Tapu Tartışması Kanlı Bitti - Son Dakika
Güncel

Tapu Tartışması Kanlı Bitti

Tapu Tartışması Kanlı Bitti

Muğla'nın Köyceğiz İlçesi'nde 83 yaşındaki Sabri Gamgam'ın trafik kazasında ölmeden önce arazilerinin bir bölümünü Selim Derman'a verdiğini öğrenen eşi 38 yaşındaki Zehra Gamgam, tapuları alması için yardım istediği 2 kişiyle Derman'ın işlettiği manava gitti.

12.01.2012 15:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muğla'nın Köyceğiz İlçesi'nde 83 yaşındaki Sabri Gamgam'ın trafik kazasında ölmeden önce arazilerinin bir bölümünü Selim Derman'a verdiğini öğrenen eşi 38 yaşındaki Zehra Gamgam, tapuları alması için yardım istediği 2 kişiyle Derman'ın işlettiği manava gitti. Derman'ı zorla otomobile bindirmek isteyen 2 kişiyi gören Mustafa Derman, manavdaki av tüfeği alıp babasını korumak için dışarı çıktığı sırada yere düşünce tüfek ateş aldı. Olayda, Zehra Gamgam'ın yanında gelen 24 yaşındaki Çağrı Çakır öldü.

Olay, Köyceğiz İlçesi Döğüşbelen Köyü'nde bugün saat 09.30 sıralarında meydana geldi. İlçede tüccar 83 yaşındaki Sabri Gamgam, hayatını kaybettiği takdirde, geride çıkabilecek borçlarını ödemesi için yakın arkadaşı 62 yaşındaki Selim Derman'a arazisinin bir bölümünün tapusunu verdi. Ailesine güvenmediği için böyle bir yol izlediği ileri sürülen Gamgam, 6 ay önce Köyceğiz İlçesi'nde geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybetti. Ancak, geride herhangi borç çıkmadı.

EŞİ ÖLÜNCE ORTAYA ÇIKTI

Sabri Gamgam'ın ölümünden sonra, arazilerinin bir bölümünün tapusunu Derman'a verdiğini öğrenen eşi 39 yaşındaki Zehra Gamgam, durumu 24 yaşındaki Çağrı Çakır ve 37 yaşındaki Ali Osman Özdemir'e anlatıp tapuları alması için yardım etmelerini istedi. Tapuları almak üzere harekete geçen Çakır ve Özdemir, dün Selim Derman'ın işlettiği yol kenarındaki seyyar manava gitti. İki kişi Derman'ı tehdit edip tapuları teslim etmesi için de bir gün süre verdi. Bu sabah 06 DK 0934 plakalı otomobille bir kez daha manavın önüne gelen Zehra Gamgam, Çağrı Çakır ve Ali Osman Özdemir, Derman'ı çağırıp konuşmaya başladı. Bir süre sonra Çakır ve Özdemir tartıştıkları Derman'ı zorla otomobile bindirmeye çalıştı. Babasının zor durumda olduğunu gören 25 yaşındaki Mustafa Derman içerideki ruhsatlı av tüfeğini alıp koşarak dışarı çıkmak istedi ancak ayağı takılınca yere düştü ve tüfek ateş aldı. Tüfekten çıkan saçmalar, Çakır'a isabet etti. Zehra Gamgam şoka girerken, Ali Osman Özdemir yoldan geçen bir minibüse binip kaçtı.

Baba Selim Derman, jandarma ve sağlık ekiplerine haber verdi. Sağlık görevlileri Çakır'ın olay yerinde öldüğünü belirledi. Baba Derman oğlunu jandarma ekiplerine teslim ettikten sonra ifade vermek üzere jandarma karakoluna gitti. Karakol girişinde basın mensuplarına yaşadıklarını anlatan Selim Derman, şöyle dedi:

"Dün başka bir otomobille gelip tapuları vermem için beni tehdit edip ayrıldılar. Bugün de saat 09.00'da yeniden gelip beni dışarı çağırdılar. Konuştuğumuz sırada, 'Ya tapuları verirsin ya canını alırız' diyerek boğazıma sarılıp, otomobile bindirmek istedi. 'Bu olayın benimle ilgisi yok. Avukata gidelim avukat sorunu çözsün, yasal olarak halledelim' dedim. Ancak, yine de otomobile bindirmek istediler. Bunu gören oğlum beni korumak hem de tehdit edenleri korkutmak için av tüfeğini alıp manav tehgahından çıkarken ayağı takıldı ve yere düştü bu sırada da tüfek ateş aldı. Tehdit edenlerden biri yaralanırken diğeri kaçtı. Durumu jandarmaya bildirdik. İfademizi vermek için de karakola geldik."

Görgü tanıklarından İsa Güngör, bu kişilerin, Selim Derman'ı tehdit ettiğini, gürültü üzerine dışarı çıktıklarını anlatırken, "O esnada, Selim Derman'ı zorla otomobile bindirmeye çalışıyorlardı. Olayı gören oğlu tüfeği alıp dışarı çıkarken düştü ve tüfek ateş aldı" diye konuştu.

Kaçan Ali Osman Özdemir, trafik polisleri tarafından yakalanıp jandarma ekiplerine teslim edildi. Çağrı Çakır'ın cesedi de savcının incelemesinin ardından Köyceğiz Devlet Hastanesi Morgu'na kaldırıldı. - Muğla/ Köyceğiz

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Tapu Tartışması Kanlı Bitti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement