Tansu Çiller boy göstermeye devam ediyor! Şimdi de koalisyon hükümeti hakkında konuştu - Son Dakika
Politika

Tansu Çiller boy göstermeye devam ediyor! Şimdi de koalisyon hükümeti hakkında konuştu

2023 seçimlerinde olası koalisyon hükümetinin Türkiye'yi nasıl etkileyeceğini yorumlayan eski başbakanlardan Tansu Çiller'in verdiği mesajlar kadar son görüntüsü de dikkat çekti. Çiller, açıklamasında "Koalisyonlar darbelerden beterdir. Ben durup dururken 'Siyasi manşet olsun diye bunu milletin önüne umut diye koyarsanız bu ihanettir' diye boşu boşuna söylemem." dedi.

09.03.2022 11:05  Güncelleme: 11:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Son dönemlerde parti kuracağı iddiaları ile gündeme gelen eski başbakanlardan Tansu Çiller, A Para'nın düzenlediği Güçlü Türkiye'nin Güçlü Kadınları Zirvesi'nde Siyasette Kadın oturumuna konuk oldu.

6 muhalefet partisinin güçlendirilmiş parlamenter sistem deklarasyonuna ilişkin değerlendirmelerde bulunan Çiller, "Koalisyonlar darbelerden beterdir. Ben durup dururken 'Siyasi manşet olsun diye bunu milletin önüne umut diye koyarsanız bu ihanettir' diye boşu boşuna söylemem" ifadelerini kullandı.

"MECLİS'TE KAÇ GECE SABAHLADIM AMA İPTAL ETTİLER"

İşte verdiği mesajlar kadar son görüntüsüyle dikkat çeken Çiller'in verdiği mesajlar;

"Bir koalisyonun başbakanı olmuştum. Türkiye'nin ekonomisi Turgut Özal'dan beri bozulmuştu. Kafamda bunu düzeltecek çok özel bir proje vardı. 40 milyar dolar kazandıracak bir projeydi. Türkiye'nin borcu 20 milyar dolar civarındaydı. Büyük bir kriz geliyordu. O zamanlar telefonlar yeni çıkmıştı. Ben 'telefonun bir kısmını satalım' dedim. Daha sonra zaten herkes PTT'yi satmaya başladı. 40 milyar dolar gibi büyük bir para geldi önümüze, derdim krizi önlemekti. Bu projeyi masanın üzerine koydum, koalisyon hükümeti olarak bunu yapalım diyorum. Bunu koalisyondan bir bakan muhalefetle birlikte o zaman Anayasa Mahkemesi'ne götürdü ve bunu reddettiler. Başbakan Yardımcısı Erdal İnönü'ydü. Ona rağmen kendi partisinden dışişleri bakanı bunu engelledi. Bunu çıkarabilmek için Meclis'te kaç gece sabahladım ama iptal ettiler. Gerekçe ise 'Türkiye'nin bağımsızlığını tehdit altına almak... Koalisyonlar bittikten sonra PTT'nin T'si 5 milyara satıldı. Biz onu o sırada yapsaydık, sadece terör mücadelesinde başarılı olmayacaktım. Türkiye'nin o krizden 5 Nisan kararlarını yaşamadan çıkarabilecek, ekonomide sıkıntı duymayacaktık.

Tansu Çiller sahalara geri döndü! Yaptığı açıklamalar kadar son görüntüsü de dikkat çekti

"KOALİSYONLAR DARBELERDEN BETERDİR"

Darbeler Türkiye'yi mahvetti. Zaten koalisyonlar da onlardan sonra çıktı. Aman Allah'ım o koalisyonlar... Türkiye'nin darbeler döneminde büyümesi yüzde 3.1'dir. Tek parti iktidarları döneminde ise yüzde 6'nın üzerinde. Koalisyonlara geldiğimizde ise sadece 2 koalisyon döneminde biri merhum Süleyman Demirel'in diğeri ise benim ve merhum Necmettin Erbakan'ın başbakanlığındaki koalisyonlar başarılı olmuşuz. Biz yüzde 7.8'i yakalamışız. Bütün bunların ortalaması da yüzde 3.4 oluyor. Darbeler döneminde 3.1, koalisyonlar en başarılarıyla birlikte 3.4. Başarılı koalisyonları da çıkardığımız zaman ortalama yüzde 2.6'dır. Koalisyonlar darbelerden beterdir. Ben durup dururken 'Siyasi manşet olsun diye bunu milletin önüne umut diye koyarsanız bu ihanettir' diye boşu boşuna söylemem."

75 yaşındaki Çiller, yaptığı açıklamalar kadar son görüntüsü ile de dikkat çekti.

Tansu Çiller boy göstermeye devam ediyor! Şimdi de koalisyon hükümeti hakkında konuştu

Son Dakika Politika Tansu Çiller boy göstermeye devam ediyor! Şimdi de koalisyon hükümeti hakkında konuştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (8)

  • Ayet Demir: Seninde geçmişini gördük boşversene bence sen hiç konuşma gözükme neredeysen tekrar orda kal 37 15 Yanıtla
  • Caner kayalı: Madem insanlar geçmişleri ile yargılanacak.O zaman CHP nin başındakinin o koltukta ne işi var.Bir kurumu batıran insanın, böylesine kıymetli bir koltukta ne işi var.Evet geçmiş insanın CV sidir.Bundan kaçış yok.Ahirette bile insan geçmişinden hesaba çekilecek.Ancak geçmiş mukayesesi yapılırken mevcut ortamları da iyi tahlil etmemiz gerekir.Bir oyunu sokakta kurduğunuz bir sahnede oynasanız ne kadar etkileyici olur.Ama dünyanın en büyük salonunun sahnesinden yaparsanız nasıl etkisi olur.Ortamlar. 5 24 Yanıtla
  • Kenan Korkmaz : Bir sen eksiktin.Allah aşkına koltuk sevdanız neden bitmiyor neden. 22 3 Yanıtla
  • Zafer El: Merkel e özenme türkiye seni iyi bilir boşa hefeslenme 18 1 Yanıtla
  • Yasin Alpata: Doğru söze ne hacet. 4 4 Yanıtla
  • Cevdet Saraç: Bence torun sev 3 0 Yanıtla
  • Engin Tosun: Sen iktidar iken % 150 enflasyonunu unutmadık !Ey Çiller . 2 0 Yanıtla
  • Huseyin Kaya: Genç kardeşlerimiz var Tansu hanım onlara bırakalım artık. 0 0 Yanıtla

Advertisement