Tankut Öktem'in Yarım Kalan Eserleri Tamamlanıyor - Son Dakika
Güncel

Tankut Öktem'in Yarım Kalan Eserleri Tamamlanıyor

İstanbul'da 6 Aralıkta Geçirdiği Trafik Kazasında Hayatını Kaybeden 'Devlet Sanatçısı' Unvanlı Ünlü Heykeltıraş Tankut Öktem'in Mirasına Kızları Sahip Çıktı.

28.01.2008 11:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul'da 6 Aralıkta geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden ''Devlet Sanatçısı'' unvanlı ünlü heykeltıraş Tankut Öktem'in mirasına kızları sahip çıktı.

Öktem'in İstanbul'da yaşayan kızları heykeltıraş Oylum Öktem İşözen ve mimar Pınar Öktem Doğan, babalarının Bursa'nın Gemlik ilçesine bağlı Küçükkumla beldesinde bulunan atölyesine, çalışanlarına ve ortada kalan hayvanlarına kol kanat gerdi.

Ünlü heykeltıraşın ölümüyle ''Ustasız'' kalan, acı olayın üzüntüsünü üzerlerinden atamadan atölyeye ve yarım kalan eserlere ne olacağı kaygısına düşen çalışanlar, Öktem'in kızlarının ''Babamız yaşıyormuş gibi çalışmanıza devam edin'' sözleriyle yeniden işe koyuldu.

İki kardeşin öncülüğünde Burhaniye Belediyesi'nin siparişi olan ''İlk Şehit-Uludağlı Recep'', KKTC'de Türklerle Rumların bir arada yaşadıkları Dipkarpaz beldesi için yaptırılan ''Atlı Atatürk'' anıtlarını tamamlayarak teslim eden atölye çalışanları, Öktem'in kendisi gibi trafik kazasında hayatını kaybeden şarkıcı Barış Akarsu'nun anısına yaptığı heykel ile Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nın bahçesine konulacak ''Üç Mehmetçik'' anıtını tamamladı.

Öktem'in en son çalıştığı eserler arasında bulunan, ''Tarihe Saygı Projesi'' kapsamında, Çanakkale Deniz Zaferi'nin 93. yıldönümü olan 18 Martta Çanakkale'nin Eceabat ilçesinde açılacak parkın içine yaptırılan ''Tarihe Saygı Heykeli''nin tamamlanması için de atölyede hummalı bir çalışma yürütülüyor. Atölye çalışanları bu heykelin ardından Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nca sipariş edilen rölyefin çalışmalarına başlayacak.

Babasıyla birlikte geçirdiği kazada yaralanan ve sağlığına kavuşan Pınar Öktem Doğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ''Babamın çalışmalarını devam ettirmek, onu yaşatmak, atölyenin devamını sağlamak ve heykellerini, onun misyonuyla yerlerine yerleştirmek bizim görevimiz'' dedi.

Doğan, babasının, ölümünden önce atölyede yarım kalan heykellerin bir çoğunun parçalarını bitirdiğini, sadece montajlarının yarım kaldığını söyledi. Öncelikle bu heykelleri tamamlayarak teslim ettiklerine işaret eden Doğan, şöyle konuştu:

''En büyük amacımız ve isteğimiz, elimizden geldiğince onun misyonununu devam ettirmek, onun var olan heykellerini Türkiye'nin dört bir köşesinde sergilemek. Babamın da isteği buydu. Daha sonra bu atölyeyi onun adına bir müzeye, heykel öğrencilerini bilgilendiren bir eğitim yuvasına dönüştürebilmeyi amaçlıyoruz.''

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Tankut Öktem'in Yarım Kalan Eserleri Tamamlanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement