kez katıldığını söyledi.

  • Bolu Belediye Meclisi, Gölcük Tabiat Parkı'ndaki yapıların kiralanması maddesini komisyona iade etti
    23:43 Bolu Belediye Meclisi, Gölcük Tabiat Parkı'ndaki yapıların kiralanması maddesini komisyona iade etti

    Bolu Belediye Meclisi'nde yapılan toplantıda, Gölcük Tabiat Parkı'ndaki yapıların kiralanması konusu görüşüldü. Gölcük Platformu üyeleri, bungalovların kullanımına karşı çıkarak protesto gerçekleştirdi. Belediye Başkanı Tanju Özcan, maddenin komisyona iade edileceğini açıkladı.

  • Bosna Hersek'te Srebrenitsa Soykırımı İnkar Edildi
    23:38 Bosna Hersek'te Srebrenitsa Soykırımı İnkar Edildi

    Bosna Hersek'in Sırp Cumhuriyeti'nde düzenlenen gösteride binlerce Bosnalı Sırp, Srebrenitsa soykırımının inkar edildiği bir protestoya katıldı. Gösteride RS Başkanı Milorad Dodik ve diğer önemli Sırp yetkililer konuşma yaptı. Dodik, Srebrenitsa'da yaşananların savaş sonucu işlenen bir suç olduğunu ancak soykırım olmadığını savundu. RS hükümeti, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda görüşülecek olan Srebrenitsa Soykırımı Anma Günü karar taslağına tepki olarak bu gösteriyi düzenledi.


Advertisement