CHP'li Tanrıkulu: Türkiye Bir Korku İmparatorluğuna Dönüştürüldü - Son Dakika
Güncel

CHP'li Tanrıkulu: Türkiye Bir Korku İmparatorluğuna Dönüştürüldü

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tanrıkulu, Türkiye'nin bir korku imparatorluğuna dönüştürüldüğünü, Cumhurbaşkanlığı seçiminin Türkiye için bir dönemeç olacağını söyledi.

06.08.2014 12:51  Güncelleme: 12:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Chp Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, partisinin Kocaeli İl Başkanlığı'nda gündeme ilişkin düzenlediği basın toplantısında Türkiye'nin bir korku imparatorluğuna dönüştürüldüğünü, Cumhurbaşkanlığı seçiminin Türkiye için bir dönemeç olacağını söyledi. CHP Kocaeli İl Başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, İstanbul Milletvekili Binnaz Toprak ve PM üyeleri Dursun Bulut, İbrahim Yener, Saniye Nazik Işık, Sevnur Yıldırım, Berrin Bilekçi ve CHP İl yöneticiler katıldı.

'TÜRKİYE KUTUPLAŞTIRILARAK KORKU İMPARATORLUĞUNA DÖNÜŞTÜRÜLDÜ'

Toplantıda yaptığı konuşmasında, Türkiye'nin kutuplaştırılarak bir korku imparatorluğuna dönüştürüldüğünü söyleyen Tanrıkulu konuşmasına söyle devam etti Türkiye çok kaygı verecek şekilde kutuplaştı. Başbakan, bir öfke dilini yarattı. Kendisine oy vermeyenleri iç düşman olarak kabul etti. Maalesef bunu Cumhurbaşkanlığı seçiminde de uyguluyor. Önceki gün ise yeniden kimlikleri aşağılayan dilini kullanmaktan çekinmedi. Böyle bir kişinin Türkiye de birliğin sembolü olan Cumhurbaşkanlığı makamında olmamasını düşünüyoruz. Dün Sakarya'da 83 yaşında ve 50 yıllık partili bir yurttaşımın söyledikleri beni çok şaşırttı. Torunu işe gidebilsin diye partiden istifa etmek zorunda kaldığını söyledi. Kendisine eğer parti üyeliğin devam ederse torunun işe giremez denmiş. Bunun bir çok örneği var. Türkiye'de korku imparatarluğu yaratıldı. diye konuştu.

'TÜRKİYE TARİHİNDE EN ÖNEMLİ DÖNEMEÇ'

Pazar günü Türkiye tarihinde önemli bir dönemeç olacak diyen CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu konuşmasına söyle sürdürdüİlk defa Cumhurbaşkanlığı seçiminde halk oy kullanacak. ya daha çoğulcu bir yapıya sahip olacak yada diktatörlüğe giden bir rejim olacak. Bir genel başkan, belediye başkanı, muhtar yada meclis üyesi seçmiyoruz. Biz bu seçimin Türkiye'de yeniden bütünleşmenin, iç barışın, birliğin bir işareti olmasını istiyoruz. Bu yüzden büyük bir uzlaşı adayı olan Ekmeleddin İhsanoğlu'nu aday olarak çıkardık. Bu seçim bir dönüm noktasıdır. diye konuştu.

BAŞBAKAN İŞİD'İN MORAL DESTEKÇİSİDİR

10 Haziran'da Musul'da 49 yurttaşımız ve konsolosumuz İŞİD tarafından rehin alındı diyen Tanrıkulu, Hala onlardan bir haber alamadık. Konsolosluk ülke toprağıdır. İki aydır rehin alınmış olan bu yurttaşlarımız için Başbakan sadece üzüldüğünü söylüyor. Türkmenlere karşı işlenen vahşete tek kelime etmeyen bir Başbakan var. Başbakan İŞİD'in moral destekçisidir. Türkiye tüm imkanlarını lojistik kaynak olarak İŞİD'e kullandırmıştır. Açıkça ifade ediyorum, Başbakan Adana'da yakalanan silahlarla ilgili olarak da yalan söylemiş ve söylemeye devam etmiştir. İnsani yardım değildir. dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel CHP'li Tanrıkulu: Türkiye Bir Korku İmparatorluğuna Dönüştürüldü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement